Renewable nyedhiyakake luwih saka 80% energi ing Nikaragua

Angin Daya SkotlandiaGenerasi listrik kanthi sumber sing bisa dianyari ing Nikaragua udakara 53% saka total, nanging ing taun iki, miturut Menteri Energi lan Tambang (MEN) Salvador Mansell, ana sawetara dina nalika sumber kasebut nyedhiyakake jaringan kasebut nganti 84% saka energi sing digunakake ing negara kasebut.

Iki tegese, miturut pamrentah, potensial gedhe sing diduweni negara kasebut tenogo resik. Menteri MEN menehi komentar manawa ing pirang-pirang wulan kaya wulan November, April utawa Maret, nalika negara kasebut duwe angin sing kenceng, kabeh peternakan angin bisa digunakake 100%, saliyane kontribusi tanduran PLTA, generasi ngasilake udakara 84% kanthi sumber sing bisa dianyari.

Mansell nambahake manawa "Yen kondhisi optimal kanggo sumber sing bisa dianyari bisa ngasilake, mula prioritas ing operasi sistem saben dina lan penting ing manajemen pasar. Ing negara kasebut kita nggunakake paling sumber daya alam ".

Pabrik angin

Nyatane, Mansell ora nolak manawa taun iki ana sawetara dina sing bisa nggayuh luwih saka 85% generasi kanthi sumber sing bersih, sanajan dheweke negesake manawa sawetara kudu dipenuhi. kahanan iklim kanggo nggayuh rekor anyar kasebut. Kajaba iku, ing taun 2017 pabrik surya 12 megawatt anyar diresmekake ing sektor Puerto Sandino.

Energi surya

Miturut pamrentah: "Kita duwe generasi termal, nanging kanggo ndhukung, yen ana masalah, yen ora ana angin, ora ana udan, ana masalah ing bagean surya, mula kita duwe cadangan termal kanggo terus layanan energi kanggo populasi ”.

2016 ditutup ing 53% generasi stabil kanthi sumber sing bisa dianyari lan tujuan institusi yaiku nambah angka iki.

Referensi Dunia

Nyatane, Nikaragua terus dadi conto produksi listrik kanthi sumber sing bisa dianyari. Bubar, yayasan Proyek Realitas Iklim - didegake ing taun 2006 dening mantan Wakil Presiden AS, Al Gore - ngakoni negara kasebut minangka saka telung bangsa, bebarengan karo Swedia lan Costa Rica, sing nemtokake dalan sing bisa ditindakake ing saindenging jagad iki, sing minangka cara utama kanggo nyuda emisi gas omah kaca.

Lan ora kurang. 27.5% sing makili generasi energi terbarukan ing taun 2007, dadi 52% ing taun 2014, lan 53% ing 2016. Tujuan utama Pamrentah yaiku nggayuh 90% ing taun 2020, kanthi proyek investasi umum, pribadi lan campuran. Antarane taun 2007 nganti 2013, proyek angin, biomassa, hidroelektrik lan surya nyedhiyakake tambahan 180 megawatt kanggo jaringan distribusi listrik nasional, sing saben dina dikarepake 550 megawatt.

biomassa

Energi angin ing Nikaragua

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, Sistem Nasional sing Sambung (SIN) nyathet yen ing 2016, persentase generasi listrik kanthi sumber sing bisa dianyar tekan 53%. Ing tanduran tenaga angin makili 31%, tanduran panas bumi 28.6%, tetanduran hidroelektrik 26.8% lan pabrik gula 13.6%.

Ing babagan energi angin, proyek sing paling representatif ing negara kasebut yaiku Amayo I lan II sing ana ing departemen Rivas lan diarahake dening konsorsium Kanada Amayo SA, sing ngasilake udakara 63 megawatt

Konstruksi bagean saka turbin angin

Taun iki, kontribusi saka tanduran fotovoltaik sing ana ing Puerto Sandino, saiki iku siji-sijine sing ngasilake energi surya kanggo jaringan distribusi negara kasebut.

Kasunyatane, energi surya pancen ana ing negara kasebut, nanging luwih akeh kanggo generasi individu.

poto-konsumsi

Ing pungkasan taun iki, pamrentah ngarahake entuk jangkoan listrik 94% ing wilayah nasional. "Adhedhasar rencana lan proses sing dikembangake, target kita yaiku nganti 2021% jangkoan listrik ing taun 99," jarene Mansell.

Keragaman sumber

Negara kasebut duwe makroelektrik hidroelektrik Tumarín, sing lagi dikembangake ing Karibia kidul Nicaragua, miturut proyeksi bakal nyedhiyakake 253 megawatt, sawise diwiwiti operasine ing pungkasan taun 2019.

César Zamora, manajer negara perusahaan energi IC Power, negesake manawa komitmen Nicaragua kanggo energi resik muncul minangka solusi kanggo krisis kekurangan listrik sing dialami negara sadurunge taun 2007.

"Hukum Promosi Generasi Listrik kanthi Sumber Diperbarui diusulake lan karo Pamrentah anyar (2007, Daniel Ortega) miwiti dialog karo perwakilan sektor energi lan Cosep (Dewan Superior Perusahaan Swasta) kanggo ngrencanakake cara metu saka krisis iku, "dheweke kelingan.

Zamora nyebutake manawa bisa nyuntikake 180 tenaga angin menyang jaringan distribusi, 70 megawatt energi panas bumi saka kompleks San Jacinto-Tizate, 50 megawatt tenaga listrik tenaga listrik saka proyek kasebut Larreynaga (negara), Hidropantasma lan El Diamante, sing dadi operasional Desember pungkasan, nalika ing biomassa Tanduran kanthi 30 megawatt lan pabrik gula Santa Rosa lan San Antonio, kanthi 80 megawatt ing antarane kalorone, wis diwiwiti.

Energi sing bisa dianyari ing Nikaragua

Investasi asing

Kanggo Jahosca López, koordinator kantor Asosiasi Terbarukan Nikaragua, booming negara kasebut ing sektor iki amarga kabijakan sing dipromosekake Pamrentah kanggo nyengkuyung investasi nasional lan manca, khusus Hukum kanggo Promosi Generasi Listrik kanthi Sumber sing Diperbarui.

Ing wulan Juni 2015, ujar manawa undang-undang kasebut diubah karo Majelis Nasional kanggo nambah insentif kanggo proyek energi terbarukan anyar sajrone telung taun maneh.

Salah sawijining argumen sing diwenehake dening para anggota parlemen yaiku nalika negara kasebut ngowahi matriks energi tarif listrik dikurangi.

Koordinator uga negesake manawa pangembangan teknologi wis mangaribawa, sing ngidini nggawe formulasi lan pelaksanaan proyek ing luwih efisien, saliyane kanggo promosi pangembangan sosial komunitas tartamtu kanthi fokus lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.