Schlierberg, sawijining lingkungan Jerman sing ngasilake energi 4 kali luwih akeh tinimbang sing dikonsumsi

Sustainability

Wiwit taun 70an, Freiburg nambah reputasi lan popularitas minangka salah sawijining ibukutha ekologis saka Jerman. Ing taun 1986, kutha kasebut nduwe visi kanggo tujuan berkelanjutan sing bakal nggunakake program efisiensi transportasi lan efisiensi energi sing paling apik ing saindenging jagad.

Schlierberg minangka salah sawijining lingkungan lan saiki wis dingerteni ngasilake luwih saka 4 kali energi sing dikonsumsi. Lingkungan sing nuduhake cara dadi mandhiri, amarga yen saiki ngasilake luwih akeh energi tinimbang sing dikatutake, targete kudu mandhiri karo sing anyar Baterai PowerWall saka Tesla.

Kepiye sampeyan bisa ngomong mbesuk ana sadurunge kita, kita mung kudu nyebrang dheweke. Schlierberg kasusun saka 59 omah kayu sing dibangun kanthi bahan ekologis ing area 11.000 meter persegi.

Antarane salah sawijining kabecikan ing lingkungan iki lan kutha iki, yaiku pedunung biasane mlaku-mlaku utawa numpak pitKajaba kasunyatane duwe energi surya, dheweke nggunakake maneh banyu udan lan nggunakake bahan ekologis ing bangunane.

Freiburg

Lingkungan iki duwe panel fotovoltaik ing kabeh omah sing diselehake ing arah sing bener nampa energi srengenge saka sinar matahari 1.800 jam saben taun. Kutha Freiburg, kalebu salah sawijining wilayah sing paling cerah ing saben taun.

Miturut Rolf Disch, arsitek sing tanggung jawab kanggo proyek kasebut, emisi udakara 500 ton CO2 menyang atmosfer bisa dihindari. Omah-omah kasebut dibangun kanthi cara sedheng banget lan duwe atap sing amba sing ngidini sinar matahari nalika musim salju lan nglindhungi omah nalika musim panas.

Salah sawijining conto sing kudu ditliti, lan yen kita prelu kasebut ing kene ing Spanyol, kita duwe kutha kanthi Huelva kanthi luwih saka 3.100 jam srengenge saben taun, Aku ora ngerti apa sing dienteni. Tepat tikel saka wilayah kaya sing kasebut ing kiriman iki, kayata Freiburg ing Jerman.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.