Mung 7,7% energi sing dikonsumsi ing Kepulauan Canary asale saka terbarukan

Kepulauan Canary lan energi terbarukan

Kapuloan Canary wiwit duwe irama sing apik kanggo pangembangan energi terbarukan lan produksi listrik kanthi cara sing resik. Nanging, durung bisa maju kanthi cepet ing implantasi energi kasebut amarga sawetara alasan.

Mung 7,7% konsumsi listrik asale saka sumber terbarukan ing taun 2017. Kepiye kemajuan sing gedhe ing Kepulauan Canary ing babagan energi bersih?

Tundha ing nganyari maneh

Kepulauan Canary durung bisa njaga irama sing apik nalika ngembangake lan ngetrapake terbarukan. Wektu tundha ing perkara iki luwih nyata amarga ana pemadaman teknologi sadurunge. Pemadaman terbarukan iki bisa nyebabake konservasi lingkungan lan warga, amarga umume energi sing dikonsumsi asale saka sumber polusi.

Nusantara duweni potensi alamiah sing gedhe, ora bisa dibantah lan alami kanggo ngasilake energi bersih, umume saka angin lan srengenge. Nanging, sampeyan ora cukup. Asal-usul blackout energi iki amarga sebab-sebab yudisial, peraturan lan manajemen sing nyebabake administrasi publik, sanajan kanthi ide sing jelas lan tekade, supaya tundha kemajuan terbarukan.

Pengaruh ora ana sing bisa dianyari

Energi Surya Photovoltaic

Kasunyatan kasebut bisa dideleng nalika tagihan listrik Komunitas Otonomi Kepulauan Canary dianalisis. Miturut data sing dipikolehi dening perusahaan publik Red Eléctrica de España (REE) taun 2017, Mung 7,7% kabeh panjaluk listrik sing bisa dilindhungi kanthi energi terbarukan. Sumber kasebut yaiku angin lan fotovoltaik lan sithik hidrelektrik sing dingerteni ing proyek Gorona del Viento, ing Kepulauan El Hierro.

Sisa energi sing digawe lan dikonsumsi asale saka sumber polusi (sawetara luwih saka liyane). Canaries duweni potensi terbarukan lan bisa ngilangi rekor ing El Hierro nalika nggunakake luwih saka 50 jam mung kanggo nyedhiyakake pembaruan. Nanging, ora ana kemajuan sing ditindakake sajrone taun-taun pungkasan ing bidang pembaruan, sanajan ana diskusi terus-terusan babagan kebutuhan kanggo ngganti sistem energi.

Asil sing dipikolehi kanthi nganalisa konsumsi energi lan data generasi ora bisa dadi luwih negatif. Évolusi terbarukan saben taun ora ana gandhengane utawa ora ana gandhengane kanggo ana perbaikan.

Asal saka masalah

energi surya ing wesi

Asal saka kurang konsumsi lan generasi energi terbarukan ing Kepulauan Canary asale saka listrik sing dipasang. Nusantara mung wis nginstal daya kanggo ngasilake listrik kanthi nganyari maneh 319,5 megawatt, 11,6% saka total sing ana ing pulau kasebut (ing 2.754 megawatt, 100%). Nilai relatif kasebut disebarake kaya ing ngisor iki: 5% saka tenaga angin (ing Semenanjung, 23%), 6,1% saka fotovoltaik (ing Semenanjung, 4,5%, siji-sijine rekor sing diungguli dening pulau-pulau), 0,4% saka hidroelektrik lan 0,1% saka nganyari maneh liyane.

Kanggo luwih ngerti asal mula masalah kasebut, kita kudu nganalisa kedadeyan ing taun 2017. Ing sistem listrik semenanjung, para pelanggan nampa energi terbarukan kaping telu luwih akeh tinimbang Kapuloan Canary. Jangkoan meh 25% saka gunggunge, dene ing Kepulauan Canary mung 7,7%. Sumber hidrolik ora dianggep ing jumlah iki, amarga ora ana ing Canaries. Yen nambah energi iki menyang sing dikonsumsi ing semenanjung, jumlahe ana 32%.

Jangkoan energi energies ijo ing Semenanjung iki bisa ditindakake amarga tenaga sing dipasang kanggo ngasilake, uga tanpa hidrolik, meh nganti kaping telu luwih saka Kapuloan Canary, kanthi 31% umume ing kasus iki. Yen kontribusi hidrolik ditambahake, tenaga bersih sing dipasang ing jagad global tekan 51%.

Kaya sing sampeyan ngerteni, pembaruan luwih maju ing sawetara panggonan tinimbang liyane. Nanging, amarga potensial Spanyol duwe kabisan sing bisa dianyari, mula ora digunakake cukup kanggo mbantu nglawan perubahan iklim lan pindhah menyang transisi energi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.