Kepiye cara kerja turbin angin utawa kincir angin?

Instalasi kincir angin Nanging nalika angin dadi listrik? Antecedent langsung saiki turbin angin sing lawas pabrik, sing saiki isih digunakake kanggo macem-macem tugas kayata ngekstrak banyu utawa nggiling gandum. A Kincir Angin Yaiku mesin sing duwe agul-agul utawa agul-agul sing dipasang ing poros umum, sing wiwit muter nalika angin saya gedhe.

Poros puteran iki digandhengake karo macem-macem jinis mesin, kayata mesin kanggo mecah gandum, mompa banyu utawa ngasilake listrik.

Kanggo njaluk listrik, gerakan agul-agul drive generator listrik (alternator utawa dinamo) sing ngowahi energi mekanik rotasi ing daya listrik. Listrik bisa disimpen ing batere utawa dikirim langsung menyang kisi. Operasi iki cukup gampang, sing dadi rumit yaiku investigasi lan konstruksi turbin angin tambah efisien.

Jinis Turbin Angin

Kincir angin bisa saka sumbu horisontal, sing paling umum saiki, utawa uga ana poros vertikal.

Saka Wikipedia definisi saka turbin angin vertikal utawa horisontal kaya generator listrik sing mlaku ngowahi energi kinetik angin ing energi mekanik lan liwat turbin angin ing energi listrik.

Sing duwe sumbu vertikal pancen ora butuh mekanisme orientasi lan apa generator listrik sing bisa diatur ing lemah. Saliyane, sing duwe poros horisontal, ngidini nutupi sawetara sing jembar saka aplikasi terpencil saka daya cilik nganti instalasi ing peternakan angin gedhe.

Turbin angin vertikal

Turbin angin vertikal

Kaya sing kasebut, turbin angin sumbu vertikal utawa vertikal ora butuh mekanisme orientasi, lan apa sing bakal dadi generator listrik bisa ditemokake ing lemah.

Su produksi energi luwih murah lan duwe sawetara cacat cilik kaya sing kudu didhukung supaya bisa mlaku.

Ana telung jinis turbin angin vertikal uga Savonius, Giromill lan Darrrieus.

Kekirangan

Salah sawijining masalah sing paling umum turbin angin ukurane gedhe banget, saliyane geter lan swara sing disebabake. Amarga alasan kasebut, umume ana ing wilayah sing adoh saka omah. Nanging, perusahaan lan ilmuwan ing saindenging jagad tetep ngupayakake gawe turbin sing luwih cilik (Sampeyan bisa takon artikel sadurunge digawe nganggo tenaga angin mini), o meneng sing bisa mapan ing wilayah kutha.

mini farm angin

Nanging salah sawijining masalah sing paling kuwatir ing bidang generasi kasebut energi angin Minangka variasi sumber, yaiku angin. Ing turbin umume, dheweke siyap bisa dienggo kanthi optimal nalika angin jotosan ing angin tartamtu sawetara kacepetan. Ing tangan siji, kacepetan minimal tartamtu dibutuhake kanggo mindhah agul-agul, uga ana uga watesan maksimum.

Contone, sing paling umum yaiku watesan kasebut Kecepatan angin antara 3 lan 24 meter per detik. Minimal diarani kacepetan sambungan, yaiku minimal kanggo ngasilake listrik, lan maksimal diarani kacepetan cut-off, yaiku nalika wis ora produktif, amarga bisa ngrusak mekanisme kasebut.

komponen turbin angin

 

Un Kincir Angin bisa dhewekan utawa ing peternakan angin, ing lemah sing mbentuk peternakan angin daratan, ing pesisir segara utawa malah bisa dipasang ing perairan kanthi jarak tartamtu saka pesisir sing diarani peternakan angin lepas pantai utawa pesisir.

turbin angin

Konstitusi turbin angin utawa turbin angin

Ana ewonan peternakan angin sing kebak model TEH (turbin angin sumbu horisontal). Mesin kasebut digawe saka perangan ing ngisor iki.

Menara lan pondasi: Dhasar menara bisa rata utawa jero, njamin ing kalorone stabilitas turbin angin, pengikat nacelle lan agul-agul motor. Yayasan kasebut uga kudu nyedhot dorongan sing disebabake dening variasi lan kekuwatan angin.

 

Menara kasebut bisa kanthi macem-macem jinis gumantung karo ciri-cirine:

  • Tubular baja: Umume turbin angin dibangun nganggo menara baja tubular.
  • Menara beton: Dheweke dibangun ing papan sing padha, saéngga bisa ngetung dhuwur sing dibutuhake.
  • Menara beton Precast: Dheweke dikumpulake kanthi potongan siap lan bagean dipasang ing papan sing padha.
  • Struktur kisi: Iki diproduksi nganggo profil baja.
  • Hibrida: Dheweke bisa duwe ciri lan bahan saka macem-macem jinis menara.
  • Menara tiang tegang kanthi angin: Iki ditondoi kanthi nggunakake turbin angin kanthi ukuran sing luwih cilik.

