Pamplona bakal menehi subsidi panganan mandhiri kanggo papan padunungan

konsumsi dhiri ing Spanyol rusak amarga kakehan pajak

Sayange, ora umum yen golek program pitulung konsumsi poto fotovoltais Ing negara kita. Mula, warta manawa dewan kota Pamplona bakal ngluncurake inisiatif kanggo nyurung konsumsi dhiri ing antarane masarakat Pamplona.

Dewan kutha ibukota Navarran wis nampilake Rencana Tumindak Energi. Proyek sing bakal duwe anggaran 926.250 euro yaiku kanggo nggawe kutha kanthi model sing luwih sustainable lan efisien, lan nyuda katergantungan energi ing kutha kasebut.

Rencana Tumindak Energi

Tujuan program iki yaiku kanggo nyengkuyung produksi energi terbarukan ing kabeh jinis bangunan, pribadi uga umum. Ngatasi kemlaratan energi lan nyuda energi panjaluk energi, kanggo nyoba ningkatake hemat energi lan efisiensi energi.

poto-konsumsi

Konsumsi dhiri

Saka rencana iki, kita bisa nyoroti tujuane kanggo ningkatake instalasi fotovoltaik ing omah domestik lan pribadi, saengga nyedhiyakake pitulung kanggo poto-konsumsi kanggo omah pribadi.

Rencana Tumindak Energi Pamplona duwe 22 langkah, rencana kasebut dhewe bakal duwe investasi € 926.250, lan bakal dileksanakake sajrone taun ngarep.

konsumsi listrik listrik domestik

5 saka 22 langkah kasebut bakal ditujokake kanggo promosi konsumsi mandiri ing omah pribadi, kanggo nyedhiyakake fasilitas lan akses langsung menyang instalasi panel fotovoltaik, supaya bisa ngasilake listrik saka radiasi matahari.

energi surya

Tujuan 5 langkah kasebut yaiku kanggo nyuda panjaluk energi Pamplona ing bangunan pribadi. Nanging sing dipromosekake yaiku konsumsi diri fotovoltaik lan ngirit energi ing omah, pilihan kanggo adol kakehan energi menyang kisi kasebut ora dipikirake.

Sel surya

para motivasi manawa warga investasi ing instalasi fotovoltaik kanggo konsumsi awake dhewe, dewan kota bakal menehi pitulung kanggo saben wong.

Dheweke isih durung ngerti kabeh surat kasebut cilik proyek kasebut, nanging bisa dipikirake nganti 50% instalasi bisa disubsidi.

Kajaba iku, 7 saka 22 langkah kasebut yaiku berorientasi kanggo nambah energi terbarukan lan konsumsi mandhiri ing Pamplona ing bangunan kotamadya, nggambarake ide konsumsi bareng ing bangunan resmi.

Tindakan liyane yaiku ngapikake model energi lan nyuda panjaluk sampeyan energi kutha, amarga pendhidhikan energi kasebut bakal dipromosekake ing wargane.

Kanggo iku, konferensi beda bakal diwenehake ing bangunan kotamadya, sekolah, institusi lan universitas. Kajaba iku, dianakake sawetara lokakarya kanggo mbantu murah tagihan listrik, promosi tabungan lan nambah kesadaran babagan masalah lingkungan saiki lan mbesuk.

Pamplona dudu siji-sijine

Cabildo de La Palma bakal nyedhiyakake 200.000 euro kanggo pitulung poto-konsumsi Individu kudu nginstal tanduran fotovoltaik cilik ing omah.

Beda karo kedadeyan ing daratan Spanyol, pitulung kasebut ditujokake kanggo wong sing milih perkara kasebut energi terbarukan kanthi kekuwatan sing padha utawa kurang saka 10 kW daya.

Kasunyatane, tujuane pitulung kasebut yaiku nindakake proyek produksi energi listrik liwat sistem panel fotovoltaik kanggo konsumsi awake ing omah kasebut, kanthi sambungan jaringan distribusi, pengin nyuda konsumsi lan nyumbang kanggo ngirit energi.

Menteri Promosi Ekonomi, Perdagangan, Energi lan Industri Cabildo de La Palma, Jordi Pérez Camacho, nyoroti kesempatan sing apik kanggo ngawèhaké tegese kanggo kabeh kulawarga sing percaya karo energi terbarukan, lan kanthi cara iki bisa mbantu kelestarian pulau kasebut.

Uni Eropa nyurung owah-owahan paradigma

Parlemen Eropa duwe komitmen kanggo promosi konsumsi energi terbarukan ing kabeh negara Uni Eropa, saliyane ndhesek Amerika Serikat supaya "njamin manawa konsumen duwe hak kanggo dadi konsumen mandiri energi terbarukan ”.

Kanggo iki, kabeh konsumen kudu berwenang "nganggo lan adol produksi turahan listrik sing bisa dianyari, tanpa kena prosedur lan biaya sing diskriminatif utawa ora proporsional sing ora nggambarake biaya.

Kongres wis nyetujoni amandemen sing njaluk ngidini konsumsi listrik saka sumber produksi sing bisa dianyari lan tetep ana ing bangunan "tanpa kena dikenani pajak, beya, utawa upeti apa wae". Amandemen iki nampa 594 swara, 69 lawan lan 20 pantang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.