Populasi jaran laut mudhun ing Mediterania

kuda laut

Kegiyatan manungsa amarga eksploitasi sumber daya alam nyebabake kerusakan parah ing habitat akeh spesies, nyebabake nyuda jumlahe individu ing populasi lan, kadhang kala, malah nyelehake spesies kasebut ing bebaya kepunahan.

Iki kedadeyan ing populasi segawon lan iwak jarum ing Segara Mediterania. Apa sing kedadeyan karo spesies iki?

Populasi jaran laut sing nyusut

Uni Internasional kanggo Konservasi Alam (IUCN) wis ngelingake babagan pratandha pisanan pangurangan populasi rumput laut lan jarum ing Laut Mediterania. Sing paling asring dituduhake manawa nyebabake nyuda individu yaiku ing ancaman serius amarga ana kegiyatan manungsa. Seni mancing sing ngrusak nyebabake karusakan lan degradasi habitat spesies iki lan nyuda populasi.

Kajaba iku, dheweke ora mung kena pengaruh degradasi papane, nanging amarga akeh sing kepepet lan dicekel nelayan trawl. Sawise ditangkap, dheweke ora bakal bali menyang segara, nanging bakal didol ing akuarium, kanggo obat-obatan tradisional, lan minangka jimat penasaran lan religius.

Seahorse

Miturut Dhaptar Abang Spesies sing Diancam, meh 15% spesies laut ana ing kategori "Ancaman Cedhak" ing Mediterania. Iki tegese yen spesies kasebut terus nganggo jinis-jinis ancaman lan pangurangan populasi, dheweke bakal bakal bahaya kepenak.

Informasi lan nglindhungi seahorses

Biasane, luwih saka setengah spesies iki angel sensus amarga akses lan liyane, lan ora duwe informasi sing cukup kanggo ngira risikone ngilang. Pramila dibutuhake riset luwih lanjut babagan spesies iki supaya bisa ngerti babagan distribusi, tren populasi, kemungkinan ancaman lan kerentanan, lan kanthi cara iki, supaya bisa njupuk keputusan babagan konservasi.

Kaloro spesies kasebut dikategorikake karo "Near Threatened" saiki mudhun antarane 20 lan 30% ing rong dekade pungkasan, senadyan kasunyatan manawa dheweke dilindhungi liwat Konvensi Perdagangan Internasional Spesies liar Fauna lan Flora (CITES).

Dheweke uga dilindhungi ing Annex II Protokol ing Area sing Dilindhungi Khusus lan Keanekaragaman Biologis Konvensi Barcelona lan, ing Kajaba iku, sawetara negara Mediterania kayata Slovenia khusus nglindhungi undang-undang kasebut.

Nanging, peraturan kasebut ora cukup uga kanggo ngatasi kahanan karusakan bycatch utawa habitat sing disebabake amarga trawling lan dredging.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.