Kosta Rika mung diwenehake sajrone 300 dina kanthi tenaga terbarukan

energi angin ing Kosta Rika

Costa Rica wis rampung luwih saka 300 dina ing endi sistem listrike wis dioperasikake kanthi eksklusif kanthi energi terbarukan, utamane energi hidrolik.

Institut Listrik Kosta Rika (ICE) ing sawijining pratandha nuduhake manawa tandha 300 dina wis tekan tanpa prelu ngaktifake tanduran pembangkit listrik termal.

Tanpa mangu-mangu, iki minangka tandha sejarah kanggo negara iki sing wis duwe acara kaya mangkene, ing taun 2015 udakara 299 dina lan ing 2016 tekan 271 dina kanthi 100% energi terbarukan.

Miturut ICE:

"Angka 2017 bisa nambah ing minggu sing isih ana nganti pungkasan taun"

Nganti taun iki (2018) negara kasebut wis duwe produksi listrik 99,62% saka 5 sumber generasi energi terbarukanMiturut data saka Pusat Kontrol Energi Nasional lan dikutip dening ICE, iki nduweni tingkat paling dhuwur wiwit taun 1987.

Kanggo 2016 deleng gambar ing ngisor iki.

Skema energi 2016 Costa Rica

ICE nyatakake:

"Ing 2017, generasi listrik adhedhasar 78,26% tanduran hidro, 10,29% angin, 10,23% energi panas bumi (gunung geni) lan 0,84% biomassa lan srengenge.

Sisa 0,38% asale saka tanduran termal sing didukung dening hidrokarbon ”.

Carlos Manuel Obregon, Presiden Eksekutif ICE nerangake manawa:

"Optimisasi matriks ngidini kita nggunakake kasedhiyan banyu sing akeh. Ngatur waduk menehi jaminan kanggo nggedhekake panggunaan sumber variabel, utamane banyu lan angin, lan ing wektu sing padha menehi kontribusi kontribusi energi panas bumi ".

Mesthine, 2017 wis diprakirake taun karo tambah akeh produksi energi angin sejarah Kosta Rika, ngetung 1.014,82 GW / jam wiwit Januari, saka udakara 16 tanduran angin sing dipasang ing negara kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.