pakulinan daur ulang

Apa daur ulang?

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan daur ulang, apa kaluwihan lan ciri sing nduwe.

theropopastics

Theropopastik

Kita ngandhani kabeh sing perlu dingerteni babagan ciri lan panggunaan thermoplastics. Sinau luwih lengkap babagan kene.

kenapa penting kanggo daur ulang saben dina

Napa daur ulang iku penting

Ing artikel iki, kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan kenapa daur ulang penting lan alasane.

kontaminasi nuklir

Sampah radioaktif

Ing artikel iki, kita nyritakake babagan kabeh babagan sampah radioaktif lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

jinis wadhah uwuh

Jinis wadhah uwuh

Ngerteni kanthi jero babagan macem-macem jinis kontainer sampah sing ana. Kita mulang kabeh babagan kene.

plastik biodegradable kanggo ngotor kurang

Plastik biodegradable

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan plastik biodegradable lan kaluwihan kasebut. Sinau luwih lengkap babagan produk kasebut.

pandemi lan sampah

Endi topeng dibuwang

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan masker sing dibuwang lan tujuane. Sinau luwih lengkap babagan kene.

cara kanggo nggawe AC ing omah

AC ing omah

Ing artikel iki, kita nyritakake kabeh sing perlu dingerteni supaya bisa nggawe kondisioner omah kanthi langkah demi langkah.

daur ulang komplong aluminium

Kaleng daur ulang

Kita ngandhani apa pentinge daur ulang kaleng lan setor ing wadhah kuning. Sinau karo kene.

bahan sing bisa didaur ulang kanggo digunakake maneh

Bahan sing bisa didaur ulang

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan bahan sing bisa didaur ulang lan cara nggunakake. Sinau luwih lengkap babagan prosese ing kene.

carane nggawe kertas

Carane nggawe kertas

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan cara nggawe kertas lan bahan baku apa sing digunakake.

titik resik kutha

Apa sing diarani resik

Kita ngandhani pentinge titik resik kanggo ngatur sampah kutha. Sinau luwih lengkap babagan kene.

carane ngolah ulang ing omah kanthi misahake uwuh

Cara ngolah ulang ing omah

Kita ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan cara daur ulang ing omah. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Bentenipun kaca lan kristal

Bentenipun kaca lan kristal

Kita ngandhani kabeh bedane antarane kaca lan kristal, ciri lan panggunaan saben materi. Sinau luwih lengkap babagan kene.

carane nggawe sabun krasan

Carane nggawe sabun

Ing artikel iki, kita nuduhake sampeyan carane nggawe sabun krasan ing omah kanggo daur ulang minyak bekas. Sinau luwih lengkap babagan kene.

ecopark seluler

Ecopark

Kita ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan ecopark lan mupangate. Sinau luwih lengkap babagan model manajemen sampah iki.

Plastik PET lan daur ulang

Plastik PET

Ing artikel iki, kita nyritakake babagan kabeh babagan plastik PET lan ciri khas kasebut. Sinau luwih lengkap babagan kene.

vermikultur

Vermikultur

Ing artikel iki, sampeyan nyritakake kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan vermikultur, karakteristik lan biologi cacing.

jinis plastik

Jinis plastik

Ing artikel iki, sampeyan bisa nemokake kabeh klasifikasi macem-macem jinis plastik. Sinau babagan kegunaan lan komposisi ing kene.

Ocean Cleanup

Ocean Cleanup

Ing artikel iki, kita nerangake apa sing kalebu proyek Clean Ocean kanggo ngresiki plastik saka samodra. Sinau luwih lengkap babagan kene.

Colokan plastik

Daur ulang tutup plastik

Daur ulang tutup plastik minangka salah sawijining keputusan paling apik sing bisa ditindakake kanggo solidaritas lan lingkungan. Ketik ing kene lan temokake sebabe.

Sampah nol

Sampah nol

Ing artikel iki, kita nerangake apa sampah nol, apa sing ditindakake lan kepiye cara nindakake. Ketik ing kene kanggo ngerti kanthi jero.

