Apa tanduran listrik termal?

ciri tanduran

Ana akeh cara kanggo ngasilake energi gumantung karo jinis bahan bakar sing digunakake lan papan utawa cara sing digunakake. Tanduran listrik termal konvensional uga diarani tanduran termoelektrik lan nggunakake bahan bakar fosil kanggo ngasilake listrik. Akeh wong sing durung ngerti apa tanduran listrik termal.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani apa tanduran listrik termal, ciri khas apa lan carane ngasilake energi listrik.

Apa tanduran listrik termal?

apa tanduran listrik termal

Pembangkit listrik termal konvensional, uga dikenal minangka tanduran termoelektrik konvensional, nggunakake bahan bakar fosil (gas alam, batubara utawa minyak bahan bakar) kanggo ngasilake listrik liwat siklus uap banyu termal. Tembung "konvensional" digunakake kanggo mbedakake karo pembangkit listrik tenaga panas liyane, kayata siklus gabungan utawa pembangkit listrik tenaga nuklir. Tanduran listrik termal tradisional digawe saka pirang-pirang elemen sing bisa ngubah bahan bakar fosil dadi listrik. Komponen utamane yaiku:

  • Ketel: Spasi sing ngowahi banyu dadi uap liwat pembakaran bahan bakar. Ing proses iki, energi kimia diowahi dadi energi termal.
  • Koil: pipa sing banyu medhot lan malih dadi uap. Antarane, pertukaran panas ana ing antarane gas flue lan banyu.
  • Turbin uap: Mesin sing nglumpukake uap banyu, amarga sistem tekanan lan suhu sing kompleks, sumbu sing nembus bisa obah. Jenis turbin iki biasane duwe pirang-pirang awak, tekanan tinggi, tekanan sedheng lan tekanan rendah supaya bisa ngasilake uap banyu paling akeh.
  • Generator: Mesin sing nglumpukake energi mekanik sing digawe liwat poros turbin lan ngonversi dadi energi listrik liwat induksi elektromagnetik. Pembangkit listrik ngowahi energi mekanis poros dadi arus bolak-balik telung tahap. Generator kasebut disambungake karo poros sing nembus macem-macem awak.

Operasi tanduran listrik termal

Tanduran Tenaga Termal

Ing tanduran listrik termal tradisional, bahan bakar dibakar ing ketel kanggo ngasilake energi termal dadi banyu panas, sing diowahi dadi uap kanthi tekanan sing dhuwur banget. Uap iki banjur nggawe turbin gedhe, sing ngowahi energi termal dadi energi mekanik, yaiku Banjur diowahi dadi energi listrik ing alternator. Listrik ngliwati trafo sing nambah voltase lan ngidini ditularake, saengga bisa nyuda kerugian amarga efek Joule. Uap sing ninggalake turbin dikirim menyang kondensor, sing banjur diowahi dadi banyu lan bali menyang ketel kanggo miwiti siklus produksi uap anyar.

Ora preduli bahan bakar sing digunakake, operasi pembangkit listrik termal tradisional padha. Nanging, ana bedane antarane pretreatment bahan bakar lan desain burner ketel.

Mula, yen pembangkit listrik mlaku nganggo batu bara, bahan bakar kasebut kudu diremuk sadurunge. Ing tanduran minyak bahan bakar digawe panas, lan ing pabrik gas alam bahan bakar langsung teka liwat pipa gas, mula ora prelu disimpen. Ing kasus piranti campuran, perawatan sing cocog ditrapake kanggo saben bahan bakar.

Pengaruh lingkungan

apa tanduran termal lan termoelektrik?

Tanduran listrik termal tradisional mengaruhi lingkungan kanthi rong cara utama: pembuangan sampah menyang atmosfer lan liwat transfer panas. Ing prekara pisanan, pembakaran bahan bakar fosil bakal ngasilake partikel sing pungkasane mlebu ing atmosfer, sing bisa ngrusak lingkungan Bumi. Amarga iku, jinis-jinis tanduran iki duwe cerobong asep sing duwur bisa nyebar partikel kasebut lan sacara lokal nyuda pengaruh negatif ing udara. Kajaba iku, tanduran listrik termal tradisional uga duwe filter partikel, sing bisa njebak umume lan nyegah supaya ora mlaku ing njaba.

Ing kasus transfer panas, pembangkit listrik siklus mbukak bisa nyebabake kali lan segara dadi panas. Untunge, efek iki bisa diatasi kanthi nggunakake sistem pendinginan kanggo adhem banyu ing suhu sing cocog kanggo lingkungan.

Pembangkit listrik termal ngasilake macem-macem polutan fisik lan kimia sing mbebayani banget, sing nduwe pengaruh negatif marang kesehatan manungsa. Efek ala ing awak manungsa diwujudake kanthi jangka pendek, medium lan dawa, nambah lan ngeculake efek polutan sing wis ana. Pengaruh negatif kanggo kesehatan manungsa bisa kalebu macem-macem penyakit, saka kondisi entheng nganti serius lan ngancam nyawa. Iki minangka polutan utama:

  • Kontaminan fisik: Polutan akustik sing disebabake dening gangguan sing digawe saka operasi bisa nyebabake owah-owahan awak manungsa, sing dadi sekunder gangguan irama biologis sing turu. Polutan elektromagnetik, yaiku radiasi elektromagnetik sing digawe kanthi entuk lan nyebarke listrik, utamane ngasilake perubahan sistem saraf lan kardiovaskular.
  • Bahan kimia rereged: CO2, CO, SO2, partikel, ozon tropospherik, nambah jumlah penyakit pernafasan lan kardiovaskular, lan nyuda kapabilitas pertahanan kekebalan kita, bahan kimia mbebayani (saka arsenik, cadmium, kromium, kobalt, timah, mangan, merkuri, nikel, fosfor, benzena , formaldehida, naphthalene, toluene lan pyrene. Sanajan ana ing jejak, bahan kasebut mbebayani banget amarga bisa nyebabake penyakit akut lan kronis serius ing wong sing kena. Kelainan reproduksi lan tambah risiko kanker) lan zat radioaktif

Pabrik tenaga uap

Tanduran tenaga uap ditondoi kanthi nggunakake banyu utawa cairan liyane, sing ana ing rong tahap sing beda ing siklus kerja, umume awujud uap lan cairan. Ing taun-taun pungkasan, teknologi superkritis uga wis misuwur, sing ora nyebabake owah-owahan fase, sing dadi ciri khas instalasi kasebut ing jaman biyen.

Pembangkit listrik termal iki bisa dipérang dadi pirang-pirang bagean: jalur listrik, generator uap, turbin uap lan kondensor. Sanajan definisi pembangkit listrik termal banget ketat, macem-macem jinis siklus termal bisa diamati sing memenuhi syarat kasebuts, utamane sing paling umum yaiku siklus Rankine lan siklus Hirn.

Sadurunge mlebu ketel, banyu pakan ngliwati tahap preheating lan kompresi. Kasunyatane, nalika mlebu ing ketel, ana sawetara akumulator panas, yaiku penukar panas, ing endi uap sing ditambahi sebagian utawa sadurunge ngisi cairan sing digunakake. Iki ngidini suhu sing luwih dhuwur mlebu generator uap, saéngga nambah efisiensi tanduran.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa tanduran listrik termal lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.