Aerosol, partikel sing luwih seneng efek omah kaca

aerosol

ing aerosol semprotan iku partikel cilik sing ana ing swasana. Dheweke tanggung jawab nggawe awan lan, ing wektu sing padha, nyumbang kanggo efek omah kaca lan anget iklim.

ing aerosol semprotan lumrahe ana ing swasana. Dheweke bisa uga asale saka geni alas utawa letusan gunung geni, kayata, nanging uga saka pembakaran bahan bakar fosil. Asale saka manungsa utawa alam, partikel sing apik kasebut antara liya bisa nyengkuyung efek bolongan ing lapisan ozon.

Dheweke duwe peran ing pambentukan awan, ngowahi komposisine utawa sipate banjur melu efek omah kaca, utawa luwih saka CO. Calypso, satelit saka cnes, wis ngawasi dheweke suwene 9 taun kanthi pangarep-arep bisa ngerti kanthi tepat pengaruhe. Piranti kasebut bisa ngukur karakteristik lapisan sing beda-beda kanthi akurat swasana.

Cnes minangka perusahaan umum sing tanggung jawab nawakake lan nganakake kabijakan luar angkasa Prancis ing Eropa. Digawe ing taun 1961, ing cnes nggawe sistem satelit lan peluncur sesuk sing nanggepi kabutuhane masarakat. Cnes duwe peran penting ing pemandangan spasial nnasional, Eropa lan internasional dadi kekuwatan, inovasi kanggo kepentingan kerja, lan pusat spesialisasi teknik. Kanthi hubungan permanen karo kekuwatan umum lan komunitas ilmiah lan industri, nyiyapake lan nindakake program ruang inovatif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.