Kebon tegak

kebon vertikal daur ulang

Ana akeh wong sing seneng kebon kutha utawa kebon omah. Iki minangka wilayah sing bisa nandur taneman dhewe nalika sinau babagan ngolah kebon lan tetanen. Bisa dadi panggunaan sing apik kanggo bocah cilik lan bisa urip bareng kulawarga. Iki uga kanggo mandhiri. Nanging, akeh wong sing ora duwe cukup ruangan kanggo nandur taneman ing kebon kulawarga iki. Amarga iku, ana ide pangembangan sing diarani Kebon tegak.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh ciri lan fungsi kebon vertikal.

Karakteristik utama

panci vertikal

Kaya jenenge, kita ngomongake babagan tanduran sing ana ing kebon vertikal. Ora ngenggoni papan sing horisontal, kita bakal nandur vertikal kanggo nggawe papan sing luwih apik. Cara urip iki wis suwe banget lan minangka alternatif sing sehat selaras karo lingkungan. Sithik mbaka sethithik, dheweke minangka wong ala sing ngerti mangan panganan sing sehat lan produk sing dilebokake ing cangkem. Lingkungan butuh napas sithik tumrap pupuk, herbisida, pestisida, lsp. Sing digunakake ing pertanian.

Kanthi cara iki, kita entuk bisa ngasilake palawija ing omah tanpa ngrebut wilayah sing akeh banget. Kegiatan kebon vertikal ana hubungane karo panganan sadar lan kegiatan sing ana gandhengane karo daur ulang lan energi terbarukan. Akeh wong sing gabung karo cara urip iki sing duwe kebon organik ing omah. Ana sawetara desain kebon vertikal sing apik sing nggunakake obyek daur ulang kanggo iki.

Cara nggawe kebon vertikal yaiku nggunakake peti, kothak karton, palet, lsp. Struktur kebon vertikal bisa mlaku dening staf saka ujung menyang ujung liyane kanggo nikmati interior. Biasane kemul ijo gedhe sing nutupi kabeh permukaan lan tanduran sing dipilih kanggo bagean iki bisa ditoleransi ing papan teduh. Sampeyan kudu dipikirake manawa panenane ora mung kanggo panganan, nanging uga bisa dadi tanduran hias. Kita bisa ngrancang struktur sing isih ana ing taman vertikal kanthi gaya.

Syarat kebon vertikal

kothak vertikal

Tanduran sing dipilih kanggo iki kudu ditrapake kanthi iyub-iyub ing wektu sing padha yen permukaan struktur kudu moderat suhu kanggo interior sing adhem lan hawa. Gagasan kebon vertikal kudu dipikirake panginstalan pengaruh lingkungan sing kurang amarga ngusulake alternatif novel ing kebon vertikal. Iki minangka conto apik babagan cara nggawe daur ulang obyek supaya bisa nggawe ruangan sing unik lan nguntungake macem-macem jinis tanduran sing bisa tuwuh yen dibutuhake papan ing lemah lan ditandur.

Kajaba iku, orisinalitas diwiwiti ing jinis proyek kasebut. Lan obyek umum bisa diowahi dadi sing luwih asli lan dibentuk kanggo mbantu wong liya supaya bisa nggawe desain taman vertikal dhewe. Sampeyan bisa duwe ruang ijo ing omah tanpa njupuk akeh papan lan kanthi orisinalitas. Coba conto lan tindakake desain banjur ganti dadi gaya sampeyan dhewe. Sanajan ora ana papan ing omah, sampeyan bisa nikmati tetanduran kanthi proposal sing beda lan inovatif.

Cara nggawe kebon vertikal

Kebon tegak

Kita bakal nerangake langkah-langkah utama sing kudu dipikirake supaya bisa nggawe kebon vertikal dhewe. Kanggo nggawe kebon vertikal ing omah sampeyan mung butuh tembok sing dipasang struktur lan kontainer kanggo papan tanduran, lemah lan kompos. Temenan uga ana tanduran sing bakal ditandur. Tanduran bisa didaur ulang kabeh. Kaya kanker ing kebon, ing kebon vertikal duwe teknik budidaya sing luwih spesifik. Ana macem-macem jinis bahan sing bisa digunakake kayata wadhah utawa pot.

Sawetara bahan sing paling disaranake yaiku:

  • Kendi plastik: Sing ukurane 5 liter gampang banget ditemokake lan ukurane cukup gedhe. Kita mung kudu nyelehake kuwalik kanthi ngethok sisih ndhuwur lan bisa duwe papan sing apik kanggo ditandur.
  • Botol plastik: Cocog kanggo tanduran sing luwih cilik lan bisa diselehake kanthi motong saka sisih ndhuwur.
  • Palet kayu: kanthong plastik kudu dilebokake ing papan palet sing ditandur.
  • Rak sepatu kain: Minangka alat liya sing bisa didaur ulang sing bisa daur ulang kanggo kebon vertikal. Cukup gampang digunakake. Kita mung kudu nyelehake siji tanduran ing saben kompartemen.

Tips desain

Saiki ayo menehi tips desain kanggo kebon vertikal:

  • Pilih area omah sing sunar srengenge nganti pirang-pirang jam. Srengenge minangka komponen penting kanggo tuwuh tanduran lan tanduran bisa tuwuh kanthi apik. Kita kudu milih tembok sing cukup cahya.
  • Pilih kontainer kanthi apik: sing paling umum yaiku botol plastik utawa lempung. Yen kita arep nggawe kebon kanggo sayuran, kontainer kudu ambane luwih saka 20 cm.
  • Lemah lan kompos: Sampeyan kudu nggunakake lemah sing akeh nutrisi lan kompos organik sing bisa digunakake kanggo pot.
  • Ngerti tanduran sing ditandur: Kita kudu ngerti jinis tanduran apa sing ditandur lan jinis tuwuhe. Yen tuwuh cepet utawa alon, jumlah banyu lan cahya sing dibutuhake, lsp.
  • Sistem irigasi: Minangka struktur vertikal, kita bisa nggunakake macem-macem bentuk sistem irigasi. Sing paling tuwa yaiku nggawe bolongan cilik ing kontainer ndhuwur supaya banyu sing akeh tiba ing ngisor. Kanthi cara iki, kita bisa ngoptimalake irigasi lan banyu kanthi luwih irit.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kebon vertikal minangka cara sing apik kanggo sinau babagan kabeh sing ana gandhengane karo pertanian ing omah lan bisa dadi kegiyatan sing apik banget kanggo kulawarga. Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe kebon vertikal lan ciri khas apa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.