Nalika ngilangi sampah ing kontainer koleksi sing beda-beda, kita nyoba supaya bisa njupuk kabeh bahan sing bisa digunakake.  Volume umume sampah padat kutha (MSW) sing ngasilake saiki saya dhuwur.  Kira-kira 25 yuta ton ngasilake saben taun.  Akeh sampah iki bisa dihargai lan pulih.  Nanging, wong liya ora gampang dipisahake lan dheweke ngerti yen pamulihan cukup kompleks.  Kanggo ngindhari sebagian besar sampah menyang TPA, upaya kanggo golek cara kanggo ngatur.  Iki sing diarani pamulihan sampah.  Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan pamulihan sampah, sepira pentinge lan carane ditindakake.  Apa pulih sampah? Saka sampah kutha sing akeh sing digawe ing pungkasan taun, udakara 40% bisa dibalekake kanthi sampurna.  Kita ngomong babagan sampah sing dipisahake ing wadhah koleksi sing beda utawa wadhah daur ulang (link).  Sawise sampah iki dipisahake ing sumbere, mula banjur digawa menyang tanduran pangolahan sampah liyane.  Ana ing kana kono bisa ditambani kanthi macem-macem cara lan menehi urip anyar lan nggabungake sampah minangka produk anyar.  Contone, bahan baku sing anyar bisa dipikolehi liwat sampah kaca, plastik, kertas lan karton.  Kosok baline, 60% liyane sampah sing digawe ing pungkasan taun ora gampang dipisahake lan pamulihan luwih rumit.  Amarga ora cocog kanggo daur ulang, mula kudu ditumpaki menyang landfill sing dikontrol.  Ing landfill, dheweke ora duwe urip liya sing migunani, nanging dikubur.  Siji-sijine perkara sing bisa digunakake saka sampah iki yaiku ekstraksi biogas (link) sing diasilake sajrone bosok dening bakteri anaerob.  Kanggo ngindhari sebagian besar sampah iki sing ora duwe tujuan sing tetep rampung ing TPA, upaya kanggo golek cara ngatur supaya bisa entuk bathi.  Iki minangka pamulihan sampah.  Definisi resmi pemulihan limbah ditemokake ing arahan sampah 2008/98 / EC lan ing ngisor iki: Operasi sing golek tujuan utama sampah bisa menehi tujuan sing migunani kanggo ngganti bahan liyane sing digunakake kanggo nggayuh tartamtu. fungsi  Babagan nyiyapake papan kanggo ngrampungake fungsi tartamtu, ing fasilitas uga ing ekonomi umume.  Jinis pamulihan sampah Nalika nggoleki nilai anyar sing ana ing sampah, ana macem-macem bentuk lan analisis sing kudu diwenehake dhisik.  Sifat sisane kudu dianalisis, jinis fungsi apa lan jinis fungsi sing bakal diwenehake.  Kita bakal nganalisis macem-macem jinis pamulihan sampah sing ana: • Pemulihan energi: pamulihan iki kedadeyan amarga kegiyatan sing diarani insinerasi sampah.  Sajrone insinerasi iki, kabeh sampah dibakar lan dipikolehi kanthi jumlah sithik lan energi sing asale saka bahan-bahan sing ana.  Ing kasus sampah domestik, digunakake kanthi siji cara utawa liya gumantung saka tingkat efisiensi energi ing proses kasebut.  Kita kudu netepake manawa energi sing digunakake kanggo ngobong sampah iki luwih gedhe utawa kurang saka energi sing bakal diasilake kanthi insinerasi kasebut dhewe.  Salah sawijining bahan bakar sing dipikolehi saka proses iki yaiku bahan bakar pulih padat (CSR).  • Pemulihan bahan: minangka jinis pamulihan sing dipikolehi bahan anyar.  Bisa diarani kaya daur ulang saka sampah iki kanggo ngindhari panggunaan bahan mentah anyar.  Kita eling yen, yen kita nyuda panggunaan bahan baku, kita bakal nyuda kakehan sumber daya alam (tautan) lan pengaruh lingkungan.  Amarga alasan kasebut, salah sawijining evaluasi sing paling penting yaiku evaluasi materi.  Ing jinis pemulihan iki, bahan sing dihargai yaiku kemasan ringan, kertas, karton, barang sing dijaluk lan organik.  Kanthi bahan kasebut, dievaluasi manawa sawetara jinis kompos utawa pencernaan anaerobik bisa ditindakake.  Minangka pilihan pungkasan, yen ora ana cara liya kanggo mbalekake sampah iki, mula dikirim menyang landfill sing dikontrol lan pungkasane dibuwang.  Pelepasan iki kudu aman lan langkah-langkah tartamtu kudu ditindakake kanggo njamin perlindungan kesehatan manungsa lan lingkungan.  Pemulihan sampah ing Spanyol Negara kita wis nindakake macem-macem studi sing nuduhake kepiye negara-negara Uni Eropa ngatur sampah kutha sing padhet.  Ing panliten kasebut, persentase sampah sing ditemtokake kanggo kompos, insinerasi, daur ulang lan TPA bisa diamati.  Saben tujuan dipilih kanggo macem-macem jinis sampah.  Wangsulan: Bab ingkang sapisan dicoba karo saben sampah yaiku ngurmati supaya bisa entuk bathi.  Yen ora ana entuk manfaat ekonomi utawa asil sing bisa dipikolehi, limbah kasebut ditujokake menyang TPA terkendali sing mung bisa njupuk biogas.  Spanyol, dibandhingake karo negara liyane kayata Jerman, Denmark utawa Belgia nyedhiyakake persentase dhuwur kabeh sampah menyang TPA sing dikendhaleni.  Persentase iki ana 57%.  Kaya sing sampeyan ngerteni, tokoh kasebut dhuwur banget.  Tujuan manajemen sampah sing bener yaiku nggunakake paling maksimal kanggo nyuda panggunaan bahan baku.  Spanyol ora duwe manajemen sampah sing apik ing babagan iki.  Panliten iki uga ngandhakake yen mung 9% kabeh sampah sing dibakar.  Kanthi data kasebut, bisa disimpulake manawa Spanyol ora nggunakake kauntungan saka energi sing ana ing sampah iki lan nggunakake bahan baku anyar sing bisa diganti karo bahan daur ulang kasebut.  Pamulihan sampah minangka teknik sing saya akeh digunakake amarga bisa menehi nilai ekonomi kanggo sampah.  Kita kudu nduwe wawasan para wirausaha sing yen sampah ora menehi bathi apa wae, mula ora bakal digunakake maneh utawa didaur ulang.  Amarga iku, kudu dipikirake manawa mbalekake sampah minangka alat ekonomi.

