Arsitektur bioklimatik

arsitektur bioklimatik

Kanggo akeh wong, inovasi nalika nggawe omah pancen ora ngganggu. Pilihan bahan sing ora pati ngerti lan panggunaan alat ekologis kanggo nindakake bisa dadi nyeri sirah kanggo menehi arsitektur bioklimatik. Nanging, jinis arsitektur iki njupuk akeh faktor sing ana gandhengane efisiensi energi, Iklim ing wilayah sing kita urip, ngirit banyu lan nyuda emisi polusi.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake arsitektur bioklimatik, ciri utamane lan mupangate. Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan topik iki, terus maca.

Karakteristik utama

omah bioklimatik

Kenyamanan termal minangka salah sawijining ciri utama sing dianggep omah bioklimatik. Telpon kasebut omah ekologis duwe pandhuan desain lan konstruksi sing ngidini Penyewa mesthi duwe suhu sing kepenak ing njero omah sing bisa dadi nyaman. Iki kudu pinunjul sauntara. Yaiku, ora kena mengaruhi musim ing taun, kita bakal mesthi duwe suhu sing optimal.

Kenyamanan termal iki bisa ditemokake ing omah wae tanpa prelu konstruksi bioklimatik. Nanging, ngasilake biaya investasi ekstra ing sistem pemanas lan pendinginan. Piranti listrik kasebut nggunakake energi lan bahan bakar fosil Mula, ora mung ngasilake biaya ekonomi ekstra, nanging uga nambah polusi.

Bahan sing digunakake ing arsitektur bioklimatik dheweke minangka insulator sing mbantu ngindhari gelombang panas utawa adhem sing mlebu ing njero omah. Kanthi ngisolasi interior saka njaba, suhu stabil bisa ditindakake ing musim panas lan musim salju. Langit-langit cukup dhuwur lan dipasang kanthi strategis kanggo ngresiki hawa ing njero ruangan lan tetep sehat.

Bahan liyane sing digunakake kanggo nglindhungi kayata pergola, awning lan sawetara lembar bahan isolasi. Kabeh mau mbantu kita duwe suhu sing konservatif ing jero miturut kenyamanan sing dibutuhake.

Nggunakake bahan cerdas

kaluwihan omah bioklimatik

Salah sawijining inovasi hebat ing arsitektur bioklimat yaiku nggunakake bahan cerdas. Bahan kasebut duwe mupangat sing luwih gedhe tinimbang bahan bangunan omah konvensional.

Salah sawijining ciri utama bahan kasebut yaiku daya tahan. Ora kaya bahan konvensional, iki nduweni daya tahan luwih dhuwur. Mangkono, kita bakal bisa nikmati bahan berkualitas kanthi efisiensi sing cukup dawa, nganti suwe. Iki nyebabake tabungan sing apik kanggo pangopènan lan investasi tahunan ing omah kita.

Keuntungan liyane sing ana ing bahan cerdas yaiku ora mung kanggo ngisolasi kita saka suhu ekstrem ing musim salju lan musim panas, nanging bisa uga digunakake minangka bahan thermoacoustic. Kutha saiki minangka sumber swara sing paling ngganggu, ora mung ing level psikologis, nanging uga ing tingkat kesehatan. Ana akeh panelitian ilmiah sing nuduhake yen persentase swara ing kutha lan omah kanthi terus-terusan nyebabake masalah pendengaran lan psikologis kayata stres lan insomnia.

Thanks kanggo bahan cerdas sing digunakake ing arsitektur bioklimatik, masalah saka jinis iki bisa dihindari. Opo maneh, padha sampurna kanggo ngontrol kelembapan lan mulane, panyebaran tungau lan residu sing bisa nyebabake sawetara alergi lan penyakit pernapasan liyane.

Ing babagan desain, arsitektur bioklimatik bisa digunakake kanthi kuat. Sampeyan ora mung duwe bahan hemat energi, nanging uga dekorasi sing apik. Sawetara bahan kasebut duwe tekstur sing padha karo sawetara tutupan alami kayata kayu utawa marmer, sanajan umume bahan kasebut bisa disesuaikan miturut kekarepan sampeyan.

Kaluwihan arsitektur bioklimatik

desain materi sing cerdas

Kaya sing diarepake, konstruksi bioklimatik duwe akeh kaluwihan tinimbang omah konvensional. Kauntungan pisanan yaiku swasembada energi lan kaluwihan. Yaiku, bisa nyukupi kebutuhan energi sampeyan dhewe lan malah ngasilake bathi yen sampeyan duwe prasarana sing dibutuhake kanggo adol turah-turah.

Supaya duwe kaluwihan energi lan a poto-konsumsi sampeyan kudu nggunakake sumber energi terbarukan kaya angin, solar lan panas bumi.

Keuntungan liyane saka omah bioklimat kasebut yaiku nggunakake sumber daya alam kayata bahan cerdas ing ndhuwur, sinar matahari, lokasi lan distribusi becik kanggo nyuda konsumsi listrik, lsp. Yen omah duwe distribusi internal lan lokasi sing cocog karo sunar srengenge paling akeh saben dina, kita bakal nyuda panggunaan listrik.

Kabeh aspek kasebut Dheweke nambah efisiensi ing omah kasebut kanggo nyuda pengaruh lingkungan. Tujuan arsitektur bioklimatik yaiku ngirit energi lan dhuwit kanthi cara ekologis nanging tanpa nyuda kualitas panguripan para pangguna. Kosok baline, kita bakal nambah amarga nggunakake bahan sing dioptimalake.

Sawetara sing ora nyenengake

cacat arsitektur bioklimatik

Mesthine, ora kabeh jinis arsitektur iki bisa dadi kaluwihan. Meh kabeh perkara ing urip duwe kekurangan. Sanajan kita nganalisa siji-siji, kaluwihan saka jinis omah iki luwih akeh tinimbang kakurangane.

Kekurangan sing pertama lan bisa uga paling penting yaiku rega investasi sing dhuwur. Nggunakake bahan cerdas lan nemokake omah lan distribusi kanthi irit mbutuhake investasi dhisikan sing dhuwur. Mula, mung wong kanthi ukuran ekonomi sing luwih dhuwur sing bisa nanggung. Bisa uga mbesuk iki bakal dadi populer lan regane bakal mudhun amarga kompetisi ing materi luwih gedhe.

Dadi anyar saiki, luwih angel golek bahan bangunan berkelanjutan. Kudu ana ing perusahaan khusus kanggo iki lan regane luwih akeh tinimbang konstruksi konvensional. Mula, iku ora mung larang, nanging luwih angel golek profesional sing mbudidaya. Sampeyan uga kudu eling yen omah-omah iki dibangun kanggo wong-wong sing pengin duwe cara urip sing berkelanjutan. Yen kulawarga mbuwang-mbuwang, tujuan sing diupayakake arsitektur jinis iki uga bakal ora kasembadan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan luwih ngerti babagan arsitektur bioklimatik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.