Semono uga ubin surya sing bakal nutupi omah ing wektu sing ora adoh

Sekilas, dheweke meh ora bisa dibedakake karo ubin konvensional. Dheweke bisa dadi lembaran peteng, kanggo nirokake piring slate sing homogen, nanging uga nyamar minangka jubin Romawi, cetakan sudhut mlengkung ditutupi karo sandhangan datar sing nganggo nada abrit. Sekilas, ora gampang ngerti manawa kothak iki bisa ngasilake energi srengenge.

Beda karo panel fotovoltaik sing gedhe sing dipasang ing atap, ubin surya estetis. Aspek sing katon sepele, bisa nggawe katapult menyang atap omah ing limang taun ngarep.

Oktober kepungkur pabrikan mobil listrik Tesla lan pimpinan media Elon Musk menehi tawaran ubin surya. Dheweke nindakake ing setelan Hollywood, diubengi karo omah kulawarga siji. Nalika Musk ujar manawa atap omah-omah kasebut ngemot teknologi solar, gumun banget ing para penonton. Ora ana sing curiga.

Tesla

Juan Monjo, profesor ing UPM nerangake manawa "Inovasi sing ditindakake Tesla yaiku nggawe kaca njaba sing resisten, mula ana unsur warna nanging ngidini lumaku cahya lan, ing ngisor iki, sel fotovoltaik. Sampeyan ora bisa ndeleng ireng maneh nanging duwe warna, sing bisa diarani slate utawa tile ”.

Entuk perusahaan kaya Tesla bisa dadi bahan bakar pasar, nanging ubin surya wis digawe suwene sepuluh taun. Nanging, panjaluk koyone weruh bubar akhir-akhir iki. Pabrik Amerika SunTegra nyumurupi penjualan jubin atap surya munggah 300% sajrone nem wulan kepungkur. "Energi surya dadi luwih populer, akeh wong sing nolak panel gedhe iki, sing angel diintegrasi. apik ing desain omah"Setuju karo Oliver Koehler, CEO saka perusahaan kasebut. Lan kothak kasebut duwe efisiensi mung luwih murah tinimbang panel, udakara 15%.

Kanggo SunTegra, prospek kasebut janjeni: bakal ngarepake tikel kaping pindho ing taun ngarep. Tanpa nawakake ramalan, salah sawijining pabrikan sing paling mantep ing sektor iki, perusahaan Swedia SolTech Energy, negesake tandha-tandha sing apik. "Solusi terintegrasi, yaiku solusi surya lan atap utawa tembok, yaiku masa depan," ujare Frederic Telander, CEO SolTech Energy. "Ora ana sangsi manawa segmen iki bakal tuwuh akeh".

Ngirit energi

Sistem shingle surya 5 kW standar regane udakara $ 16.000 nganti $ 20.000 sing wis diinstal, miturut SunTegra. Iki jembaré 37 meter persegi. "Produksi energi gumantung ing papan kasebut," ujare Koehler "Ing California sampeyan entuk 1,5 utawa 1,7 kWh saben taun, saben watt sing dipasang, nalika ing New York udakara 1,2 utawa 1,3 kWh ".

Yen kita njupuk conto 5 kW (5.000 watt) kekuwatan lan tikel nganti 1,5 kWh, kita duwe 7.500 kWh. Iki bakal dadi perkiraan tabungan energi saben taun ing wilayah sing cerah. Minangka referensi, OCU nyetel rata-rata konsumsi energi tahunan kluwarga Spanyol ing 9.992 kWh, sing padha karo biaya udakara 990 euro.

Ngramal nyuda emisi malah luwih mbebayani. Badan Perlindungan Lingkungan Amerika Serikat nawakake alat online sing nindakake petungan dhewe. 7.500 kWh bakal mandheg ngeculake 5,3 metrik ton CO menyang atmosfer2, padha karo lelungan 20.300 kilometer kanthi mobil.

Tesla

Dienggo omah-omah kulawarga siji

Kanggo entuk regane saka kothak surya, sampeyan butuh jembar atap sing jembar. "Ing omah kulawarga siji, sampeyan duwe akeh wilayah dek kanggo panggunaan sing cukup sithik: omah siji”, Kandhane Juan Monjo. Kosok baline karo kedadeyan ing kutha-kutha.

Mula, pabrikan ubin kasebut gumantung saka omah kulawarga siji sing nembe dibangun utawa ndandani atap. Kunci sukses yaiku bagean saka industri konstruksi. "Dadi elemen bangunan, lan ora mung sel suryaIki mbukak pasar sing luwih gedhe ”, negesake Frederic Telander.

Antarane faktor sing bisa nyebabake pangguna ora nggunakake kothak kasebut yaiku peraturan Spanyol. Ing kene, peraturan sing ngatur Konsumsi mandhiri ngalangi pangguna supaya ora entuk ganti rugi kanggo nyuntikake energi menyang kisi. Keluwihan ing jam srengenge bisa disimpen ing baterei kluwarga, nanging regane wiwit $ 4.000.

Tesla

Regane uga bisa nglokro. Kothak surya regane udakara limang kaping luwih saka sing biasa. Sanajan, kaya Telander nuduhake, regane saben watt cedhak karo panel surya tradisional. Dadi, kenapa ora nyelehake kayap tinimbang papan sing gedhe banget?

Monjo nyebabake optimisme. "Kita isih ana ing prasejarah, ora mung ubin, nanging panel fotovoltaik umume. Aku mikir kabeh iki bakal nambah akeh ”. Pitakonane sepira cepet. Kanthi ngilangi label nabi, profesor kasebut setuju manawa dheweke bakal nindakake kanthi cepet.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Joseph Ribes ngandika

    Ora sijine panel sing ngasilake, ngasilake kothak utawa ngasilake permukaan sing rata, dudu loro produk nanging produk kanthi rong fungsi lan regane ora dobel utawa paling ora siji instalasi, ana sawetara sing penting.