Pamulihan sampah

Ing artikel iki, kita nuduhake apa pemulihan limbah lan cara nindakake. Sinau babagan manajemen sampah ing kene.

Tabel didaur ulang

Sinau daur ulang perabotan

Ing artikel iki, kita nuduhake sampeyan sawetara ide asli kanggo sinau babagan daur ulang perabotan lawas ing omah. Aja nganti lali!

Kertu daur ulang

Kertu daur ulang

Ing artikel iki, kita nuduhake masalah konsumsi kertas ing saindenging jagad lan mulang supaya langkah-langkah carane ngolah ulang kertas ing omah.

Kaya sing kita ngerteni, karton wis dadi utawa dadi bahan sing sampurna kanggo nggawe perabotan.  Sanajan wiwitane katon kontradiktif, perabotan karton wis ana lan saya suwe saya relevan.  Sing paling normal yaiku mikir manawa mebel kasebut ora bisa nyangga bobot sing gedhe amarga digawe kanthi bahan sing rada tahan.  Nanging, karton sing dianggep khusus kanggo pabrik perabotan minangka bahan tahan, ekonomis lan berkelanjutan.  Ing artikel iki, kita bakal nerangake kabeh ciri mebel kardus, uga kaluwihan lan kekurangan utamane.  Perabotan karton lan lingkungan Antarane masalah utama sing saiki ditemokake babagan lingkungan yaiku konservasi lan panggunaan sumber daya alam (link) sing pas.  Kanggo konstruksi, industri lsp.  Penting kanggo entuk bahan sing, sajrone ekstraksi lan panggunaan, bisa kontaminasi sethithik.  Pangeluaran energi sing kudu digunakake ing konstruksi lan panggunaan kudu dikendhaleni, mula mula bakal dadi masalah sing padha.  Daur ulang minangka salah sawijining pilihan utama sing bisa digunakake maneh nggunakake bahan sing ora duwe kesempatan liya minangka produk.  Akeh ide sing didedikake kanggo olahraga (link).  Nanging, perabotan wis suwe digandhengake karo kayu lan angel ngganti pola pikir yen obyek utawa bahan daur ulang bisa digunakake kanthi becik.  Nalika kita nyoba ing abad iki, inovasi duwe peran dhasar ing pangembangan ide lan produksi produk anyar.  Contone, mebel kardus minangka revolusi sing bakal nggawe bisu luwih saka siji mangu-mangu lan pigunane.  Sampeyan bisa ngrancang lan nggawe prabot kabeh jinis nganggo karton daur ulang, amarga, sanajan sampeyan mikir liya, iki minangka bahan sing tahan banget.  Karakteristik utama karton yaiku bahan sing digawe saka pirang-pirang lapisan kertas sing ditumpukake.  Iki menehi kekuwatan luwih gedhe tinimbang kertas umum.  Tampilan karton diwatesi dening lapisan ndhuwur sing bisa dideleng kanthi mripat.  Rampung bisa beda lan bisa dicithak lan dicet.  Thanks kanggo karakteristik intrinsik karton, kita bisa nggawe desain mebel sing cukup menarik sing ora mung ngrampungake fungsine nyimpen obyek, nanging uga menehi dekorasi omah inovatif sing kuat.  Kaya sing wis jelas, mebel kardus kudu dijaga nganti adoh saka asor utawa kontak langsung karo banyu.  Kaya sing diarepake, ora ana mebel pawon kardus, sing umume, banyu ana saben dinane.  Asil nggawe desain mebel karton cukup nyenengake lan nyenengake.  