Spanyol, conto sing ora apik ing sektor sing bisa dianyari

Spanyol kudu nyuda polusi liwat kendaraan listrik Sadurunge iso dianyari, kabeh seri kahanan sing digabungake ing antarane ekonomi, gerakan demografi, perubahan iklim lan teknologi, wis ngluncurake transformasi umum sistem energi global, ing endi kesempatan bisnis, bathi kerja utawa untung ekonomi operasional kanthi lengkap, nggawe entri bisnis yen dasawarsa kepungkur ora bisa dipikirake lan uga, didhukung lan ditampa kanthi sosial adhedhasar salah sawijining label sing paling dikenal ... "Keberlanjutan".

Nalika ing skala global miliaran nandur modhal kanggo nginstal nganyari maneh kanggo entuk manfaat luwih saka sing bisa ditemokake, lan kita bisa ndeleng ing grafik laporan ing ngisor iki Ren21"Diperbarui 2015 - LAPORAN STATUS GLOBAL" diterbitake Desember pungkasan.

aliran-inversi-energi-re

Investasi global, ing  energi terbarukan lan bahan bakar ing negara maju lan berkembang antawis taun 2004-2014 wis tuwuh akeh. Kita ngerti España Dumunung ing taun 2014 - ing antarane pitu negara utama sing duwe kapasitas pembaruan energi terbarukan ing donya, utamane kanggo sektor angin:

 

Sanajan nyatane kita duwe "Clueless", taun 2012, 2013, 2014, ing investasi ing sektor sing bisa dianyari. Kita isih duwe kapasitas sing padha diinstal. Bisa dideleng ing grafik ing ngisor iki IRENA(Badan Energi Terbarukan Internasional)

kapasitas-energi-dipasang-spain

Bisa uga nganti saiki, ora ana pamaca sing bakal kaget karo data kasebut. Kita wis ngerti kita minangka produsen energi terbarukan sing apik lan iku, amarga macem-macem sebab; krisis, angger-angger konsumsi dhewe lan bisa uga faktor liyane "ndhelik" liyane, ing taun-taun pungkasan kita ora nandur modal luwih akeh. Nanging… Apa sing kedadeyan yen, amarga kita ora bisa ngasilake energi sing bisa dianyarake maneh, amarga kabutuhan konsumsi, kita narik kranjang fosil?

Spanyol lan bisa dianyari ing 2015

Iki saka ngendi laporan paling anyar Jaringan Listrik Spanyol, perusahaan sing ndaftar ing IBEX35 nerbitake data babagan cara nglindhungi panjaluk listrik ing Spanyol ing taun 2015. Ing endi rong data pancen dibandhingake karo 2015: Sayange, kita wis nggunakake akeh sing ora bisa dianyari lan luwih akeh batubara lan gas dibandhingake karo 2014.

Sanajan laporan kasebut ngandhani ... "Energi sing bisa dianyarake tetep nduweni peran penting ing generasi listrik kanthi sakabehe, nanging udakara limang poin dibandhingake taun kepungkur, kanthi keragaman produksi hidroelektrik lan energi angin, sing taun iki ndaftar mudhun 28,2% lan 5,3%. XNUMX % masing-masing. Nanging, kudu dielingake manawa tenaga angin wis dadi teknologi kanthi kontribusi paling gedhe tumrap total produksi listrik ing semenanjung ing wulan Februari lan Mei "

Apa sing kedadeyan nalika emisi CO2 mundhak

Amarga faktor njaba, cuaca, mula kita ora bisa ngasilake luwih akeh energi ing iso dianyari, dilema kasebut amarga kita kudu narik konsumsi energi fosil, sing nyebabake a tambah emisi CO2.

Kanthi luwih akeh emisi CO2 ing 2015, kita kudu mbayar luwih akeh hak karbon .... Pinten Tokoh sing pas lan data ing tabel, Kita ora bisa kredit nanging perkiraan:

  • Miturut Greenpeace Spanyol: 2015. Kita kudu mbayar luwih saka 100 yuta euro tambahan ing hak karbon kanggo 14 yuta ton CO2 amarga mlebu batubara (+ 22%) lan gas (+ 17%).
  • Miturut Negara: Antarane 2008 lan 2012 ngentekake luwih saka 800 yuta kanggo tuku hak saka CO2.

Nilai emisi karbon bisa dikonsultasi saben taun ing koran El Economista, lan regane mundhak saben taun.

Preduli apa kita bakal mbayar luwih utawa kurang. Masalah sing nyata, miturut pangerten kita, yaiku mayuta-yuta keluwihan sing bisa dibayar kanggo nambah emisi CO2 digandhengake karo generasi listrik (Taun 2015), bakal muspra, ora bali maneh. Yuta-yuta kasebut bisa diinvestasikan ing 2012, 2013 lan 2014 kanggo nambah generasi energi terbarukan.

CO2

Dadi, Yen ing taun 2015 kita wis ora seneng karo pasokan energi ing babagan energi "bersih", kita prakiraan 2016 lan 2017 kanthi urat sing padha. Apa amarga ana owah-owahan radikal ing iklim sing kita alami utawa amarga kasunyatan manawa masarakat nggunakake listrik saya akeh.

Sanajan taun iki kabijakan energi sing koheren disenengi, sing dakkarepake ngelingi obahe PP lan Warga, asil produksi energi sing nyata ora bakal ana ing jangka pendek. Amarga taman anyar utawa pabrik surya anyar dudu proyek sing diwiwiti saka dina nganti dina candhake

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.