Albacete minangka propinsi sing ngasilake energi angin paling gedhe ing Spanyol lan nomer telu ing fotovoltaik

Albacete iku provinsi Spanyol sing ngasilake luwih akeh listrik amarga energi terbarukan. Nyatane, provinsi iki duwe produksi energi angin paling dhuwur ing negara iki lan nomer telu ing fotovoltaik surya.

 500 gigawatt, sing makili 6,7% saka total kanggo negara kita.

Bahan LPP kanggo panel surya

Yen ndeleng energi angin, Albacete minangka propinsi sing nduweni kekuwatan paling dhuwur, kanthi meh 2.000 megawatt, luwih saka separo kabeh sing dipasang ing Komunitas Castilla la Mancha, kanthi 62 peternakan angin lan 1.870 generator.

Yen mung ndeleng komunitas otonom kasebut, provinsi Albacete yaiku pimpinan mutlak ing energi fotovoltaik. Kasunyatane, duwe katelu saka kabeh kekuwatan Castilla la Mancha.

rega energi surya lan cahya

Peternakan angin paling gedhe ing Spanyol

Kaya sing wis dingerteni, Spanyol minangka pelopor lan negara terkemuka ing nggunakake energi angin, sanajan ing taun-taun pungkasan instalasi taman anyar wis mandheg. Sanajan, kita isih bisa gumunggung duwe peternakan angin paling gedhe ing benua Eropa.

Sawise ndeleng kepemimpinan Albacete, kita bisa uga mikir manawa taman paling gedhe yaiku ing propinsi kasebut. Nanging iki dudu kedadeyan, kompleks angin paling gedhe ing negara kasebut yaiku ing El Andévalo, kanthi sawijining 292 MW kekuwatan mung ngluwihi taman Whitelee ing Skotlandia, sing gunggunge ana 322. Sing kepengin weruh yaiku kalorone duwe perusahaan sing padha, lan Spanyol, Iberdrola Renovables, lan kalorone duwe turbin saka perusahaan Basque Gamesa.

tenaga angin

Endi Andévalo?

Dununge dununge ing antarane kotamadya Huelva, El Almendro, Alosno, San Silvestre lan Puebla de Guzmán, ing sisih kidul propinsi Andalusia iki. Komplek kasebut, wiwit mbukak ing 2010Dumadi saka wolung peternakan angin: Majal Alto (50 MW), Los Lirios (48 MW), El Saucito (30 MW), El Centenar (40 MW), La Tallisca (40 MW), La Retuerta (38 MW) , Las Cabezas (18 MW) lan Valdefuentes (28 MW).

Secara total, 292 MW sing kasebut ing ndhuwur, sing ngidini produksi listrik tahunan pabrik gedhe iki bisa nyedhiyakake 140.000 omah lan dietung supaya ora ana emisi menyang atmosfer sing ora kurang saka 510.000 ton saka CO2.

Iberdrola Renovable

Tanggal Februari 2010 nalika Iberdrola Renovales njupuk kepemilikan kabeh kompleks. Peternakan angin Los Lirios minangka sing terakhir sing didol, minangka bagean saka perjanjian jual beli peternakan angin ing Andalusia sing ditandatangani karo Gamesa. Operasi kasebut, yaiku bagean saka perjanjian sing ditandatangani kalorone perusahaan ing taun 2005 kanggo adol peternakan angin ing Andalusia. Biaya pungkasane ngluwihi 320 yuta euro.

Nyatane, kaya sing wis dikomentari sadurunge, kabeh taman kasebut dibangun Teknologi Gamesa, nggunakake rong model turbin angin, G90 lan G58, sing masing-masing nawakake 2 MW lan 0,85 MW.

Kanggo ngevakuasi energi saka El Andévalo, Iberdrola Ingeniería y Construcción ngaktifake Red Eléctrica de España kanthi garis 120 dawane anyar sing ngubungake Puebla de Guzmán karo kutha Sevillian Guillena. Kajaba iku, rencana asli ngemot pambangunan baris kapindho sing bakal nyambung Puebla de Guzmán karo Portugal, sing pentinge taman kasebut uga asipat strategis.

Kanthi dibangun fasilitas gedhe tenan iki, 50 sing anyar proyek langsung tujuan kanggo operasi lan perawatan taman, saliyane 400 karyawan liyane sing melu intervensi sajrone fase taman sing beda-beda

Sanajan instalasi wis dikomentari kerjane sebagian wiwit taun 2010, kompleks kasebut diresmekake ing wulan Maret 2011 kanthi anane presiden Junta de Andalucia, José Antonio Griñán, lan Iberdrola Renovables, Ignacio Galán. Tanpa nyebutake manawa kompleks iki minangka sing menehi kontribusi paling gedhe kanggo energi angin ing provinsi Huelva, khusus, 292 saka 383,8 MV tenaga ing propinsi kasebut.

Apamaneh, Badan Energi Andalusia ngramal 11,5 persen kontribusi Huelva kanggo tenaga angin komunitas otonom, sing ing Spanyol minangka sing paling akeh tuwuh ing sektor terbarukan iki sajrone limang taun kepungkur. Kabeh tenaga angin Huelva digunakake kanggo nyuplai 164.000 omah saben taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.