Fujisawa minangka kutha pisanan sing berkelanjutan lan mandhiri ing Jepang

Fujisawa, kutha sustainable ing Jepang

Nalika lelungan menyang Jepang, sing pertama sampeyan weruh yaiku umume bocah sekolah padha menyang sekolah nganggo transportasi umum, kanthi nganggo bis utawa sepur. Dheweke duwe kewajiban wiwit saiki wong tuwa ora pareng nyopir anake. Iki ora dilarang ing saindenging jagad, nanging iki sejatine. Sanajan jarak omah lan sekolah dawa banget, dheweke kepeksa mlaku utawa nggunakake transportasi umum.

Organisasi negara iki kanthi 127 yuta wong konsentrasi ing wilayah sing sithik banget tegese langkah-langkah kaya iki kudu ditindakake. Mula, kenapa negara Asia iki uga dadi basis eksperimen kutha mandhiri.

Kutha mandhiri pisanan

Kutha mandhiri iki dununge ana ing pojokan Tokyo, ing Fujisawa. Iki minangka papan sing amba lan udakara sewu omah sedheng, sing ana kebon lan panel surya ing endi wae. Ing kana ana mobil listrik lan nggunakake energi sing nyoto. Bisa diarani minangka kutha cerdas sing lestari, amarga kabeh ciri kasebut, Emisi CO2 dikurangi 70%. Kajaba iku, kanthi nggunakake nyoto lan peralatan sing dipasang sing cocog, banyu udan bisa digunakake, nyuda konsumsi banyu nganti 30%.

Fujisawa wis sukses banget, sanajan kudu diandharake manawa proyek kasebut ora gampang ditindakake. Kaping pisanan yaiku supaya Fujisawa lair, diwiwiti saka Panasonic multinasional. Iki bisa nggabungake panguwasa lan perusahaan uga publik sing gelem melu. Nemokake kasuksesan sing diduweni Fujisawa, perusahaan iki nembe miwiti proyek kaping pindho: nggunakake pabrik gedhe sing saiki digunakake ing Yokohama supaya bisa nggawe area perumahan berkelanjutan nomer loro.

Ing Fujisawa, area malang digunakake kanggo masang panel surya. Lampu jalan sing disinari lampu LED sing efisien, diuripake sawetara meter ing ngarep lan sawetara meter ing mburine wong sing liwat. Yen ora ana wong ing dalan, dheweke mateni.

Iki minangka conto carane kutha bisa lestari lan nyuda pengaruh sing ditindakake ing planet iki.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.