Apa akumulator panas lan kepiye cara kerjane?

Tips kanggo ngirit panas

Akeh wong duwe panas listrik ing omah lan weruh ing pungkasan wulan kepiye tagihan listrike mundhak. Konsumsi listrik sing ana gandhengane karo kegiyatan jinis iki cepet tuwuh ing mangsa adhem. Listrik minangka metode pemanasan pancen trep lan efisien, nanging dianggep minangka salah sawijining sing paling larang ing pasar. Nanging, kanggo ngindhari masalah kasebut, ana akumulator panas.

Apa iki babagan akumulator panas? Yen sampeyan pengin ngerti carane ngirit paling akeh nalika dadi panas, ing kene kita nerangake kabeh sing ana gandhengane karo akumulator. Sampeyan mung kudu terus maca 🙂

Apa akumulator panas?

Rilis panas mboko sithik

Iki minangka piranti sing tanggung jawab kanggo ngowahi energi listrik dadi energi termal kanthi biaya sing murah banget. Yaiku, kanthi listrik, kita bisa dadi panas, nanging kanthi biaya sing luwih murah tinimbang pemanasan konvensional. Dheweke dirancang kanggo nggunakake energi listrik sajrone periode tarif sing dikurangi. Kabeh tarif kalebu jadwal sing listrik luwih murah. Piranti kasebut tanggung jawab kanggo ngowahi energi listrik ing wektu paling murah saben dina lan nglumpukake kanthi bentuk panas. Panas iki bakal kasedhiya yen dibutuhake.

Piranti kasebut nggawa kaluwihane panggunaan, amarga kita bisa nggunakake panase nalika dikarepake lan nyuda biaya. Kajaba iku, akumulator panas duwe kaluwihan liyane kayata:

  • Ora ana kerugian panas sajrone digunakake. Iki kedadeyan amarga dheweke mung siyap ngisi energi optimal sing dibutuhake. Amarga energi ora disimpen kanthi berlebihan, mula ora bakal kapitunan.
  • Ngirit energi luwih akeh lan nyedhiyakake kenyamanan maksimal. Duwe energi yen dibutuhake iku kepenak banget. Nduwe sistem penjadwalan beban kanthi jam sithik kanggo ngirit tabungan antara 50 lan 60%.
  • Ora dibutuhake pangaturan sawise instalasi.
  • Iki nduweni pilihan integrasi ing sistem manajemen jarak jauh.
  • Desaine kompak, mula ora angel dilebokake menyang dekorasi omah. Kajaba iku, penanganan lan perawatan gampang.

Sistem pemanas listrik

Pemrograman akumulasi panas

Ana akeh wong sing nginstal dadi panas ing omah. Kabeh wong sing milih dadi panas, bisa seneng piranti kayata:

  • Radiator minyak utawa termoelektrik. Iki minangka salah sawijining akumulator paling tuwa sing ana. Dheweke kerja kanthi dadi panas minyak termal. Yen kedadeyan kasebut, suhu bakal mundhak nalika panas sing kejepit ing minyak diluncurake.
  • Lantai radiasi. Pemanasan lantai ngisor minangka instalasi sing dipasang jaringan pipa utawa kabel sing nggawa banyu panas ing sangisore lantai omah. Iki mbantu lemah kanggo ngetokake panas lan nambah suhu nalika musim salju sing adhem. Iki wis dadi salah sawijining sistem paling modern lan efisien, sanajan biayane regane larang lan butuh kerjaan.
  • Pompa panas Kauntungan saka akumulator jinis iki yaiku ora kakehan energi. Kekurangane yaiku mung nggawe ruangan sing dununge dununge. Panas cenderung nyebar kanthi cepet, mula ora regane regane akeh.
  • Piring sumringah. Dheweke minangka gelombang panas sing nambah panas ruangan sing dipasang kanthi cara homogen.
  • Akumulator panas. Kaya sing kasebut, resistor listrik sing nyimpen panas nalika tingkat listrik luwih murah lan nyimpen.
  • Kontraktor Iki minangka piranti sing tanggung jawab ngetik hawa adhem lan ngusir hawa panas amarga resistor lan termostat sing ana.

Jinis akumulator panas

Akumulator statis

Ana rong jinis akumulator panas sing bisa dipasang konsumen ing omahé:

  1. Statis Model iki bisa ngetokake energi panas kanthi alami. Disaranake supaya papan sing didunungi kanthi permanen amarga suhu kepenak tetep.
  2. Dinamis Dheweke duwe penggemar sing nulungi transmisi energi. Isolasi luwih efektif tinimbang statis. Ngontrol mbuwang energi ndadekake dheweke bisa ngatur suhu ing macem-macem area omah kanthi luwih apik.

Kanggo ngoptimalake belanja ekonomi, sing biasane ditindakake yaiku nggabungake rong jinis akumulator ing omah kasebut. Statis diselehake ing wilayah sing luwih gedhe lan dinamis digunakake ing area sing intermiten.

Nalika milih akumulator sing paling apik amarga alasan ekonomi, bisa diarani sing dinamis. Iki amarga ngidini kontrol biaya lan distribusi panas sing luwih apik ing kamar gumantung karo kabutuhan.

Karakteristik utama

Akumulator ing ruangan

Sistem pemanas akumulator duwe papan panyimpenan winates. Apa bisa nglumpukake energi lan tetep kasedhiya kanggo yen dibutuhake. Bisa disetel supaya bisa digunakake sajrone jam nalika tarif listrik luwih murah.

Penting, sampeyan kudu akumulasi manawa akumulator kasebut kudu diiringi insulasi sing apik ing omah. Yen kita ora duwe windows sing ngidini ngontrol panas utawa adhem sing dilebokake lan metu saka ruangan utawa nutupi cukup, mula ora ana gunane.

Instalasi piranti kasebut gampang banget lan ora mbutuhake gaweyan apa wae. Pangopènane cukup sithik. Mung butuh reresik tahunan lan pangowahan batere saka kronoterapi.

Amarga ora kabeh kaluwihan ing sembarang jinis aparat listrik sing digunakake, ing kasus iki kita bakal nyebutake kerugian sing diduweni. Beban panas sing dikumpulake kudu rampung sadurunge. Iki meksa konsumen kanggo program kabutuhan dhewe. Yen ora ngerti yen bakal adhem utawa ora ing wektu tartamtu, kita ora bakal bisa nggunakake yen mbutuhake kanthi cepet. Bisa uga ana kunjungan sing ora dikarepake lan kita ora bisa menehi panas amarga ora akumulasi sadurunge.

Sadurunge entuk akumulator sampeyan kudu nimbang sawetara aspek liyane kayata:

  • Rega dhuwur saben piranti. Iki minangka investasi dhisikan, sanajan bisa lunas saka wektu.
  • Yen konsumen duwe tarif kanthi diskriminasi saben jam, pengisian daya energi kudu ditindakake ing wayah wengi.
  • Ana kurang kontrol kontrol panas.

Kanthi analisis aspek kasebut, muga-muga sampeyan bisa milih sistem panas kanthi apik 🙂


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.