Tesla ngasilake listrik menyang rumah sakit bocah-bocah ing Puerto Rico

Sayange, wis luwih saka sebulan wiwit Topan Maria sing ngancurake, sing ngrusak Puerto RicoNyatane, meh kabeh wilayah mati lan tanpa listrik.

Elon Musk ujar manawa dheweke kepengin nulungi pulau kasebut bangun maneh jaringan listrik sampeyan, soko sing kudu kita deleng. Saiki, Tesla miwiti janji lan wis nginstal sistem energi surya ing rumah sakit.

Tesla wis nginstal jaringan panel surya lan baterai Powerwall ing Rumah Sakit Anak-anak ing kutha San Juan. Kajaba iku, Musk duwe pribadi nyumbang $ 250.000 kanggo mbantu warga Puerto Rico.

Sistem kasebut dibangun ing wektu rekaman. Mbuwang seminggu meh nginstal kabeh panel lan batre, miturut komentar salah sawijining anggota direksi rumah sakit.

Perusahaan kasebut ujar manawa sistem ing rumah sakit bocah mung minangka sing pertama saka pirang-pirang proyek sing padha. Pamrentahan Puerto Rico ngucapke matur nuwun banget marang Elon Musk amarga wis mbantu warga sipil.

Miturut Gubernur Rossello:

"Aku matur nuwun marang Tesla amarga milih situs iki amarga akeh bocah sing rentan gumantung. Tanpa energi, akeh sing ora bakal bisa nampa perawatan medis. "

Elon Musk

Pemasangan jaringan surya Tesla ing Rumah Sakit del Niño sawetara dina sawise mantan gubernur Puerto Rico, Alejandro García Padilla, kirim tweet ing endi nuduhake kahanan sing ana nekani kanggo pasien ing akeh Puerto Rico. Ing foto sing dadi virus, kita bisa ndeleng dhokter sing operasi nggunakake senter smartphone kanggo dideleng.

Saiki, sewulan sawise Hurricane Maria, luwih saka 2,5 yuta wong ing Puerto Rico (saka 3,4 yuta sing manggon ing pulau kasebut) isih tanpa listrik lan tanpa komunikasi.

Gogole lan AT&T

Perusahaan liyane kayata Google utawa AT&T uga ngupayakake mulihake sambungan listrik lan utamane internet seluler ing pulau kasebut.

Nyatane, Abjad wis kerja sama karo AT&T kanggo mbantu nyambung warga, nggunakake balon udara panas Project Loon (dikembangake dening divisi X Company) lan jaringan LTE saka operator telpon. Saiki, balon pertama diwiwiti saka markas peluncuran, ing negara bagian Nevada.

Balon Project LoonMiturut perusahaan kasebut, wilayah kasebut bisa nganti 5.000 kilometer wilayah kasebut. Kanggo bagean kasebut, AT&T njamin manawa dheweke wis bisa mulihake akses internet menyang 60% pedunung ing Puerto Rico, nanging isih ana nyambut gawe. Saliyane akses internet, isih akeh upaya kanggo ngatasi masalah lan kegagalan jaringan listrik ing pulau kasebut, utamane kanggo nyegah kedadeyan kaya mengkene.

Proyek Tesla liyane (Powerwall)

tembok daya minangka batere perusahaan Energi Tesla, anak perusahaan AS Tesla Motors. Baterai PowerWall bisa diisi ulang kanggo panggunaan omah lan industri cilik. PKanggo instalasi sing luwih gedhe, Tesla nawakake paket daya sing bisa diukur tanpa wates kanggo nggayuh kapasitas GWh

tutup-baterai-tesla-powerwall-diagram-operasi-photovoltaic-fronius

HYPERLOOP

Hyperloop yaiku jeneng dagang sing didaftar dening perusahaan transportasi aerospace SpaceX, kanggo transportasi penumpang lan barang ing tabung vakum kanthi kecepatan dhuwur.

hyperloop

Sketsa Hyperloop asli yaiku ide sing digawe publik liwat dokumen desain awal ing wulan Agustus 2013, sing kalebu rute teoritis liwat wilayah Los Angeles menyang San Francisco Bay Area, kanggo umume lelungan sejajar karo Interstate 5. Analisis awal nuduhake manawa kira-kira wektu kanggo rute kasebut bisa uga 35 menit, tegese penumpang bakal ngliwati rute 560 kilometer kanthi kecepatan rata-rata sekitar 970 km / jam, kanthi kecepatan maksimal 1.200 km / jam.

SpaceX

SpaceX didegake ing wulan Juni 2002 dening Elon Musk kanggo merevolusi teknologi ruang angkasa, kanthi tujuan utama yaiku ngidini wong urip ing planet liya.

SpaceX

Wis ngembangake roket Falcon 1 lan Falcon 9, sing wis ana dibangun kanthi tujuan dadi kendaraan peluncuran ruang angkasa sing bisa digunakake maneh. SpaceX uga wis nggawe pesawat ruang angkasa Naga, sing diluncurake menyang orbit dening kendaraan peluncur Falcon 9. Sdesain, tes tes, lan ngasilake komponen paling akeh ing omah, kalebu mesin roket Merlin, Kestrel lan Draco.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.