Iki minangka prabot sing bisa sampeyan lakoni dhewe utawa tuku sing wis digawe.  Kanggo petualang utawa hobi sing luwih seneng, iki minangka pilihan sing apik banget kanggo nggawe prabotan dhewe lan aja nganti nyoba.  Kanggo entuk desain sing apik, cukup ndownload template pdf sawetara desain furnitur sing sukses banget online.  Sawetara template iki gratis, nanging liyane kudu mbayar.  Kekurangan sing bisa diduweni bahan iki yaiku kurang saka kayu utawa aluminium.  Nanging mesthine, iki mesthine bakal dadi karton.  Biasane, frekuensi sing kudu diganti karo perabotan luwih gedhe tinimbang perabotan kayu utawa aluminium biasa.  Nanging, isih luwih murah, ora ngrusak lingkungan lan ora ngregeti apa-apa.  Bisa diarani manawa, ngevaluasi biaya kanggo kabeh level, perabotan karton luwih murah.  Pilihan sing bisa diterusake Yen sampeyan ora seneng kerajinan tangan utawa ora seneng utawa ora duwe wektu kanggo muter prabot dhewe, pilihan sing bisa ditrapake yaiku golek prabotan karton sing wis digawe dhewe.  Ana ewonan desain sing diproduksi lan didol kaya perabotan umum.  Iki amarga perabotan karton dadi bahan tren.  Contone, ana toko sing ngidini sampeyan milih prabotan kanggo kamar bocah.  Ana meja, kursi, mebel, lemari lsp.  Kanthi cara iki, sampeyan ora mung bakal nulungi lingkungan kanthi ora ngrusak utawa ngrusak sumber daya alam, nanging uga bakal menehi pendhidhikan sing apik marang bocah wiwit cilik babagan prekara lingkungan lan konservasi.  Ana rak-rak bentuk wit, kursi sing wis rampung, lsp.  Kita bisa nemokake perabot kanthi gaya luwih akeh tinimbang sing umum lan kanthi rega sing larang banget.  Positif iki yaiku, sanajan kudu diganti kanthi luwih kerep, sing mbantu sampeyan supaya omah ora mesthi dihiasi kanthi cara sing padha kanggo lara mbuwang perabotan anyar.  Perabotan sing luwih rumit kanthi rak modular uga diprodhuksi.  Biasane entheng nanging cukup tahan lan fungsional.  Sampeyan bisa ngatur papan panyimpenan miturut kekarepan sampeyan.  Akeh perusahaan sing wis totoan ing karton daur ulang kanggo sawetara perabotan.  Sanajan kayane ora migunani babar pisan, kursi utawa konsol digawe kanthi pigura bahan karton daur ulang.  Sawetara pabrikan cocog kanggo diselehake ing kamar turu, dalan mlebu utawa bagean omah.  Bahan kasebut bakal menehi sentuhan modern lan inovatif kanggo omah sampeyan, lan sampeyan bisa yakin manawa bisa lestari.  Kaluwihan lan kekurangan perabotan karton Kauntungan utama bisa ditemokake ing: • Iki pancen sustainable, mula ora bisa ngregeti lingkungan uga ngrusak sumber daya alam.  • Dheweke cukup tahan.  • Modele bisa inovatif lan desain apik.  • Sampeyan bisa gawe anyar dekorasi omah saka wektu.  • Sampeyan bisa nindakake dhewe.  Kosok baline mebel kardus yaiku: • Ora suwe, mula kudu asring diganti.  • Dheweke ora ndhukung papan sing lembab, luwih akeh banyu.  • Sawetara desain ora duwe utilitas lengkap sing bisa diduweni saka perabotan konvensional.

