Sejarah energi angin

kincir angin sing dadi bagean saka sejarah energi angin

Saiki ing energi angin Iki minangka salah sawijining sumber energi terbarukan sing paling akeh digunakake lan sing wis entuk pangembangan teknis paling gedhe sajrone dekade pungkasan.

Panggunaan lan eksploitasi energi angin iku wis lawas dening manungsa. Bukti pertama panggunaan angin wiwit taun 3000 SM ing endi kapal-kapal layar ing Kali Nil kanggo pindhah lan ing abad kaping XNUMX SM nalika pamaréntahan Hammurabi ing Babel nggunakake sistem irigasi adhedhasar kincir angin kanggo mompa banyu. Dadi ayo baleni wektu lan sinaoni luwih sithik babagan riwayat energi angin.

Asal-Usul lan sejarah energi angin

Kincir angin modern

Udakara taun 1000 Masehi, kincir angin pertama digunakake ing Timur Tengah lan ing pungkasan abad pertengahan peralatan energi angin mekanik wiwit digunakake ing Eropa.

Peralatan utawa pabrik kasebut dadi populer utamane ing Walanda, wiwit abad pertengahan patbelas digunakake kanggo ngeringake rawa lan laguna uga kanggo nggiling pari-parian, pabrik multi-agul-agul, rada alon.

Model sadurunge saka saiki katon ing abad kaping XNUMX lan sing pertama diprodhuksi dening Jacobs kanggo generasi listrik ing padesan, kanthi 3 peralatan KW sajrone taun 30-an ing AS Ing taun 1940, kincir angin sing pertama lan luwih gedhe katon kanthi kapasitas generasi 1 MW.

Sajrone Perang Dunia II, proyek lan pangembangan piranti kayata turbin angin vertikal turbin angin kanggo ngasilake listrik amarga petroleum iku luwih murah lan kompetitif ing pasar energi.

Sejarah energi angin lan Mills

Tonggak sejarah utama energi angin sabanjure yaiku eing taun 70-an nalika krisis minyak Teknologi iki muncul maneh lan kanthi progresif ora mandheg tuwuh lan panggunaane ing saindenging jagad nganti saiki.

Sajrone rong dekade kepungkur, kemajuan teknologi wis digawe lan peralatan sing efisien banget kanthi kapasitas gedhe Produksi energi resik ora mung ing daratan nanging uga ing segara.

Energi angin bakal dadi salah sawijining sing utama sumber energi terbarukan ing abad XNUMX ing pirang-pirang negara, amarga ciri khas sing ditawakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Wong gemblung ngandika

    Matur nuwun sampun ngladeni kula kathah.

  2.   yendely ngandika

    ora ono gunane
    asal

  3.   steef ngandika

    Yen asale migunani

  4.   ROBERT GIMENEZ ngandika

    APA SITU KOTAK LAYANAN GAMBAR ING NGISOR AKU GAMPANG 1 KANGGO PAGE PORONGA IKI NGOMPON CHOTA