apa iku kelestarian

apa iku kelestarian lingkungan

Lingkungan sansaya kena pengaruh saka tumindake manungsa. Semono uga tingkat eksploitasi sumber daya alam sing bumi ora duwe wektu kanggo regenerasi. Kanggo iki, konsep kelestarian lair. Akeh wong sing ora ngerti apa iku kelestarian Lan kanggo apa ing jangka panjang?

Pramila, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake babagan kelestarian, apa aspek lan mupangat kanggo masyarakat lan lingkungan.

apa iku kelestarian

apa iku kelestarian

Cukup, kelestarian yaiku ngatur sumber daya kanggo nyukupi kabutuhan saiki tanpa mbebayani kabutuhan ing mangsa ngarep. Iki njupuk menyang akun pembangunan sosial, ekonomi lan pangayoman lingkungan ing framework saka governance. pisanan, kelestarian nganggep yen alam lan lingkungan ora dadi sumber daya sing ora bisa entek sing kudu direksa lan digunakake kanthi rasional.

Kapindho, pembangunan lestari yaiku babagan ningkatake pembangunan sosial lan ngupaya kombinasi masyarakat lan budaya. Dadi, tujuane kanggo nggayuh kualitas urip, kesehatan lan pendidikan sing marem. Katelu, kelestarian njalari wutah ekonomi lan nggawe kasugihan sing adil kanggo kabeh tanpa ngrusak lingkungan.

Sustainability ditetepake minangka nyukupi kabutuhan saiki tanpa kompromi kemampuan generasi sabanjure kanggo nyukupi kabutuhane dhewe, njamin keseimbangan antara pertumbuhan ekonomi, perlindungan lingkungan lan kesejahteraan sosial.

Konsep kelestarian ing tingkat sosial

kelestarian ekonomi

Keberlanjutan minangka model kemajuan sing njaga keseimbangan sing alus saiki tanpa mbebayani sumber daya sesuk. Kanggo njaluk pêrlu anggèning anggèning 3 rs, pranatan 5 rs, lan ngurangi sampah lan rereged. Liwat tumindak kaya iki, kita bisa nglawan owah-owahan iklim lan pemanasan global.

Konsep kelestarian saiki muncul pisanan ing publikasi Brundtland Report taun 1987, uga dikenal minangka Our Common Future. Mangkono, dokumen sing disiapake kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa minangka sing pertama kanggo ngelingake babagan dampak negatif saka pembangunan ekonomi lan globalisasi. lingkungan. Mula, Perserikatan Bangsa-Bangsa ngupaya menehi solusi kanggo masalah sing disebabake dening industrialisasi lan pertumbuhan populasi.

Jinis kesinambungan

konservasi lingkungan

Sustainability ditempelake ing sawetara konsep sing gegandhengan, kayata kelestarian lingkungan, kelestarian sosial lan kelestarian ekonomi. Mula, akeh tantangan sing diadhepi manungsa, kayata owah-owahan iklim utawa kekurangan banyu, mung bisa ditanggulangi saka sudut pandang global lan kanthi promosi pembangunan sing lestari.

kelestarian lingkungan

Kelestarian lingkungan minangka program sing fokus kanggo nglindhungi keanekaragaman hayati tanpa kudu nyerahake kemajuan ekonomi lan sosial.

Iki nuduhake kemampuan aspek biologis kanggo njaga produktivitas lan keragaman saka wektu, saéngga nuwuhake tanggung jawab sadar marang ekologi kanggo nglindhungi sumber daya alam, nalika ningkatake pembangunan manungsa kanggo ngurus lingkungan sing didunungi. Ana akeh perusahaan lan bisnis sing saiki nyopir owah-owahan kasebut.

Kelestarian ekonomi

Kelestarian ekonomi njamin yen kegiatan sing ngupaya kelestarian lingkungan lan sosial bisa nguntungake.

Nuduhake menyang kemampuan kanggo nggawe kasugihan kanthi jumlah sing cukup, dadi adil ing lingkungan sosial sing beda-beda, kekuwatan lan ngrampungake masalah ekonomi populasi, lan nguatake produksi lan konsumsi sektor sing ngasilake dhuwit. Singkate, nyukupi kabutuhan tanpa ngorbanake generasi sabanjure minangka keseimbangan antarane manungsa lan alam.

Social

Kelestarian sosial ngupaya kohesi lan stabilitas populasi. Iki nuduhake nilai-nilai sing diadopsi sing ngasilake prilaku kayata nilai alam, njaga a tingkat pendidikan, pelatihan lan kesadaran sing harmonis lan marem, nyengkuyung rakyat ing sawijining negara kanggo ningkatake awake dhewe lan njaga standar urip sing apik, lan ningkatake partisipasi warga. wong iki ing Nggawe soko anyar ing masyarakat saiki.

Politik

Kelestarian politik ngupayakake pamrentah kanthi aturan sing jelas kanggo ngimbangi lingkungan, ekonomi lan masyarakat. Iki nuduhake redistribusi kekuwatan politik lan ekonomi, negara kanthi aturan sing konsisten, pamrentah sing aman, panyiapan kerangka hukum sing njamin ngormati wong lan lingkungan, lan promosi solidaritas antarane komunitas lan wilayah kanggo ningkatake kualitas urip. urip Ngurangi katergantungan masyarakat ing generasi struktur demokratis.

Tuladha Kelestarian

Ing ngisor iki ana sawetara conto pembangunan sing lestari supaya bisa ngetrapake konsep iki ing kabeh bidang urip kita.

Ing tingkat internasional, ana macem-macem organisasi sing padha nuntun lan ngancani kita ing dalan tumuju pembangunan lestari lan topik liyane kayata ngrawat lingkungan, pemanasan global, owah-owahan iklim, lsp.

Forum Politik Tingkat Tinggi babagan Pembangunan Lestari, asil saka Konferensi PBB babagan Pembangunan Lestari 2012 (Rio+20), ngganti Komisi Pembangunan Lestari. Forum minangka badan tambahan saka Dewan Ekonomi lan Sosial lan Majelis Umum.

Komisi Pembangunan Lestari minangka badan tambahan saka Dewan Ekonomi lan Sosial lan nduweni tanggung jawab utama kanggo kabeh masalah lingkungan. Panel Antarpemerintah babagan Perubahan Iklim minangka badan pakar khusus sing nyemak riset ilmiah lan menehi informasi marang pembuat kebijakan.

Forum PBB babagan Hutan minangka badan tambahan saka Dewan Ekonomi lan Sosial; iku kaleksanane metu karya saka loro badan leluhur kapacak ing ngisor iki. Program Lingkungan PBB (UNEP) minangka juru bicara lingkungan ing sistem PBB. UNEP tumindak minangka katalis, enabler, pendidik lan fasilitator kanggo nggunakake wicaksana lan pembangunan sustainable lingkungan global.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kabeh aspek kasebut minangka dhasar kanggo konservasi lingkungan lan ningkatake ekonomi lan masyarakat. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kelestarian lan apa keuntungane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.