Prabotan karton

Ing artikel iki, kita nuduhake apa prabotan karton lan ciri khas. Sampeyan bisa sinau babagan dekorasi berkelanjutan.

Ana akeh simbol ulang kanggo produk sing kita tuku.  Ana akeh logo lan ngerti kabeh luwih rumit.  Ing yogurt ana siji, ing bata ana liyane, botol banyu liyane ... Saben tegese uga ana indikatif kanggo daur ulang.  Antarane simbol kasebut, kita nemokake titik ijo.  Apa tegese titik iki lan apa gunane kanggo daur ulang produk?  Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh karakteristik titik ijo lan pentinge daur ulang.  Apa sing dadi titik ijo Sing sepisanan yaiku ngerti apa titik ijo lan ngakoni kanthi mripat langsung.  Gambar sing dakkira, kanggo sampeyan utawa kanggo sapa wae, durung dingerteni.  Simbol iki wis suwe wiwit daur ulang dadi penting.  Yaiku bunder sing arupa rong panah intersecting ing sumbu vertikal.  Werna ijo sing luwih cerah yaiku panah ing sisih kiwa lan ing tanggal sing luwih peteng ing arah sing bener.  Biasane, ing format standar sing ditemokake produk, duwe simbol merek dagang.  Werna resmi yaiku Pantone 336 C lan Pantone 343 C, lan luwih becik nggunakake nalika kemasan utawa label produk dicithak ing papat warna.  Simbol iki digunakake lan uga bisa dideleng nalika ana produk ing latar mburi putih utawa warna.  Sampeyan bisa uga wis ndeleng simbol iki kaping pirang-pirang.  Nanging apa tegese?  Kita bakal nerangake kanthi luwih rinci.  Makna, fungsi simbol iki paling gampang, nanging indikatif.  Iki tegese produk kanthi titik ijo bakal didaur ulang sawise dadi sampah lan ninggalake siklus urip produk kasebut.  Perusahaan sing tanggung jawab kanggo produk kasebut duwe sistem manajemen sampah terpadu (SIG) sing dibayar supaya bisa ngasilake produk kasebut.  Yaiku, nalika ndeleng botol plastik kanthi titik ijo, tegese produk iki bakal didaur ulang sawise digunakake.  Iki minangka simbol sing nggawe jaminan tartamtu lan nuduhake manawa perusahaan tanggung jawab kanggo kemasan sing digawe.  Kajaba iku, perusahaan kasebut kudu tundhuk karo Petunjuk Eropa 94/62 / CE lan ukum nasional 11/97 babagan Kemasan lan Limbah Kemasan.  Biasane, titik ijo iki biasane katon ing wadhah plastik, logam, karton, kertas lan bata.  Iki minangka residu paling umum sing nggawa simbol iki.  Sistem manajemen sampah terpadu sing nangani produk sing nggawa simbol iki lan daur ulang sing cocog ing Spanyol yaiku Ecoembes.  Uga katon ing wadhah kaca kayata botol, lsp.  Ing kasus iki, sistem manajemen sampah terpadu yaiku Ecovidrio.  Supaya sampah bisa nggawa titik ijo, kudu memenuhi standar sing wis ditemtokake.  Kanthi cara iki, sing dimaksud yaiku identifikasi difasilitasi lan gampang diwaca kanggo konsumen pungkasan luwih gampang.  Standar sing kudu dipenuhi produk yaiku: • Ora bisa diowahi kanthi cara apa wae.  • Percetakan kudu rampung babagan integritas produk.  • Proporsi kudu cocog karo wadhah kasebut.  • Ora bisa ngrampungake karo unsur grafis.  • Ora bisa diowahi tanpa idin saka Ecoembes.  Asal lan pentinge titik ijo Asal-usul titik ijo iki wiwit taun 1991.  Perusahaan nirlaba Jerman nggawe taun kasebut lan resmi mlebu minangka simbol kanggo arahan pambungkus lan limbah Eropa ing taun 1994.  Dheweke teka ing Spanyol ing taun 1997, nalika Ecoembes nandatangani perjanjian karo Pro Europe supaya bisa menehi lisensi panggunaan eksklusif merek hijau ing negara kasebut.  Pentinge simbol iki ana ing pentinge 3R (link).  Pisanan yaiku nyuda.  Lingkungan kulawarga minangka salah sawijining sing kudu ngowahi kabiasaan konsumsi yen sampeyan pancen pengin entuk asil nyata.  Contone, nyuda panggunaan produk sing ora dibutuhake iku penting banget kanggo nyuda panggunaan bahan baku kanggo manufaktur.  Iki mbantu nyuda dampak lingkungan lan polusi.  Yen ora, ora ana simbol kasebut sing bisa dingerteni.  R penting liyane yaiku nggunakake maneh.  Produk sing ngemot titik ijo uga bisa digunakake maneh.  Contone, botol banyu bisa diisi kaping pirang-pirang sadurunge dibuwang sampah.  Iki bakal mbantu kita ngluwihi umur produk sing migunani sadurunge kudu didaur ulang utawa ditinggalake dadi sampah.  Pungkasan, R kaping telu yaiku daur ulang.  Daur ulang, sanajan iku sing paling misuwur lan kasebut, mesthine dadi aturan sing paling ora penting.  Iki amarga, sanajan proses daur ulang bisa entuk produk anyar saka sampah minangka bahan baku, ing proses kasebut nggunakake energi, mesin lan uga kena kontaminasi.  Urutan pentinge Rs Supaya titik ijo bisa dingerteni ing produk, 3R minangka faktor sing penting banget.  Sing paling penting yaiku nyuda.  Mesthine, kanthi nyuda konsumsi produk, perusahaan gedhe ora bisa ndeleng mupangate kanthi nyuda adol.  Minangka kontradiktif ing model ekonomi sing saiki daktindakake.  Yen kita kudu ngasilake kanggo entuk penghasilan, kita uga kudu daur ulang supaya luwih akeh bahan baku.  Pangirangan minangka basa R sing paling penting kanggo lingkungan.  Nanging, iki paling ora trep sacara ekonomi.  Ing perusahaan sing mbayar sistem manajemen sampah terintegrasi iki, dheweke janji supaya, yen diwenehi fungsine minangka produk, sampah kasebut diolah lan didaur ulang kanthi bener.  Iki minangka jaminan yen, minangka perusahaan, sampeyan ora bisa polusi karo produk sing digawe.  Kajaba iku, sampeyan wis yakin manawa, kanthi sampah lan daur ulang, bisa menehi urip anyar minangka produk anyar.

