Spanyol kalebu ing antarane negara-negara UE sing paling ora nyuda emisi

Spanyol ora nyuda emisi CO2

Aturan Eropa mbutuhake kabeh Negara Anggota kanggo nyuda gas omah kaca kanggo nglawan perubahan iklim. Ing wulan Juli 2016, ana Peraturan sing disetujoni kanggo madegake dhasar pangurangan emisi gas rumah kaca sing kudu ditindakake Negara Anggota wiwit 2021 nganti 2030, sing luwih dikenal minangka Peraturan Nuduhake Usaha, saengga dadi alat sing paling migunani kanggo ketemu Eropa komitmen saka Perjanjian Paris.

Apa Spanyol bisa nggayuh tujuan sing dileksanakake dening Uni Eropa?

Pengirangan gas omah kaca

Aturan sing disetujoni dening Brussels netepake kewajiban sing kudu ditindakake Negara Anggota ing babagan emisi. Kewajiban kasebut beda-beda antara 0% lan -40% gumantung saka produk domestik bruto per kapita ing saben Negara. Ing kasus kita, ing Spanyol kita wajib nyuda emisi gas omah kaca nganti 26% ing taun 2030 babagan sing dipancarkan ing taun 2005.

Secara total, undang-undang iki nyumbang 60% saka total emisi UE, lan nemtokake target nasional wajib kanggo sektor kayata transportasi, bangunan, pertanian lan limbah. Nanging, 25 saka 28 Negara Anggota sing nyuda undang-undang iklim, kanthi basis sing nyasarké. Dheweke nyiksa luwih akeh kredit kehutanan lan ing antarane kalebu Spanyol.

Mung telung negara ing kabeh Uni Eropa sing ana ing jalur sing cocog karo target Prajanjian Paris. Negara-negara kasebut yaiku Swedia, Jerman lan Prancis. Swedia ngrancang nyuda emisi nasional luwih dhuwur tinimbang sing dibutuhake 40%.

Yen dibandhingake karo pimpinan emisi Swedia, Spanyol mung buntut 20. Spanyol pengin nundha titik wiwitan nyuda emisi saka taun 2020 nganti 2021, tegese bakal nambah tambahan 249 yuta ton CO2 menyang atmosfer.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.