Ternak bisa nyuda emisi gas omah kaca kanthi 30%

  Kewan sapi

Dhewe nggambarake udakara seperenam emisi saka gas omah kaca. Ternak ngasilake 7,1 gigaton padha karo CO2 saben taun menyang swasana, yaiku 15% kabeh emisi COXNUMX. asal antropik

Nanging miturut laporan anyar saka Organisasi Bangsa-Bangsa United kanggo Pangan lan Pertanian (FAO) sing diterbitake dina Kamis, 26 September kepungkur, bisa disuda nganti 30% emisi, nggunakake praktik paling apik lan teknologi ana.

El sinau, sing paling lengkap babagan subjek iki nganti saiki, wis nganalisa kabeh tahapan siklus urip ing angon sapi: produksi lan transportasi pakan kewan, panggunaan energi ing peternakan, emisi saka pencernaan lan fermentasi pupuk kandhang, uga transportasi, kulkas lan kahanan produk kewan sawise dikorbanake.

Sumber utama saka emisi: produksi lan transformasi forage (45%), khusus amarga pupuk bahan kimia digunakake ing tanduran, pencernaan kewan (39%), amarga sapi ngetokake metana, gas 25 kaping luwih kuat tinimbang CO2, lan bosok saka pupuk kandhang (10%). Sisane kena pengaruh transformasi lan transportasi ing produk kewan.

Informasi luwih lengkap - Kamanungsan mlebu periode utang ekologis


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.