Apa lan kepiye cara kerja energi termal surya

Tenaga surya termal

Nalika ngomong babagan energi surya, sing pertama sing dipikirake yaiku panel surya. Iki minangka energi surya fotovoltaik, bisa uga paling energi terbarukan, uga angin. Nanging, ana jinis liyane: energi termal surya.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh jinis energi surya iki, wiwit saka apa sing digunakake, liwat ciri khas, tetep maca 🙂

Apa energi termal surya?

Apa energi termal surya kasebut?

Kaya jenenge, iki kalebu energi sing bisa dianyari lan resik sing kalebu nggunakake energi srengenge kanggo ngasilake listrik. Beda karo panel surya sing digunakake ing energi fotovoltaik kanggo ngasilake listrik saka foton cahya sing ditemokake ing radiasi surya, energi iki njupuk kauntungan saka radiasi iki kanggo dadi panas cairan.

Nalika sinar srengenge nyerang cairan, dheweke dadi panas lan cairan panas iki bisa digunakake kanggo macem-macem panggunaan. Kanggo entuk ide sing luwih apik, 20% konsumsi energi ing rumah sakit, hotel utawa omah cocog karo panggunaan banyu panas. Kanthi energi termal surya, kita bisa panas banyu kanthi energi srengenge lan njupuk kauntungan mula, ing sektor energi iki, kita ora prelu nggunakake fosil utawa energi liyane.

Mesthi sampeyan mikir manawa banyu kali, tlaga lan waduk kena radiasi surya, nanging ora panas. Lan iku kanggo njupuk kauntungan saka radiasi surya iki, prelu instalasi khusus sing mbantu panasake cairan, mengko bisa digunakake.

Energi termal surya nyumbang akeh kanggo nyuda biaya, mula ngirit energi lan nyuda emisi CO2 sing nyebabake pemanasan global lan nyebabake perubahan iklim.

Komponen instalasi termal

Sawise ngerti apa energi termal surya, kita kudu duwe elemen sing dibutuhake kanggo mbangun instalasi surya sing ngidini kita nggunakake sumber daya energi iki.

Penangkap

kolektor energi termal surya

Babagan pisanan sing kudu diduweni yaiku jinis kolektor utawa panel surya. Panel surya iki ora bisa digunakake padha karo fotovoltaik sing kondhang. Ora duwe sel fotovoltaik sing nglumpukake foton cahya kanggo malih dadi energi, luwih becik ngidini kita njupuk radiasi solar kanggo miwiti dadi panas cairan sirkulasi ing njero. Ana macem-macem jinis kolektor lan beda kinerja.

Sirkuit hidrolik

Sirkuit hidrolik

Sing nomer loro yaiku sirkuit hidrolik. Iki minangka pipa sing nggawe sirkuit sing bakal ngangkut cairan transfer panas sing bakal njupuk tindakan sing bakal ditindakake. Sirkuit biasane ditutup ing pirang-pirang instalasi. Mula, ana omongan sirkuit siji arah, saka panel, lan sirkuit bali, nganti panel. Kaya sirkuit iki minangka jinis ketel banyu sing nyumbang kanggo dadi panas papan.

Penukar panas

Dheweke tanggung jawab ngeterake panas liwat sirkuit. Penukar panas mindhah energi sing dijupuk srengenge menyang banyu. Biasane ana ing njaba tank (diarani penukar piring) utawa internal (kumparan).

Akumulator

akumulator energi termal surya

Amarga panjaluk energi surya ora mesthi padha, kaya ing fotovoltaik sawetara sistem panyimpenan energi. Ing kasus iki, energi termal surya disimpen ing akumulator. Akumulator iki bisa nyimpen banyu panas supaya kasedhiya nalika dibutuhake. Iki minangka tank sing duwe kapasitas lan insulasi sing dibutuhake kanggo ngindhari kerugian energi lan njaga banyu dadi panas saben wektu.

Pompa sirkulasi

pompa sirkulasi

Kanggo nggawa cairan saka sawijining papan menyang papan liya, dibutuhake pompa sing bisa ngatasi tekanan irung saka sirkuit lan gaya gesekan lan gravitasi.

Daya tambahan

Yen radiasi surya kurang, produksi energi iki bakal mudhun. Nanging ora sebabe panjaluk uga. Ngadhepi kahanan jinis iki sing panjaluk ngluwihi pasokan, kita butuh sistem dhukungan sing dadi panas banyu lan yaiku babar blas bebas saka tata surya. Iki diarani generator cadangan.

Iki minangka ketel sing wiwit bisa digunakake ing kahanan nalika energi termal surya luwih nyenengake lan dadi panas banyu sing disimpen.

Barang sing Dibutuhake Kanggo Keamanan

Penting kanggo duwe sistem keamanan kanggo mesthekake yen instalasi bisa digunakake ing kahanan sing optimal lan ora suwe saya suwe. Elemen sing nggawe sistem keamanan yaiku:

Kapal ekspansi

remet gelas

Kaya sing wis dingerteni, nalika banyu nambah suhune, volume uga bakal nambah. Amarga iku, perlu ana unsur sing bisa nyedhot paningkatan volume iki nalika cairan transfer panas saya gedhe. Kapal ekspansi digunakake kanggo iki. Ana sawetara jinis kacamata: mbukak lan ditutup. Sing paling akeh digunakake yaiku sing ditutup.

Katup safety

Katup digunakake kanggo ngontrol tekanan. Nalika nilai tekanan sing disetel ing proses kalibrasi, katup ngeculake cairan supaya tekanan ora tekan watesan sing mbebayani.

Glikol

Glikol minangka cairan sing ideal kanggo ngeterake panas instalasi termal surya. Sing paling disaranake yaiku cairan antifreeze, amarga ing wilayah sing suhune sithik banget, pembekuan banyu ing sirkuit bisa ngrusak kabeh instalasi. Salajengipun, cairan kasebut kudu ora beracun, ora godhok, ora korosi, kapasitas panas sing dhuwur, ora usah dibuang lan ekonomis. Yen ora, energi ora bakal bathi.

Sing paling apik ing instalasi jinis iki yaiku duwe persentase 60% banyu lan 40% glikol.

Panas klelep

Amarga umume banyu dadi panas banget, penting banget supaya heatsinks nyegah panas sing mbebayani iki. Ana heatsink statis, penggemar, lsp.

Jebakan

saluran otomatis

Traps kasebut bisa ngekstrak hawa sing nglumpukake ing njero sirkuit lan bisa nyebabake masalah serius ing operasi instalasi. Thanks kanggo purger iki, hawa iki bisa diekstrak.

Kontrol otomatis

Sirkuit energi surya termal

Iki minangka elemen sing ndadekake kabeh bisa mlaku kanthi bener, amarga nganggep kontrol otomatis sing ngukur suhu ing panel, tank, program, aktivasi sink panas listrik (yen ana sistem iki), programmer, kontrol pompa, lsp.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan energi termal surya lan aplikasi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.