accumulator listrik

accumulator listrik

Un accumulator listrik Iki minangka piranti sing ngetutake prinsip sing padha karo sel utawa baterei. Minangka jeneng tabet, iku unsur saged accumulating lan nyimpen energi, kang bisa digunakake kanggo liyane utawa kurang wektu sesampunipun. Iku gumantung carane energi disimpen lan digunakake. Iki tegese ana ora mung accumulators, padha uga bisa termal, kang bakal accumulator panas listrik, pneumatic, hydraulic utawa electrical utawa mechanical accumulator banyu.

Ing artikel iki kita bakal pitutur marang kowe apa accumulator listrik, apa ciri lan apa iku.

Karakteristik utama

batre

Akumulator listrik minangka piranti sing bisa digunakake kaya sel utawa baterei. Iki dirancang kanggo nyimpen lan nglumpukake energi sing bisa digunakake mengko. Bisa digunakake luwih utawa kurang wektu gumantung ing mode panyimpenan lan carane energi sing disimpen digunakake. Elinga yen ana macem-macem jinis baterei, supaya siji utawa liyane perlu kanggo saben kahanan.

Fungsi utamane yaiku supaya piranti liya bisa digunakake liwat energi sing disimpen, saengga nduweni macem-macem panggunaan. Contone, ing fasilitas perusahaan, sing paling umum yaiku duwe baterei gedhe sing nyimpen lan nyebarake listrik liwat sirkuit sing beda-beda.

Saben jinis accumulator listrik dianggo beda gumantung saka jinis energi ing ngendi energi listrik sing disimpen bakal diowahi, nanging kabeh padha duwe sawetara podho. Intine yaiku accumulator nyimpen energi lan banjur ngowahi dadi jinis energi liyane kanggo digunakake. Contone, akumulator panas listrik digunakake kanggo nyedhiyakake pemanasan listrik menyang properti liwat radiator listrik.

Jinis akumulator listrik

akumulator listrik portabel

Ana sawetara jinis accumulator listrik. Ayo ndeleng apa iku:

  • Akumulator fotovoltaik: Panel surya ngumpulake energi saka sinar srengenge lan nyimpen ing tank panyimpenan sing dirancang kanggo iku. Energi iki bisa digunakake ing sembarang wektu awan utawa wengi tanpa kudu ngakses jaringan eksternal kanggo daya instalasi komersial.
  • Akumulator panas listrik: Padha digunakake kanggo panas bangunan karo radiator listrik. Akumulator termal nggunakake listrik kanggo ngasilake panas, sing banjur disebarake menyang kabeh kamar. Salah sawijining kaluwihan sing paling pinunjul yaiku panas luwih cepet tinimbang piranti liyane.
  • Akumulator listrik: Pemanas sing nggunakake listrik kanggo ngunggahake suhu banyu ing tangki. Banyu panas banjur mlebu ing sirkuit pipa lan tekan kabeh keran ing omah.

Apa akumulator listrik kanggo?

generator energi

Tujuan baterei panyimpenan listrik yaiku supaya piranti utawa piranti liyane bisa digunakake kanthi energi sing disimpen, sing tegese akeh fungsi lan panggunaan. Baterei sing luwih cilik bisa nguwasani piranti cilik kaya ponsel. Nanging sing luwih gedhe bisa nangani mobil lan barang gedhe liyane.

Ing omah, panggunaan baterei uga macem-macem. Ing kasus iki, kita ngomong babagan piranti gedhe sing dirancang kanggo nyimpen lan nyebarake listrik liwat macem-macem sirkuit ing omah.

Operasi baterei gumantung utamane ing jinise. Saben wong ngetutake prinsip dhewe, adhedhasar jinis energi sing bakal diowahi energi listrik. Nanging, saliyane fungsine, kabeh padha ngetutake sawetara langkah.

Kunci kanggo accumulator listrik yaiku kemampuan kanggo nyimpen energi. Iki disimpen kanggo mengko ngowahi dadi jinis energi liyane. Mangkono, listrik diowahi dadi energi kimia, sing disimpen nganti dibutuhake lan banjur diowahi maneh dadi energi listrik kanggo digunakake.

Njupuk conto operasi iki, kita bisa nyedhaki jinis akumulator sing paling umum ing omah, akumulator panas listrik. Mulane, iku luwih gampang kanggo ngerti carane baterei dianggo. Ing kasus iki, radiator listrik asring digunakake kanggo nyedhiyakake pemanasan listrik ing omah.

Mulane, radiator accumulator listrik nggunakake energi listrik nambah kanggo panas Piece saka Keramik utawa aluminium, lan saka ing kono tekan kabeh kamar ing omah. Bahan kasebut bisa nyimpen panas, mula energi kasebut bisa digunakake kanggo wektu sing suwe. Kunci kanggo ngerti persis baterei sing paling apik kanggo bisnis sampeyan yaiku ngerti tujuane sing tepat.

Tugas pangopènan

Baterei arang bisa mandheg, nanging piranti kasebut ora bisa digunakake. Ing kasus akumulator listrik utawa jinis kegagalan liyane, sing pertama dipriksa yaiku mekanisme eksternal kanggo bocor sing katon. Senajan akèh-akèhé saka Gagal ing unsur iki ketemu internal. Saliyane bocor internal, ana kesalahan umum liyane kayata resistor sing rusak utawa sirkuit sing rusak.

Kabeh kesalahan kasebut serius banget, mung siji-sijine cara kanggo ndandani yaiku nelpon teknisi profesional. Aja nyoba nggunakake trik kanggo ndandani baterei sing digawe krasan, amarga sampeyan bakal nambah kesalahan lan asile bisa dadi bencana.

Piranti kasebut bisa disaranake kanggo sapa wae. Sing paling penting, kanggo wong sing pengin ngoptimalake irit energi saben dinane. Mulane, baterei digunakake kanggo nambah tarif diskriminasi saben jam. Gunakake wektu biaya listrik paling murah kanggo baterei kanggo ngisi cadangan. Kanggo ngeculake energi sing disimpen ing wayah awan. Baterei minangka unsur sing duwe akeh kaluwihan ing instalasi domestik. Iku gumantung saka jinis sing dikarepake lan apa sing pengin digayuh kanthi nggunakake.

Sapa wae, ing omah apa wae, bisa nginstal. Kabeh iki bakal ngidini kita ngirit energi lan nyuda tagihan listrik utawa gas ing pungkasan wulan kanthi cara kita dhewe. Contone, yen kita duwe pemanas gas utawa lenga, kita bisa nginstal pemanas banyu, utawa radiator listrik, kita bisa nggunakake listrik kanggo panas banyu utawa radiator, tinimbang nggunakake boiler gas, accumulators iki opsional. Sawetara wong tetep ing omah, nanging ana sing nglawan, luwih seneng nggunakake boiler gas utawa diesel kanggo panas banyu lan radiator. Kabeh pancen bener.

Nanging, yen kita duwe piranti pembangkit tenaga surya ing omah kita, dianjurake kanggo nginstal baterei fotovoltaik. Iki bakal ngidini kita nyimpen energi kaya baterei, lan nalika kita generate serep, kita bisa nggunakake tanpa srengenge, kaya ing wayah wengi. Utawa nalika kita duwe konsumsi banget nuntut lan ora pengin gumantung ing jaringan.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan akumulator listrik lan apa gunane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.