Titik Ijo

Sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan pentinge titik ijo. Ketik ing kene kanggo sinau luwih lengkap babagan simbol daur ulang iki.

Sandhangan daur ulang

Ing artikel iki, kita mulang teknik sing paling asli kanggo daur ulang klambi ing omah lan menehi panggunaan anyar. Aja nganti lali!

Sampah padhet

Limbah padat yaiku sing diasilake saben dinane ing saindenging jagad. Ing postingan iki, kita nerangake klasifikasi lan cara ngatur.

Daur-ulang plastik

Daur-ulang plastik

Ing artikel iki, kita nerangake kanthi rinci babagan cara daur ulang plastik kanthi cara sing bener. Ketik ing kene kanggo njawab pitakon sampeyan.

Wadah sampah abu-abu

Wadhah abu-abu

Ora yakin apa sampah sing disimpen ing wadhah abu-abu? Ing artikel iki, kita nerangake kanthi rinci. Mlebu lan sinau babagan iki.

upcycling

Upcycling

Upcycling minangka teknik daur ulang sing menehi utilitas sampah sing luwih gedhe tinimbang umume. Ing kene kita nerangake kabeh kanthi rinci

Wadhah coklat

Wadhah coklat

Ing artikel iki, sampeyan bakal bisa ngatasi kabeh keraguan babagan wadhah coklat. Sampeyan bakal ngerti apa sing kudu sampeyan gunakake lan apa sing digunakake.

