apa megawatt

generasi listrik

Megawatt minangka unit pangukuran daya listrik. Owah-owahan ing pasar listrik grosir bisa nggawe keraguan babagan pengaruhe ing tagihan listrik, lan penting kanggo ngerti apa sing bisa kita lakoni saben dina supaya owah-owahan kasebut katon sithik. Akeh wong sing ora ngerti apa megawatt.

Kanggo alasan iki, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake apa megawatt, apa karakteristik lan pentinge ing tagihan listrik.

apa megawatt

apa megawatt

Kanggo mangerteni apa unit pangukuran iki lan ukurane, kita kudu miwiti saka unit dhasar: watt. Watt minangka unit ukuran listrik ing Sistem Unit Internasional. Sawijining unit watt padha karo ngasilake 1 joule per detik (1J/s) lan tanggung jawab kanggo ngukur kacepetan konversi energi.

Yen konsep wis jelas, kita bisa nambah bobot ing unit kasebut kanthi cara sing padha karo meter lan kilometer utawa liter lan kiloliter. Mulane, megawatt minangka unit daya sing padha karo siji yuta watt. A megawatt-jam minangka unit ukuran, lan sanajan iku unit digunakake kanggo nampilake prices ing pasar Grosir, iku ora unit padha ditampilake ing tagihan listrik.

Tagihan listrik dituduhake ing kilowatt-jam sing makili konsumsi listrik saben omah, yaiku 1000 watt-jam sing dikonsumsi. Napa dikurangi dadi kilowatt tinimbang megawatt jam digunakake? Kasunyatane, rata-rata omah ing Spanyol nggunakake udakara 300 kilowatt saben dina, kurang saka siji megawatt (MWh).

Kepiye pengaruhe tagihan listrik?

megawatt

Rega kWh nemtokake jumlah sing kudu dibayar saben pelanggan kanggo jumlah energi sing dikonsumsi. Selectra nerangake manawa kanggo pelanggan ing pasar bebas, rega saben kWh gumantung saka rega listrik lan jinis pemasar sing dikontrak, dene kanggo pelanggan ing pasar sing diatur (tarif PVPC) biaya saben kWh gumantung saka rega listrik. per kWh Rega biaya saben jam megawatt, sing adhedhasar sistem kelistrikan sing ditindakake dening Kementerian Perindustrian liwat "kolam energi" ing ngendi energi dituku lan didol.

Ing kasus pasar sing diatur, bagean "Invoicing Konsumsi Energi" bakal nggambarake apa sing kudu dibayar pelanggan kanggo konsumsi nyata, gumantung saka biaya perusahaan saben kilowatt-jam utawa rega sing disetel liwat "Kolam Energi".

Kanggo klien saka pasar sing diatur, Organisasi Konsumen lan Pangguna (OCU) wis mbantah manawa bagean diskriminasi telung jam (puncak, flat lan lembah) sing dileksanakake Juni kepungkur ora ngilangi biaya energi amarga rega saben kWh. iku beda. Ing "Tagihan Konsumsi Energi" kudu ditambahake "Tagihan Listrik Kontrak", yaiku wektu tetep kanggo mbayar sanajan ora ana konsumsi. Uga, ing pasar sing diatur, sampeyan bisa milih antarane rong kekuwatan gumantung saka kabiasaan mbuwang sampeyan.

Sisane tagihan kanggo tol, pajak, lan biaya liyane. Nyatane, sadurunge rega gas alam mundhak, biaya energi dituduhake 35% saka tagihan. Amarga udakara 15% listrik diangkut lan disebarake, bisa diarani kegiatan sing dibutuhake kanggo pasokan listrik (pembangkitan lan distribusi) mung 50% saka tagihan.

50% liyane menyang pajak (rada luwih saka 20% saka total, kalebu PPN lan pajak listrik) lan biaya tambahan sing ana gandhengane karo kabijakan energi: subsidi kanggo energi sing bisa dianyari (18%), subsidi kanggo biaya tambahan Illes Balears lan Transportasi Listrik ing Kapuloan Canary (4%), amortization saka defisit tingkat kapentingan sajarah (3%) lan bantuan ing persentasi liyane (5%). Tegese, setengah saka tagihan kasebut minangka biaya politik sing penting kanggo nyuda biaya.

Sinau luwih lengkap babagan megawatt kanggo nyimpen

rega listrik

Podo nerangake yen ing omah, meh 50 persen konsumsi asale saka AC lan peralatan pemanas, nalika 23 persen cocog kanggo Perkakas lan cahya. Mulane, kanggo ngirit energi 60%, perusahaan energi nyaranake nggunakake oven gelombang mikro tinimbang oven tradisional, sing uga ngirit wektu. Salah sawijining owah-owahan sing bakal duwe pengaruh paling gedhe kanggo nyuda tagihan listrik yaiku owah-owahan saka bolam tradisional dadi lampu sing sithik. Yen sampeyan minangka klien pasar sing diatur, cara paling apik kanggo ngirit yaiku fokusake konsumsi sampeyan ing jam nalika listrik luwih murah.

Range rega Megawatt

Rega megawatt gumantung langsung karo rega kilowatt-jam saiki, sing nuduhake biaya listrik sing dikontrak, sing ditemtokake kanthi tepat ing kilowatt (kW). Iki nemtokake pirang-pirang piranti sing bisa disambungake ing wektu sing padha, yaiku, nemtokake watesan daya sing ora bisa ngluwihi, nyegah timbal saka mlumpat, dadi sampeyan kudu mikir babagan jumlah sing sampeyan gunakake kanggo ngerti jumlah daya sing dikonsumsi. Sampeyan kudu kontrak kanggo kontrak omah utawa bisnis.

Kisaran rega kilowatt-jam saiki, lan kisaran rega megawatt, adhedhasar sistem listrik sing ditindakake dening Kementerian Perindustrian liwat "kolam energi" ing ngendi energi dituku lan didol. Perusahaan sing tanggung jawab kanggo layanan energi umum adol ing kilowatt-jam, nanging pasukan pasar, perusahaan gedhe, nemtokake rega grosir, lan Negara sing ngatur rega eceran. banjur, Kanggo ngerteni sepira regane jam megawatt, sampeyan kudu nimbang akeh faktor.

Ing model iki dianjurake supaya ora duwe lampu kontrak sing akeh banget yen ora perlu saben dina. Sing luwih murah daya, luwih murah rega lampu kW. Dadi, gumantung saka kahanan sampeyan, trep banget kanggo nyimpen sabisa-bisa kaya sing disaranake ing blog (contone, biaya ora padha kanggo wong siji lan kanggo kulawarga sing duwe anak loro). lan carane sampeyan kudu nggunakake piranti, amarga sawetara Perkakas nganggo luwih saka liyane, lan ana cara kanggo nggawe konsumsi luwih efisien lan ekonomi, ngerti apa wektu paling murah lan njupuk kauntungan saka konsumsi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa megawatt lan apa karakteristike


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.