Spanyol mung bisa nyuplai energi biomassa nganti pungkasan taun

biomassa tetanen

Energi sing bisa dianyari saiki mlebu ing pasar internasional kanthi asil sing luwih apik. Energi biomassa ing Spanyol wis cepet banget, nalika tanggal 21 November 2017, Dina Bioenergi Eropa, bawana kita bisa memenuhi kabeh permintaan energi saka biomassa.

Ing masalah energi terbarukan iki, kita ngerti banget manawa Spanyol kasepen. Ing kene ing Spanyol, dina Bionenergy wingi tanggal 3 Desember, lan Asosiasi Spanyol kanggo Valorisasi Biomassa Energetik (Avebiom) negesake manawa residu biomassa bisa digunakake luwih akeh lan nyuplai energi menyang Spanyol kanthi terbarukan. Apa Spanyol bisa menehi panjaluk mung karo energi biomassa?

Efisiensi biomassa sing efisien

biomassa kebon anggur

Jumlah energi biomassa sing digunakake ing Spanyol nambah amarga biomassa pertanian minangka sumber energi lokal sing kasedhiya saka terus-terusan lan taun. Biaya ekonomi biomassa jinis iki luwih murah tinimbang biomassa saka alas. Mula, kudu nambah informasi lan kesadaran babagan panggunaan biomassa pertanian kanggo nyukupi kebutuhan energi ing Spanyol lan nyuda panggunaan bahan bakar fosil sing nambah emisi lan luwih akeh polute.

Keuntungan biomassa sing luwih gedhe tinimbang sumber energi alternatif sing bisa dianyari yaiku gampang dipasang lan bisa digunakake kanthi ekonomi, amarga bisa ngasilake energi sing cukup. Salah sawijining sumber biomassa pertanian sing paling sukses produksi yaiku wit anggur.

Ing laporan proyek pungkasan URIP ViñasxCalor Kesimpulan kasebut diringkesake yen bisa ningkatake panggunaan pemangkasan kebun anggur minangka sumber energi ing wilayah Penedés (Barcelona). Amarga nggunakake sumber energi sing bisa dianyari iki, bisa nyuda konsumsi bahan bakar fosil.

Yen manajemen lan panggunaan biomassa pertanian ing Spanyol ditindakake kanthi becik, Dina Bioenergy ing Spanyol bisa digawa menyang tanggal 25 November, kaya ing Prancis, dadi luwih akeh tinimbang rata-rata Eropa, yaiku tanggal 21 November. Dina Bioenergi iki minangka dina, wiwit tanggal iki, Spanyol mung bisa nyedhiyakake biomassa nganti pungkasan taun. Dina iki dirayakake, iku tegese kita duwe luwih potensial kanggo ngasilake energi terbarukan saka biomassa.

Tujuane kanggo maju dina pahargyan

Kanggo nerusake dina pahargyan, prelu isih akeh sisa-sisa stun lan pruning saka daerah pertanian Avebiom negesake manawa ana potensial gedhe kanggo ngasilake tenaga biomassa lan ora digunakake. Sumber sing bisa dijupuk saka energi luwih akeh yaiku kebakaran alas, pruning zaitun lan buah lan tunas wit anggur. Yen sumber kasebut luwih digunakake, konsumsi bahan bakar fosil lan katergantungan bisa dikurangi.

Dadi mandhiri energi sajrone 28 dina tegese sampeyan bisa mandhiri energi sing ora bisa dianyari nganti meh sewulan, amarga energi iki bisa dianyari lan khas ing kene ing Spanyol, tanpa gumantung karo impor minyak utawa gas.

Ketergantungan bahan baku saka luar negeri

biomassa kanggo ketel

Spanyol ora duwe kabeh bahan baku sing digunakake kanggo panggunaan energi saka biomassa ing tanah iki. Yaiku, ing kasus sawetara bahan baku, kayata biofuel, Dheweke teka saka luar negeri lan dudu saka tanah kita. Contone, pelet sing digunakake kanggo ngasilake listrik diimpor saka Portugal.

Saliyane, bahan sing digunakake kanggo ketel biomassa domestik, ya iku dipikolehi utamane kanthi sumber daya bumi dhewe. Biomassa digunakake ing persentase paling dhuwur kanggo pemanasan omah lan industri. Ing ombone sing luwih sithik digunakake dadi bahan bakar listrik lan listrik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.