Apa sing bakal kedadeyan ing Eropa kanthi energi terbarukan lan konsumsi diri?

poto-konsumsi

Nalika E.ON perusahaan listrik Jerman ndhesek para pangguna supaya bisa nggunakake awake dhewe lan bakal ngetrapake sistem sing diarani SolarCoud sing ngidini ngasilake listrik lan hemat, negara liya ing Eropa, kepiye Spanyol, Polandia lan Republik Ceko terus gelut panggunaan energi terbarukan.

Konsumsi mandhiri Jerman E.ON ngusulake marang para pelanggan ing Jerman yen miturut sistem SolarCloud sing diarani, ing wulan April, dheweke ora mung bakal bisa ngasilake listrik saka sumber sing bisa dianyari ing omah, nanging uga kudu disimpen kanthi virtual lan digunakake nalika dheweke nganggep perlu. Proposal iki minangka bagean saka rencana negara Jerman sing tujuane nggunakake energi terbarukan, kanthi penekanan khusus babagan konsumsi dhewe surya. Rencana mbesuk bakal ngidini wong Jerman nuduhake kekuwatan sing digawe dhewe karo tangga teparo lan kanca utawa ngisi ulang kendaraan listrik.

Kangge ing bagean liyane ing Eropa ... Spanyol minangka salah sawijining negara anggota Uni Eropa sing wis menehi dhiri kanggo nglawan usulan konsumsi diri energi surya sing saiki ana ing paket "Energi bersih kanggo kabeh wong Eropa", kanggo periode wiwit 2021 nganti 2030. Pamrentahan Spanyol, sing sacara ideologis nentang energi terbarukan lan nyoba ngalangi kemajuane sajrone limang taun kepungkur, bisa ngganti dalan yen proposal mayoritas partai mbatalake "Pajeg ing Srengenge".

Set energi sing bisa dianyari

Negara Anggota liyane sing bisa mbantah macem-macem poin ing 'Paket Musim Dingin' sing diarahake kanggo nganyari maneh kalebu Republik Ceko lan Polandia, sing gumantung banget karo batubara asli, lan bisa uga Walanda, sing duwe cadangan gas gedhe. Usulan "paket musim salju" kanggo kulawarga lan komunitas kanggo ngasilake energi terbarukan dheweApa sing diarani Greenpeace kanggo "warga energi" minangka salah sawijining poin paling kuat saka paket legislatif sewu halaman.

Walanda

Nanging, langkah-langkah kasebut diarepake bisa mbuktekake ora populer ing sawetara negara-negara Eropa sing paling gumantung marang batu bara, gas alam utawa energi nuklir (kayata Prancis) lan fokus ing bathi. Dheweke bakal dadi perhatian khusus kanggo pamrentah Spanyol amarga undang-undang energi kasebut saiki ora nutupi pangembangan microgrid. (grid cerdas) lan amarga partai pamrentah nglawan konsumsi awake dhewe amarga wedi bakal ilang penghasilan pajak saka rega listrik saiki.

Jepang lan kacilakan nuklir Fukushima

Sawise Brexit, durung mesthi peran apa sing bakal ditindakake Inggris Raya babagan intervensi ing debat langkah-langkah kasebut ing mbesuk lan menehi manawa sekutu gedhe USA nguatake posisi ing energi terbarukan"Bakal luwih becik yen dheweke ora ana ing meja negosiasi", ujare Greenpeace; Babagan posisi Prancis, dheweke prédhiksi bakal gumantung karo asil pemilihan sabanjure.

Proyek SolarCloud

E.ON, ngumumake minggu iki yen wiwit wulan April, para pelanggan bakal bisa ngasilake dhewe energi surya lan simpen tanpa watesan kanggo nggunakake mengko nalika pengin lan kepinginan. Bakal dadi layanan sing ditawakake SolarCloud: produsen energi surya bakal bisa nyimpen jumlah tanpa wates ing akun listrik virtual lan banjur dikonsumsi nalika dibutuhake.

Saiki, layanan iki mung bakal kasedhiya ing Jerman, minangka tambahan layanan panyimpenan liyane sing wis ditawakake perusahaan ing negara kasebut, nanging rencana kanggo nggedhekake wis diwiwiti kaya sing diumumake dening E.ON. Salah sawijining rencana nggambarake kemungkinan ngisi ulang batere kendharaan listrik saka listrik sing digawe dening pelanggan sing padha lan malah adol surplus menyang tangga teparo utawa nuduhake karo kanca-kanca.

Kanthi iki, E.ON menehi saran kanggo mandhiri, ngewangi wong sing milih opsi iki supaya bisa nggunakake tenaga kanthi maksimal sanajan listrik ora duwe batere utawa mode panyimpenan liyane. Nanging, efek lengkap bakal gumantung ing rincian. Contone, perusahaan durung nggawe publik apa panyimpenan iki bakal digawe ing bentuk kilowatt sing digawe utawa ing bentuk euro sing diwakili kilowatt kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.