Nangkep CO2 perlu kanggo nyuda emisi omah kaca

Emisi CO2

Kanggo nggayuh tujuan utama Perjanjian Paris supaya ora nambah suhu rata-rata global sing ngungkuli rong derajat, perlu njupuk akeh CO2 sing dipancarkan dening tanduran sing ngobong bahan bakar fosil kanggo ngasilake energi.

Tujuane yaiku kanggo nyetabilake planet iki lan kita kudu menehi kontribusi ora mung kanthi nyuda emisi, nanging uga njupuk lan njupuk metu saka siklus karbon. Kepiye maksud sampeyan nyekel CO2?

Nangkep CO2 lan Edward Rubin

Edward rubin

Edward rubin Dheweke minangka salah sawijining ahli terkemuka nyekel CO2. Sajrone karir, dheweke pancen akeh riset ing panangkepan, transportasi lan panyimpenan CO2 sing dipancarkan dening pembangkit listrik termal saka Universitas Carnegie Mellon (AS). Amarga ilmune sing jembar, dheweke wis nuntun bidang riset ing kabeh laporan sing diterbitake IPCC.

Rubin mikir manawa mayoritas model iklim sing nggawe simulasi kahanan mbesuk ing planet kita, ora ngalami pangurangan emisi sing cepet, kayata negara sing usul Perjanjian Paris, tanpa nyekel lan nyimpen geologis CO2.

Sampeyan ora bisa nyuda emisi kanthi cepet amarga transisi energi menyang tenaga terbarukan saya maju. Mula, kudu dijupuk CO2 sing dipancarake.

Solusi kanggo emisi gas

CO2 dijupuk

Amarga ora gampang mandheg nggunakake batubara lan minyak, lan tenaga terbarukan sing paling populer kayata angin lan srengenge berkembang kanthi cepet nanging ora cukup, mula ora bisa ditindakake penurunan 2% ing CO80 ing pertengahan abad tanpa CO2 dijupuk saka swasana.

"Kita urip ing jagad sing kecanduan bahan bakar fosil, sing angel banget nyopot masarakat saka masarakat kasebut sanajan ana perubahan iklim sing abot," ujare Rubin.

Pengetahuan ilmiah babagan CO2 lan siklus urip cukup maju kanggo ngembangake lan ngetrapake teknik kanggo mbantu nangkep, ngeterake lan nyimpen CO2. Mung kanthi cara iki, jumlah CO2 sing ana ing swasana saiki bisa dikurangi. Perlu, supaya rencana kasebut dileksanakake, manawa investasi kanggo nangkep CO2 diatur liwat peraturan.

"Dasawarsa kepungkur, sawetara investasi digawe sadurunge, amarga perusahaan mikir yen mbutuhake usaha sing relevan kanggo ngindhari polusi, nanging yen prospek tumindak politik sing kuat ing prekara iki wis entek, dheweke mandheg nandur modal," ujare. .

Antarane investasi sing digawe, sawetara sing dieksekusi ing Spanyol. Komisi Eropa menehi 180 yuta euro menyang proyek tangkapan lan panyimpenan CO2 ing Compostilla, pabrik Endesa sing dununge ing Cubillos de Sil (León), sing diganggu taun 2013, sebagian amarga ambruk saka rega hak-hak emisi ing Uni Eropa.

Need kanggo ukum

Rubin negesake manawa perlu ana peraturan sing nyumbang kanggo orientasi pasar lan investasi kanggo nggarap CO2. Contone, nalika undang-undang sing ngatur sirkulasi kendaraan sing ngetokake gas luwih akeh, Katalis dipasang kanggo nyuda emisi CO2.

Amarga ana bisnis sing nyebabake generasi listrik, dadi angel kanggo menehi dana sing nyedhiyakake panjaluk sing saya gedhe kanthi energi terbarukan. Sampeyan uga ora bakal weruh nyuda emisi tanpa kudu ana peraturan.

Penangkepan CO2 beda karo energi terbarukan amarga ora mung bisa ngasilake listrik, nanging uga nggunakake. Mula, siji-sijine alasan njupuk CO2 yaiku kanggo ngukum Ukum emisi CO2 sing ora duwe panangkepan. 

Rubin negesake manawa iki kedadeyan, ora ana alangan ilmiah utawa teknologi sing bakal nyegah tangkepan CO2 saka saindenging jagad.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raúl ngandika

    Dilema sing gedhe, nalika bagean saka jagad ngerti babagan perubahan iklim, Amerika Serikat, kanthi Donald Trump sing utama, pindhah saka perjanjian internasional babagan kontrol emisi, negara-negara sing durung maju lan negara berkembang ora duwe teknologi sing dibutuhake kanggo ngontrol emisi sing luwih efektif. , negara maju tuku kuota emisi negara-negara miskin, amarga sing paling penting ditrapake kanggo slamet, mula apa sing kudu ditindakake? kita bakal lunga ing balapan edan iki?