Ngerti Menteri Lingkungan Hidup lan Perencanaan Ruang

Logo lingkungan

Junta de Andalucía minangka lembaga sing pamrentah mandiri saka Komunitas Otonomi diatur kanthi politik. Iki digawe saka Parlemen Andalusia, Kepresidenan Dewan lan Dewan Pamrentah.

La Administrasi Junta de Andalucía diatur ing Concierges ing ngisor iki:

  • Dewan Kepresidenan lan Administrasi Lokal.
  • Menteri Ekonomi lan Ilmu.
  • Menteri Keuangan lan Administrasi Publik.
  • Menteri Pendidikan.
  • Konsultasi kesehatan
  • Dewan Kebijakan Kesetaraan lan Sosial.
  • Menteri Pakaryan, Bisnis lan Perdagangan.
  • Menteri Pembangunan lan Perumahan.
  • Menteri Pariwisata lan Olahraga.
  • Menteri Budaya.
  • Menteri Kehakiman lan Interior.
  • Menteri Pertanian.
  • Menteri Lingkungan Hidup lan Perencanaan Ruang.

Ing artikel iki, kita bakal fokus ing sisih pungkasan supaya sampeyan luwih ngerti.

Kaping pisanan yaiku ngerti manawa Kementerian iki duwe kekuwatan Komunitas Otonomi babagan perkara kasebut lingkungan, banyu, tata ruang lan pesisir lan perencanaan kutha.

Area kegiatan kalebu banyu, kualitas lingkungan, berburu lan mancing, perubahan iklim lan iklim, pendhidhikan lingkungan lan sukarela, wilayah lindung, kobongan alas, lingkungan alam, lan tata lan manajemen kutha. Saka wilayah kasebut.

Fungsi lan kekuwatan

Nanging, ing saben provinsi Menteri tumindak liwat Delegasi Teritorial sing nyekel perkara ing ngisor iki fungsi lan kompetensi ing wilayah provinsi sampeyan:

  • Perwakilan umum saka Departemen sing layanan periferal dipasang ing Delegasi Teritorial, lan yen cocog, saka agensi sing gegandhengan utawa gumantung karo Departemen.
  • Langsung, kanthi katergantungan fungsional pusat manajemen sing cocog, unit administrasi sing kalebu Delegasi.
  • Ngleksanani kepemimpinan kabeh staf Delegasi lan kekuwatan administrasi lan manajemen biasa sing diwarisake kanthi nyata.
  • Nggawe saluran hubungan biasa karo layanan pusat Kementerian sing layanan periferal ditempelake ing Delegasi Wilayah lan, tanpa prasangka kekuwatan sing diwenehake karo sing duwe Delegasi Pamrentah Junta de Andalucía, karo badan periferal Jenderal Administrasi Negara lan entitas lokal Andalusia ing babagan kompetensi.
  • Transfer pesenan lan pandhuan babagan prekara sing cocog karo kepala Sekretaris Umum Provinsi Menteri sing layanan periferal ditempelake ing Delegasi Teritorial.
  • Nggunakake kekuwatan administratif babagan kompetensi sing diwenehake lan, yen cocog, gegayutan karo kompetensi layanan periferal sing diwenehake.
  • Saliyane fungsi liyane sing disebabake, didesentralisasi utawa didelegasi.

Struktur organisasi

Struktur organik Kementerian Lingkungan Hidup lan Perencanaan Ruang digawe dening Keputusan 216/2015, tanggal 14 Juli, sing nemtokake manawa kompetensi kasebut ing ndhuwur cocog karo Menteri kasebut.

Kajaba iku, Keputusan iki ngatur tumindak Menteri iki liwat badan pamrentah pusat, entitas lan badan kolega sing gegandhengan karo dheweke.

Saiki, Menteri Lingkungan Hidup lan Perencanaan Tata Ruang yaiku José Fiscal López.

