Apa energi hidroelektrik kasebut?

hidraulik ing Spanyol

Ana macem-macem jinis energi terbarukan ing jagad iki lan saben liyane duwe operasi sing beda. Tujuane padha: ngasilake energi bersih kanthi emisi gas rumah kaca nol nggunakake sawetara sumber daya lahan tanpa wates. Ing kasus iki, kita bakal ngomong babagan apa tenaga kerja.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani apa energi hidroelektrik, apa ciri-cirine, cara ngasilake lan apa kaluwihan lan kekurangane.

Apa energi hidroelektrik kasebut?

apa energi hidroelektrik

Energi hidroelektrik nggunakake energi potensial banyu ing dhuwure kasur kali kanggo dikonversi dadi energi mekanik ing sisih paling ngisor amben kali lan pungkasane dadi energi listrik. Ngowahi kekuwatan banyu dadi listrik. Kanggo nggunakake energi iki, infrastruktur konservasi banyu kanthi skala gedhe dibangun kanggo maksimal potensial sumber daya lokal, terbarukan lan bebas emisi iki.

Tanduran hidroelektrik minangka serangkaian fasilitas lan peralatan elektromekanik sing dibutuhake kanggo ngonversi energi hidroelektrik dadi energi listrik lan bisa digunakake 24 jam saben dinane. Energi listrik sing ana sebanding karo dhuwure aliran banyu lan air terjun.

Stasiun tenaga listrik tenaga listrik paling umum ing donya yaiku sing diarani "waduk tengah". Ing jinis tanduran iki, banyu nglumpukake ing bendungan banjur tiba saka dhuwur sadhuwure turbin, sing nyebabake turbin muter lan ngasilake listrik liwat generator sing ana ing nacelle. Banjur voltase diangkat kanggo mindhah tenaga tanpa kapitunan sing gedhe banjur ditambahake ing kisi. Saliyane, banyu bekas bakal bali menyang proses alami.

Cara liya yaiku "nglewati ijol-ijolan." Jinis pembangkit listrik iki nggunakke kahanan ora rata ing kali, banjur transfer banyu liwat saluran menyang pembangkit listrik, ing endi turbin bisa obah kanthi vertikal (yen kali duwe lereng curam) utawa kanthi horisontal (yen lereng kurang ) meh podho karo tanduran waduk kanthi cara ngasilake listrik. Jinis pabrik kasebut terus beroperasi amarga ora duwe kapasitas panyimpenan banyu.

Bagéan saka stasiun listrik tenaga listrik

apa energi hidroelektrik

Tanduran hidroelektrik kalebu bagean ing ngisor iki:

  • Bendungan: Iki tanggung jawab kanggo nyegat kali lan nyepetake banyu (contone wadhuk) sadurunge dikemas, nggawe prabédan ing banyu sing digunakake kanggo produksi energi. Dams bisa digawe saka lendhut utawa beton (sing paling akeh digunakake).
  • Spillway: Wong-wong kasebut tanggung jawab ngeculake banyu sing mandheg sebagian ngliwati ruangan mesin lan bisa digunakake kanggo kebutuhan irigasi. Dununge ana ing tembok utama bendungan lan bisa ana ing ngisor utawa ing lumahing. Umume banyu ilang ing cekungan ing sikil bendungan supaya ora rusak nalika banyune tiba.
  • Asupan banyu: Dheweke tanggung jawab kanggo nglumpukake banyu sing dicegat lan ngeterake menyang mesin liwat saluran utawa pipa paksa. Saluran banyu duwe lawang kanggo ngatur jumlah banyu sing tekan turbin lan saringan kanggo nyegah liwat obyek asing (log, cabang, lsp).
  • Tanduran listrik: Mesin (ngasilake turbin, turbin hidrolik, poros lan generator) lan elemen kontrol lan regulasi ana ing kene. Wis ngiwa lan metu lawang kanggo ninggalake area mesin tanpa banyu sajrone perawatan utawa pembongkaran.
  • Turbin hidrolik: Dheweke tanggung jawab nggunakake energi banyu sing nembus kanggo ngasilake gerakan rotasi liwat poros dhewe. Ana telung jinis utama: roda Pelton, turbin Francis, lan turbin Kaplan (utawa propeller).
  • Transformer- Piranti listrik sing digunakake kanggo nambah utawa nyuda voltase sirkuit arus bolak-balik nalika njaga kekuwatan.
  • Saluran transmisi daya: kabel sing ngirimake energi sing digawe.

Jinis tanduran listrik tenaga listrik

operasi tanduran listrik tenaga listrik

Gumantung saka jinis pangembangan, tanduran hidroelektrik bisa dipérang dadi telung jinis:

  • Tanduran PLTA: tanduran hidroelektrik iki nglumpukake banyu saka kali gumantung karo kahanan lingkungan lan aliran turbin sing ana. Ketimpangan antarane wilayah banyu iku sithik, lan dadi pusat sing mbutuhake aliran tetep.
  • Tanduran hidroelektrik kanthi wadhah cadangan: Tanduran hidroelektrik iki nggunakake volume reservoir "hulu" tartamtu liwat bendungan kasebut. Ora preduli saka aliran kali, waduk kasebut misahake jumlah banyu saka turbin sing ngasilake listrik sajrone taun. Pabrik jinis iki bisa nggunakake paling energi lan kWh biasane luwih murah.
  • Stasiun pompa hidroelektrik: Tanduran hidroelektrik iki duwe rong waduk kanthi tingkat banyu sing beda-beda, sing digunakake nalika dibutuhake energi tambahan. Banyu saka wadhuk ndhuwur ngliwati turbin menyang wadhuk ngisor banjur bali menyang wadhuk ndhuwur sing ngompa banyu nalika awan yen permintaan energi kurang.

Tenaga listrik tenaga listrik ing Spanyol

Kemajuan teknologi ngasilake sumber energi mikrohydraulik kanthi biaya kompetitif ing pasar listrik, sanajan biaya kasebut beda-beda miturut jinis tanduran lan tumindak sing bakal ditindakake. Yen tenaga listrik sing dipasang kurang saka 10 MW lan bisa dadi banyu utawa banyu udan, pembangkit listrik bakal dianggep minangka tanduran PLTA cilik.

Dina iki, pangembangan sektor hidroelektrik Spanyol duwe tujuan kanggo nambah efisiensi supaya bisa nambah kinerja fasilitas sing ana. Rekomendasi kasebut kanggo ndandani, modernisasi, ngapikake utawa nggedhekake pabrik sing wis diinstal. Mikroturbine hidrolik dikembangake kanthi kekuwatan luwih murah tinimbang 10 kW, iki migunani banget kanggo nggunakake tenaga kinetik kali lan ngasilake listrik ing wilayah sing sepi. Turbin ngasilake listrik kanthi langsung ing arus bolak-balik lan ora mbutuhake banyu sing tiba, infrastruktur tambahan utawa biaya perawatan sing luwih dhuwur.

Saiki Spanyol duwe udakara 800 tanduran PLTA kanthi ukuran beda. Ana 20 pembangkit listrik kanthi luwih saka 200 megawatt, sing makili 50% saka total pembangkit listrik tenaga listrik. Ing pungkasan liyane, Spanyol duwe puluhan bendungan cilik kanthi tenaga kurang saka 20 megawatt.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan apa energi hidroelektrik lan cara kerjane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.