Omah Minieolica

rotor: Rotor minangka "jantung" saben kincir angin, amarga ndhukung agul-agul turbin, obah kanthi mekanis lan rotasi kanggo ngowahi tenaga menyang energi.

bagean kincir angin

Gondola: Iki minangka kepala turbin angin sing paling katon, helm sing ndhelikake lan njaga kabeh mesin turbin. Gondola melu menara dening bantalan supaya bisa ngetutake arah angin.

Kothak multiplier: Kajaba bisa tahan variasi angin, kothak gir duwe tugas nggabungake kecepatan puteran rotor sing kurang lan kecepatan generator sing akeh. Kaya pangandikane dhewe; saged ngalikan 18-50 rpm sing digawe kanthi gerakan alami rotor udakara 1.750 rpm nalika ninggalake generator.

rotor

Generator: Sing tanggung jawab ngonversi energi mekanik dadi energi listrik. Kanggo turbin sing duwe daya dhuwur, generator asinkron panganan sing kaping pindho digunakake, sanajan generator sinkronis lan asinkron konvensional uga akeh.

Rem: Rem mekanik digunakake ing kreta listrik, mula dibutuhake koefisien gesekan sing dhuwur ing resistensi statis lan kompresi sing gedhe.

Piranti listrik saka turbin angin utawa kincir angin

Turbin angin saiki ora mung digawe saka lading lan generator kanggo nggawa energi murah menyang omah. Turbin angin uga kudu duwe sistem pasokan listrik individu lan sensor akeh. Sing terakhir ngatur kanggo ngawasi lan ngukur suhu, arah angin, kacepetan lan paramèter liyane sing bisa katon ing njero gondola utawa ing sekitar.

Tenaga angin

Kaluwihan turbin angin sing cepet dibandhingake karo alon-alon

Keuntungan paling gedhe sing diarani "turbin angin alon" yaiku lading liyane yen jeram lan bahane biasane sing luwih murah. Nanging apa masalah sampeyan? Sanajan diametere gedhe (saka 40 nganti 90 m) lan duwe rotor endhas nganti 100 m, turbin angin cepet luwih entheng tinimbang sing alon.

Iki bisa diasilake amarga generator tenaga dhuwur (0,5 nganti 3 MW) sing nguntungake luwih saka rasio tenaga dhuwur saka angin.

Sing luwih entheng, agul-agul luwih cepet, ukurane lan biaya kothak multiplier sing drive generator listrik wis suda.

Kanthi duwe agul-agul sing luwih sithik, iki bisa diatur kanthi luwih gampang kanggo adaptasi kekuwatane miturut karakteristik angin. Turbin angin sing cepet luwih tahan tekanan sing disebabake dening angin gedhe. Dorong aksial amarga tumindake angin ing rotor stasioner kurang ing turbin angin sing cepet tinimbang nalika muter; kosok baline ing turbin angin alon.

Kincir angin paling kuat ing saindenging jagad

Vestas nampilake nganyari turbin angin paling gedhe ing saindenging jagad. Aku ora duwe kata sifat kanggo nggambarake turbin sing gedhe banget. V164, kincir angin 220 meter kanthi Blades dawane 38 ton, 80 meter, mung fokus kabeh perhatian saka wong-wong sing kasengsem kanggo nganyari maneh ing Denmark.

Turbin sadurunge bisa ngasilake tenaga 8 MW, lan amarga nganyari saiki bisa nggayuh 9 MW output ing kahanan tartamtu. Ing tes kaping pisanan, V164 yaiku saged ngasilake 216.000 kWh namung 24 jam.

turbin angin

Ora mung minangka cathetan mutlak kanggo ngasilake tenaga angin kanthi siji kincir angin, nanging minangka demonstrasi sing paling jelas yen angin segara bakal duwe peran utama ing transisi energi sing wis ditindakake.

Cukup kanggo nguatake omah suwene 66 taun

Miturut Torben Hvid larsen, Vestas CTO:

"Kita prototipe wis nggawe rekor generasi liyane, kanthi 216.000 kWh diproduksi sajrone 24 jam. Kita yakin manawa turbin angin 9 MW iki wis kabukten siap ing pasar, lan kita yakin bakal duwe pengaruh penting kanggo nurunake harga energi angin luar negeri. "

 

Biasane ngomong babagan kilowatt rada angel lan abstrak. Nanging miturut badan resmi, ing rata-rata konsumsi listrik ing omah Spanyol 3.250 kWh saben taun. Jumlah sing luwih dhuwur tinimbang konsumsi rata-rata omah kutha ing kutha-kutha utama ing Amerika Selatan. Ngelingi iki, ing dina produksi bisa nyedhiyakake listrik menyang omah rata-rata luwih saka 66 taun.

Luwih gedhe tinimbang Torres Kio ing Madrid lan padha karo Walikota Torre ing Meksiko, kelilinge luwih gedhe tinimbang rodha logam London Eye ing London. Turbin iki iku evolusi saka V164-8.0 MW, turbin angin sing wis rusak cathetan ing 2014 lan bisa nguatake 16.000 rumah tangga Inggris.

turbin angin


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ose ngandika

    Aku peduli 50 km saka Edilberto