Panutup struktur departemen lingkungan

Badan Pamaréntah Pusat

Kepala Kementerian nyekel perwakilan sing padha lan nindakake arah sing unggul, inisiatif, koordinasi, inspeksi lan evaluasi kegiyatan kasebut.

Kanggo dhukungan lan pitulungan langsung menyang kepala Menteri, ana Kabinet kanthi komposisi sing ditemtokake dening peraturan tartamtu.

Badan Pimpinan Pusat sing dadi Menteri Lingkungan Hidup yaiku:

Wakil Menteri

Dheweke duwe kepemimpinan utama Kementerian lan perwakilan biasa sawise sing duwe, cocog karo delegasi umum iki.

Sekretariat Umum Perencanaan Ruang lan Keberlanjutan Kota

Iki nduweni pangkat Wakil Menteri, cocog karo arah, koordinasi lan kontrol kegiatan Direktorat Jenderal Urbanisme. Tanggung jawab kanggo promosi lan koordinasi prestasi sing digayuh lan ngrampungake tumindak sing ana gandhengane karo prekara sing kompeten.

Sekretariat Umum Lingkungan lan Perubahan Iklim

Kajaba iku, duwe pangkat Wakil Menteri. Iki diarani arah, koordinasi lan kontrol kegiatan badan pamrentah pusat ing ngisor iki:

  • Direktorat Jenderal Manajemen Lingkungan Alam lan Spasi Dilindhungi.
  • Direktorat Umum Pencegahan lan Kualitas Lingkungan.
  • Direktorat Umum Perencanaan lan Manajemen Domain Publik Hydraulik.
  • Direktorat Umum Infrastruktur lan Eksploitasi Banyu.

Sekretariat Teknis Umum

Iki nduweni katrampilan khusus ing babagan produksi peraturan lan pitulungan ukum, gegayutan karo warisan, sumber daya manungsa, manajemen ekonomi lan finansial lan kontrak, uga kegiyatan liyane.

Entitas afiliasi

Badan Lingkungan lan Banyu gegandhengan karo Menteri Lingkungan lan Tata Ruang (AMAYA) lan Yayasan kanggo Pengembangan Berkelanjutan Doñana lan Lingkungan-Doñana 21.

Badan Lingkungan lan Banyu (AMAYA)

Iki minangka agensi bisnis umum lan entitas instrumental sing nyedhiyakake layanan penting ing wilayah lingkungan lan banyu ing Andalusia, utamane amarga kahanan darurat sing diumumake.

Agensi bisa ngembangake kegiatan ing sanjabane wilayah Andalusia kanggo nglakokake program lan perjanjian kolaborasi sing ditandatangani dening Administrasi Junta de Andalucía.

Tujuan saka Agensi yaiku kanggo nindakake, kanthi awake dhewe utawa liwat entitas publik utawa pribadi sing melu, kegiyatan sing ana gandhengane karo perlindungan, konservasi, regenerasi utawa perbaikan lingkungan lan banyu, uga kegiyatan liyane sing dianggarkan. , pelengkap, pangembangan utawa akibat saka sing kasebut ing ndhuwur.

AMAYA Pleno

Yayasan kanggo Pengembangan Berkelanjutan Doñana lan Lingkungan-Doñana 21

Doñana 21 minangka dhasar sektor publik Andalusia sing tumindak kaya ngono agensi pembangunan kabupaten, kanthi panggilan minangka referensi kanggo manajemen sumber daya terkenal ing wilayah Doñana.

Dheweke lair kanthi pengaruh Aku Rencana Pembangunan Berkelanjutan saka Doñana lan tundhuk ing protektorat Junta de Andalucía.

Badan pamimpin yayasan kasebut yaiku Dewan Wali Amanat, ing endi administrasi pusat lan regional, 14 dewan kutha ing Wilayah, organisasi serikat pekerja lan macem-macem entitas finansial diwakili.

