Revolusi terbarukan Chili lan tangga teparo

Chile

Menteri Energi Chili, Andrés Rebolledo diwenehi ambisi rencana evolusi menyang energi terbarukan ing negara sampeyan, tujuane supaya bangsa duwe 70% jinis pasokan iki ing taun 2050.

Negara kasebut njamin manawa, "Ing patang taun kepungkur, negara kasebut miwiti transisi energi sing ngowahi matriks generasi, dadi luwih sustainable, resik, ekonomis lan ramah lingkungan ».

Kanthi cara iki, Chili dadi pimpinan Amerika Latin ing Energi Terbarukan Non-Konvensional (NCRE). Miturut ndhuwur, 17% saka kapasitas total Ing negara kasebut cocog karo energi sing resik lan samesthine ing taun 2020 20% matrik bakal rampung, sing asale digawe kanggo 2025.

Nanging kita bisa takon, apa NCRE? Ing njero kalebu panas bumi, solar, angin, pasang surut lan tanduran listrik hidrolik. Kunci klompok iki yaiku polusi kurang saka sumber energi konvensional liyane lan nyuda emisi CO2.

Kasunyatane, energi kasebut ing Maret 2014, mung cocog karo 7% saka total matriks, tekan 15% ing pungkasan taun 2017.

Chile

Mangkono, panguwasa disorot ing reformasi jero dileksanakake ing taun-taun pungkasan, nanggepi kabijakan publik sing dirancang bebarengan karo aktor publik lan swasta, sing njamin manawa "sektor energi ngasilake investasi lan wis nyuda rega rega, dadi fokus kanggo bisnis anyar lan duwe persaingan sing luwih dhuwur".

Dheweke uga yakin manawa ana lembaga lingkungan sing duwe aturan investasi asing sing jelas lan stabil.

Direktur Eksekutif Imagen de Chile, Myriam Gómez, negesake manawa "tanpa mangu-mangu, duwe matriks fokus ing energi terbarukan lan nggunakake sumber daya alam kanthi tanggung jawab, menehi langkah-langkah sustainable ing mangsa ngarep, iku minangka aspek utama kanggo citra negara kita. Kasunyatane, miturut laporan 2017 dening konsultasi internasional Ernst & Young, Indeks Atraksi Negara Energi Terbarukan, negara kasebut ana ing urutan nomer enem ing antarane para negara kanthi kesempatan paling apik kanggo pangembangan NCRE ”.

Loro saka Chili, ana negara liyane ing Amerika sing totoan bisa dianyari

Argentina

Argentina uga sing tetep ora peduli lan ora peduli karo revolusi sing bisa dianyari, wis wiwit ngilangi es lan ningkatake energi surya. Contone, ing Jujuy, ana kutha energi surya 100% sing nduduhake perubahan sing kedadeyan ing Argentina. Negara kasebut ngarepake ngasilake 8% matriks energi nasional kanthi nggunakake sumber sing bisa dianyari sajrone pirang-pirang taun.

México

Meksiko wis diresmikake ing taun iki tahap pungkasan salah sawijining tanduran surya paling gedhe ing Amerika Latin. Aura Solar I dipasang ing Baja California Sur mung suwene pitung wulan lan wiwit September 2013 wiwit ngowahi sinar srengenge dadi arus bolak-balik, sing wis tekan bagean negara kasebut.

rega energi surya lan cahya

Ing taun iki, pabrik iki bakal mbukak kabeh, ngasilake energi sing resik kanggo pakan jutaan wong Meksiko. Fasilitase dikuwasani 100 hektar Taman Industri La Paz. Pamrentah Meksiko nyorot manawa pabrik Solar Aura kanthi 131.800 sel bakal nyuda polusi nganti 60 ewu ton CO2 saben taun.

Perú

Uga negara kaya Peru mromosikake panggunaan energi surya. Tantangan sektor kasebut yaiku nggawa energi kanggo 2,2 yuta wong Peru ing wilayah pedesaan liwat ekstensi jaringan lan solusi sing ora konvensional kayata panel surya, sing bakal dianugerahi proyek pembiayaan, instalasi, operasi lan pangopènan. Nganti 500 ewu panel surya .

Negara liya

En Panama, 31 perusahaan melu tender kaping pisanan kanggo pengadaan energi surya skala gedhe taun lalu. Proyek kasebut diwiwiti kanthi tender 66 MW kanthi investasi udakara $ 120 yuta

Guatemala Nduwe salah sawijining tanduran fotovoltaik paling gedhe ing wilayah iki kanthi tenaga 5 MW lan cedhak karo 20 ewu panel surya. Minggu iki Eduardo Font, General Manager industri kertas Painsa, ujar manawa dheweke ngrencanakake investasi 12 yuta dolar ing pabrik surya 8MW.

Bank Pembangunan Jerman (KFW) dianugerahi El Salvador utangan kanggo 30 yuta dolar kanggo kredit kanggo perusahaan energi terbarukan cilik lan medium, umume surya. Pamrentah El Salvador lan telung perusahaan tenaga listrik nandatangani patang kontrak kanggo produksi lan pasokan 94 megawatt energi surya kanthi jumlah udakara 250 yuta dolar.

Honduras Minangka negara paling utama ing solar ing kabeh Amerika Tengah lan nomer telu ing Amerika Latin. Ing wektu sing cendhak, iki wis nggawe rolas tanduran surya ing Choluteca lan wilayah liyane ing negara kasebut.

Ing 2013 China lan Costa Rica perjanjian sing ditandatangani kanthi rega 30 yuta dolar kanggo mbiayai instalasi 50 ribu panel surya. Uga ing wiwitan taun iki, Institut Listrik Kosta Rika (ICE) ngumumake kemajuan rencana pilot panggunaan energi surya perumahan sing tujuane bisa nggayuh 600 ewu pelanggan. Sajrone 7 taun kepungkur, 1,700 milyar dolar wis INVESTASI ing macem-macem proyek energi terbarukan (antara liya surya, angin, hidroelektrik).

Costa-rica-only-using-renewable-energi-kanggo-ngasilake-listrik


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.