Pentinge tanggal 3

Tanggal 3

Ing kiriman iki, kita nuduhake kanthi rinci babagan aspek utama 3r. Kanthi cara iki, kita nerangake cara nyuda, nggunakake maneh lan daur ulang.

Wadhah kuning

Wadhah kuning

Kita nerangake jinis sampah sing disimpen ing wadhah kuning. Ketik kanggo ngerti kesalahan sing umum lan sawetara rasa penasaran.

Apa wae sing bisa didaur ulang

Apa wae sing bisa didaur ulang

Kita nerangake kanthi rinci babagan apa sing bisa didaur ulang lan apa pentinge daur ulang. Ketik banjur sinau luwih lengkap babagan iki.

Gendul gelas

Daur ulang botol kaca

Daur ulang botol kaca iku umume. Ing artikel iki, sampeyan bakal bisa ngerti apa proses daur ulang lan keraguan sing ana.

ide kanggo daur ulang botol plastik

Daur ulang botol plastik

Ing kiriman iki sampeyan bisa sinau akeh ide babagan cara daur ulang botol plastik lan menehi kesempatan kaping pindho. Sampeyan pengin ngerti luwih lengkap?

biodegradasi

Apa produk biodegradable?

Produk biodegradable minangka produk sing bisa mudhun dhewe. Sinau ing kene kabeh sing kudu sampeyan ngerteni.

simbol daur ulang

Simbul daur ulang

Ing kiriman iki sampeyan bakal bisa ngerti kabeh jinis simbol daur ulang sing ana lan tegese saben wong. Apa sampeyan pengin ngerti?

Daur ulang

Daur ulang dadi luwih gampang

Kita bisa nggawe gerakan sing gampang lan gampang kanggo daur ulang lan, tanpa kita sadhar, kita bakal nulungi planet kita. Apa sampeyan pengin ngerti apa isyarat kasebut?

Polusi udara malih dadi tinta printer

Peneliti anyar nggawe sistem hisap lan filtrasi sing cerdas, amarga dheweke bisa ngekstrak jelaga karbon saka polusi atmosfer lan malih dadi tinta printer.

Produksi plastik ing donya

Produksi plastik ing donya mundhak saben taun (288 yuta ton, yaiku, luwih saka 2,9% ing taun 2012), ana gandhengane langsung karo tuwuhing masarakat, lan akibate, kanthi paningkatan jumlah sampah.

Daur-ulang sampah kertas lan karton

Kertas lan karton digawe saka kayu, luwih akeh jumlah kertas lan karton sing dikonsumsi, lan luwih akeh karusakane alas. Kauntungan saka kertas lan karton yaiku bisa dibaleni lan didaur ulang kanggo nggawe kertas lan karton liyane.

Apa energi abu-abu

Energi abu-abu asring diomongake kanggo nduduhake pengaruh lingkungan produk.

Jangka umur sampah ing alam

Mbuwang sampah ing alam duwe akeh jalaran sing ora ngerti kepiye carane ngukur kabeh ... lan umume umure luwih dawa tinimbang sing kita pikirake nganti rusak.

Gawe banyu kurang polusi

Sanajan sejatine industri utawa petani asring dituduh ngrusak banyu, pangguna pribadi uga duwe tanggung jawab sing padha.

Mupangate minyak daur ulang

Nalika ngeculake minyak goreng utawa minyak mobil ing wastafel, kita bakal nyebabake kerusakan segara lan segara amarga nggawe film anti banyu sing ngalangi srengenge lan ijol-ijolan oksigen saka urip segara.

Panen banyu udan

Cara njupuk kauntungan saka banyu udan

Banyu udan bisa migunani kanggo macem-macem panggunaan ing omah, sampeyan bisa nglumpukake lan nyalurake kanggo nyuda konsumsi banyu ngombe ing omah, ngewangi lingkungan.

Printer sing ramah lingkungan

Nyithak ing kertas tetep dadi perhatian lingkungan. Saliyane kampanye tabungan, perusahaan nyoba nggawe teknologi sing ngidini nggunakake luwih akeh kertas lan tinta.