Yayasan Doñana 21 arep nggawe eksekusi proyek konkrit lan urip dadi kasunyatan sing ngidini pembangunan sosial ekonomi berkelanjutan saka kotamadya Wilayah Doñana, kanthi tujuan ganda:

  1. Tumindak umum lan pribadi kanggo pangembangan sosial ekonomi Wilayah Doñana.
  2. Partisipasi sosial kanggo nggayuh kohesi teritorial, pangembangan lan konservasi Doñana.

Awak Collegiate

Total ana sawetara 7 badan kolega afiliasi menyang Menteri Lingkungan Hidup lan Perencanaan Ruang lan kalebu:

Dewan Lingkungan Andalusia

Iki digawe minangka lembaga partisipasi sosial sing bisa nggabungake lan ningkatake partisipasi aktor sosial sing beda-beda sing kepincut karo masalah lingkungan ing Komunitas kita.

Dewan Biodiversitas Andalusia

Minangka badan konsultasi kanggo saran lan ngawasi sing nyengkuyung partisipasi gegayutan karo perlindungan lan konservasi lingkungan alam.

Gabung karo Dewan Kehutanan lan Hunting sing lawas.

Dewan Banyu Andalusia

Minangka lembaga kolega kanggo konsultasi lan saran saka Pamrentah Andalusia babagan masalah banyu. Komposisi lan operasine diatur karo Keputusan 477/2015, tanggal 17 November.

Dewan Andalusia kanggo Perencanaan Ruang lan Urbanisme

Iki minangka badan kuliah sing asipat konsultatif lan partisipatif. Iki diatur karo Keputusan 36/2014, tanggal 14 Februari, sing ngatur kompetensi Administrasi Junta de Andalucía ing perkara Perencanaan Ruang lan Perencanaan Kota.

Komisi Wilayah kanggo Perencanaan Ruang lan Perencanaan Kota

Dheweke minangka badan kolega ing tingkat propinsi sing asipat konsultatif lan njupuk keputusan. Iki diatur karo Keputusan 36/2014, tanggal 11 Februari.

Observatorium Teritorial Andalusia

Minangka nasihat babagan prekara tata ruang. Atributine yaiku ngawasi, evaluasi lan calon wilayah Andalusia lan perencanaan, evolusi lan tren, uga pengaruh sing ana ing kabijakan lan tumindak publik lan pribadi.

Komisi Koordinasi Kutha Provinsi

Dheweke minangka badan kuliah sing asipat propinsi, kanthi fungsi koordinasi. Komisi iki tanggung jawab kanggo nampa panjaluk laporan, pendapat utawa jinis wara-wara liyane sing kudu diterbitake dening badan sing berwenang lan entitas Administrasi Junta de Andalucía babagan instrumen perencanaan umum lan inovasi sing mengaruhi organisasi struktural, uga minangka rujukan kanggo Administrasi sing kompeten kanggo ngolah rencana kasebut.

cunt kamardikan saka 7 lembaga iki sing wis kasebut, Keputusan 477/2015, tanggal 17 November, sing ngatur Badan Collegiate Partisipasi Administratif lan Sosial Administrasi Banyu Andalusia nemtokake ing artikel 8 sing badan kolega partisipasi administratif lan sosial alam njupuk keputusan, penasehat, kontrol, manajemen lan koordinasi Administrasi Banyu Andalusia yaiku:

  1. Dewan Banyu Andalusia kalebu maneh.
  2. Observatorium Banyu.
  3. Komisi Panguwasa Kompeten.
  4. Komisi Pemantau Pencegahan Banjir Kutha.
  5. Dewan banyu saka Demarkasi Hidrografi.
  6. Komisi kanggo Manajemen Kekeringan.
  7. Komite Manajemen.
  8. Kabinet permanen.
  9. Komisi Eksploitasi transfer Guadiario-Guadalete.

Kanthi ringkesan banget, iki minangka organisasi Kementerian Lingkungan Hidup lan Perencanaan Ruang, muga-muga waosan ora nggawe sampeyan abot banget amarga mesthine ora nyenengake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.