Tagihan listrik bakal diturunake yen target pangurangan CO2 bisa dipenuhi

Diskon nganti 55% kanggo tagihan listrik

Yen target sing ditemtokake kanggo nyuda emisi CO2 bisa kawujud Kita bisa ndeleng nyuda tagihan listrik ing omah nganti 55%.

Iki amarga tuwuhing panjaluk listrik sing kuwat sing asale saka proses elektrifikasi sing wis dibutuhake kanggo nggayuh target dekarbonisasi, bakal bisa menehi pengurangan tarif listrik sing ditunggu-tunggu 35% ing taun 2030 lan nganti 55% ing taun 2050, miturut dheweke Ngawasi laporan Deloitte.

Kaya dene fokus ing transportasi kanggo nyuda emisi CO2, panggunaan termal sing digunakake ing omah uga kalebu bagean saka proses iki.

Alberto Amores, mitra Monitor Deloitte nuduhake sajrone presentasi kajian kasebut:

"Ora mung kewajiban kanggo perusahaan utawa administrasi, rumah tangga uga kudu menehi kontribusi, amarga bangunan (omah lan layanan) minangka bagean penting saka konsumsi energi lan emisi negara kasebut."

Kanggo ngerti, cara sing gampang kanggo nerangake yaiku omah rata-rata standar bisa nyuda konsumsi energi nganti 40%.

Cara kanggo nggayuh iki bisa uga kanthi rehabilitasi komprehensif utawa, kanthi nggunakake pompa panas listrik, tegese 4 kali luwih murah tinimbang rehabilitasi.

Laporan sing dikutip ing ndhuwur nemtokake babagan 4 skenario beda kanggo sawetara taun sabanjure:

  1. Konstantaist.
  2. Nguatake ekonomi.
  3. Pengirangan Konvensional.
  4. Efisiensi Listrik Dhuwur.

Pangurangan emisi, target CO2

Skenario sing dijenengi "Efisiensi Listrik Dhuwur" minangka skenario eksklusif sing bisa diidini kanggo memenuhi target sing ditemtokake kanggo dekarbonisasi.

Ngelingi listrik sing kuat banget ing ekonomi lan tumindak efisiensi energi sing kuat, mung siji-sijine sing bisa nggayuh tujuan kanggo nyuda emisi CO2 sing wis dianggep Eropa saiki.

Nanging, ndeleng skenario liyane, yaiku "Continuist" sing terus dilakoni nganti saiki (luwih utawa kurang) ing babagan bobot produk minyak bumi lan tumindak efisiensi energi liyane.

Sorotan monitor Deloitte:

"Sanajan skenario" Efisiensi listrik tinggi "nganggep investasi luwih dhuwur tinimbang" Continuist ", nanging kanggo jangka panjang, pengimporan signifikan impor bahan bakar fosil, kira-kira udakara 380.000 yuta euro; mula, skenario sing didekarbonisasi bisa uga luwih murah kanthi total biaya tinimbang "Continuista".

Khusus, diprakirake skenario "Efisiensi listrik tinggi" nyakup total investasi 510.000 yuta antara 2017 lan 2050 lan pengeluaran impor hidrokarbon udakara 620.000 yuta, nalika ing skenario "Terus", 200.000 wis entuk. Yuta investasi lan 1 triliun mbuwang impor minyak lan gas ”.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.