Napa daur ulang iku penting

kenapa penting kanggo daur ulang saben dina

Sanajan daur ulang dadi salah sawijining tugas saben dinane kanggo saben wong, akeh wong sing ora ngerti Napa daur ulang iku penting. Kanggo njaga lingkungan lan sumber daya alam, kudu ngatur bahan baku kanthi apik. Kanggo iki, daur ulang minangka proses sing penting banget amarga kita entuk nyuda bahan baku lan nggunakake maneh lan nggabungake siklus sampah sampah menyang produk.

Ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan penting kenapa daur ulang.

Prospek sampah saiki

daur ulang plastik

Daur ulang minangka salah sawijining kegiatan saben dina sing paling gampang lan migunani sing bisa ditindakake. Supaya kabeh anggota kulawarga bisa melu, malah omah sing paling cilik bisa melu. Sanajan manungsa tanggung jawab ngasilake sampah sing akeh, daur ulang uga minangka conto tanggung jawab sosial lan perawatan lingkungan. Kadhangkala kita isih nolak daur ulang.

Mula, sing kudu ditindakake yaiku mbebayani awake dhewe lan lingkungan ing jangka pendek lan mbesuk. Iki minangka masalah sing mbebayani tumrap ibu utawa bapak, tumindak cilik iki minangka bagean saka konsumsi sing tanggung jawab lan bakal ngidini turunan kita bisa menikmati planet ijo lan biru.

Kabeh kutha ing negara kita sijine kontaner sing ana ing wadhah sing dibuwang, yaiku barang-barang organik, kertas, plastik utawa kaca, kita bisa ngenalake. Uga ana sawetara titik reresik sing bisa njupuk barang kayata prabot utawa kayu.

Saliyane, sampeyan bisa nyelehake wadhah ing omah sampeyan kanggo promosi daur ulang produk konsumen sing cocog lan nulungi kabeh kulawarga entuk pendhidhikan sing tepat lan ngganti kesadaran masarakat ing sekitar sampeyan.

Alesan kenapa daur ulang penting

Napa daur ulang iku penting

Saiki kita bakal menehi alasan paling penting kenapa daur ulang kudu penting.

Ngirit energi lan nglawan perubahan iklim

  • Ngurangi konsumsi energi. Yen daur ulang, kita bakal nyuda ekstraksi, transportasi lan pamrosesan bahan baku anyar, sing bakal nyuda energi sing dibutuhake kanggo nindakake proses kasebut.
  • Kurangi karbon dioksida ing atmosfer. Amarga konsumsi energi saya suda, produksi karbon dioksida saya mudhun lan efek rumah kaca saya suda. Kanthi tembung liya, daur ulang ing omah tegese ngewangi planet iki lan mbantu nglawan perubahan iklim.
  • Ngurangi polusi udara. Iki penting yen kita nggatekake hubungan antarane kualitas udara lan kesehatan. Miturut Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), sithik kandungan polutan kasebut, luwih becik kesehatan sistem kardiovaskular lan pernafasan kita. Yen mikir babagan hawa, bocah lanang lan wadon padha ambegan nalika dolanan ing taman utawa ing lurung-lurung ing kutha gedhe, elinga sawetara perkara.

Gunakake bahan mentahan sing kurang

daur ulang ing tong sampah

Yen daur ulang kaca, kertas utawa plastik, kita ora prelu nggunakake akeh bahan mentah anyar kanggo ngasilake produk.

Kanthi cara iki kita bakal ngirit sumber daya alam sing akeh banget, lan liya-liyane, kita bakal nglindhungi alas, sing diarani paru-paru ing bumi, sing kerjaane penting banget kanggo nyuceni lingkungan.

Miturut Organisasi Pangan lan Pertanian PBB (FAO):

  • Sawijining wit bisa nganti 150 kg CO2 saben taun.
  • Hutan minangka filter kanggo partikel kutha cilik.
  • Wit-witan gedhe lan vegetasi gedhe owah-owahan iklim moderat.

Napa Daur Ulang Penting: Nggawe Produk Anyar

Salah sawijining aspek utama nalika ngerti sebabe penting kanggo daur ulang yaiku nggawe produk anyar saka sampah. Akeh kothak sepatu bisa digunakake, asale saka tetrabriks, ban sing bisa nggawe kaleng soda, lapisan polar, lsp. Kabeh jinis sampah bisa digunakake kanggo nggawe produk anyar.

Ecodesign lair saka ide inovasi teknologi iki. Ana akeh perusahaan sing ngluncurake ecodesign kanthi tujuan ngrancang produk anyar nalika njaga lingkungan. Dheweke bisa nggunakake maneh obyek sing beda-beda kaya tandha lalu lintas, ban kanggo nggunakake anyar sing beda banget karo sing ana. Bahan saka kabeh jinis bisa digunakake maneh kanggo nambah umur sing migunani lan kanthi cara iki, ngowahi supaya bisa nggunakake anyar. Kanthi cara iki, botol kaca bisa didaur ulang lan dadi wadhah lilin, sampeyan bakal weruh prahu ing trivet, antara liya.

Sampeyan bisa nyoba nganggo tangan sampeyan dhewe kanggo ndandani obyek lan bahan sing sejatine ora ana gunane, nanging yen sampeyan inovatif, sampeyan bisa menehi ide ing meja kanggo nggawe produk anyar.

Nggawe proyek

Daur ulang ing omah tegese nglindhungi lingkungan, sing penting banget kanggo mbantu nggawe lan njaga lapangan kerja. Amarga proses daur ulang sampah mbutuhake perusahaan lan buruh nglumpukake macem-macem bahan lan ngelasake.

Ing Spanyol, kita duwe organisasi nirlaba Ecovidrio lan Ecoembes, lan sampeyan bisa uga ngerteni manawa dheweke aktif nindakake kegiatan daur ulang. Daur ulang uga bisa ngetrapake proyek sing ditujokake kanggo integrasi sosial lan tenaga kerja saka klompok sing kurang mampu.

Napa daur ulang penting: ngreksa lingkungan

Pembuangan limbah industri, kayata pewarna tekstil utawa agrokimia, ngregeti sawetara kali ing jagad iki, nyuda kekayaan alam kali lan ngrusak habitat akeh spesies. Tumindak sing tanggung jawab iku penting.

  • Industri nyuda polusi udara kanthi nyuda emisi gas omah kaca.
  • Kita nglindhungi lemah amarga sampah bakal mili menyang panggonan sing bener lan ora bakal nglumpukake ing kali lan segara.
  • Kanthi nggunakake sampah organik kanggo kompos kebon utawa tanduran, kita nyingkiri panggunaan pupuk kimia.
  • Kita uga nglindhungi akuifer lan nglindhungi habitat alami saka akeh spesies.

Kaya sing sampeyan ngerteni, daur ulang minangka tumindak sing cukup sederhana sing bisa dilebokake ing urip saben dinane lan bisa nyumbang pasir cilik sing bakal dihargai generasi mbesuk. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan kenapa daur ulang penting.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.