kalanchoe

Kalanchoe

Salah sawijining tanduran non-kaktus utawa lemur kanggo wong sing ora duwe pengalaman akeh yaiku kalanchoe. Iki minangka jinis tanduran sing kurang sithik pangopènan lan mesthi wae disaranake kanggo kabeh wong sing lagi miwiti gardening. Ana macem-macem spesies lan masing-masing duwe ciri khas kayata warna godhonge, warna sing beda utawa morfologi. Nanging, umume tanduran iki digunakake kanggo dekorasi jinis sudhut sing padhang ing njero ruangan lan ing njobo ruangan.

Ing artikel iki, kita bakal crita babagan kabeh ciri lan perawatan saka Kalanchoe.

Asal lan ciri

tanduran kalanchoe

Tanduran iki asale saka wilayah paling anget ing donya. Lan dheweke duwe sipat bisa nahan kekeringan kanthi nyimpen banyu ing njero. Umume ditemokake ing bawana Afrika lan Madagaskar. Genus Kalanchoe kasusun saka udakara 125 spesies, umume semak minangka tanduran herba perennial. Mung ana sawetara spesies kewan utawa biennial.

Karakteristik utamane yaiku nduwe godhong daging sing medium nganti ijo tuwa. Godhong kasebut ditutupi bab sing padha karo lilin lan disetel ing bentuk rosette. Batang kembang muncul saka saben godhong nalika musim salju ing musim semi. Iki amarga saiki wayahe ngalami stres kurang amarga suhu dhuwur. Uga amarga padha nampa udan taun. Kembang kasebut bisa abang, jambon, putih, kuning, ungu lan ora duwe aroma. Tanduran kasebut minangka tanduran sing apik banget kanggo dekorasi, nanging ora ana ambune.

Yen ana bedane khusus saka Kalanchoe, mula kecenderungan kanggo ngasilake nyedhot ing sisih godhonge. Pengisep ora liya yaiku replika sing nyata saka tanduran, nanging miniatur. Sawise nyedhot wiwit tuwuh, dheweke tuwuh oyod cilik dhewe lan tiba ing lemah. Yen lemah dikulit lan memenuhi kahanan sing dibutuhake, mula bakal oyot lan tuwuh. Kanthi cara iki, kaslametané spesies bisa dipesthekake amarga nduwe multiplikasi sing luwih apik banget tinimbang karo wiji. Lan wiji kasebut butuh banget wektu kanggo germin tinimbang sing nyedhot kudu tuwuh. Pengisep uga nggunakake nutrisi saka tanduran ibu kanggo tuwuh.

Kalanchoe care

kembang kalanchoe

Tanduran iki ora butuh perawatan, nanging butuh perawatan sing minimal. Disaranake banget kanggo sing diwiwiti ing jagad gardening sing ora duwe wektu kanggo ngaturake tanduran. Nanging, disiapake kanggo ornamen interior lan eksterior.

Kita bakal nerangake apa perawatan minimal sing dibutuhake tanduran iki:

  • Lokasi: Umume spesies kasebut kudu ditemokake ing srengenge sing kebak utawa ing wilayah sing padhang banget. Ana sawetara spesies sing seneng semi-shade, nanging iki ora umum.
  • Irigasi: irigasi kudu sithik banget. Mung sajrone musim panas, disiram kaping siji utawa kaping pindho saben minggu lan sithik banget. Sisa taun sampeyan mung kudu ngombe saben limalas dina.
  • Pass: Ing musim semi lan musim panas, luwih becik pupuk pupuk, kanggo pupuk kaktus lan lemak. Sampeyan mung kudu ngetutake spesifikasi sing dituduhake ing bungkus.
  • Lantai: kanggo landasan lemah ora nuntut babar pisan. Mung kudu ana saluran sing apik supaya oyot ora bosok amarga kakehan banyu. Elinga yen lemah sing ora nyaring banyu lan ngidini nglumpuk, oyot bisa bosok.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: sampeyan kudu ngenteni musim semi nalika risiko frost wis liwati. Kanthi cara iki, tanduran ora bakal duwe masalah tuwuh.

Perkalian Kalanchoe

perawatan tanduran

Bisa ditindakake liwat wiji, potongan utawa ngisep. Yen milih wiji, kita kudu nyebar a winih ing musim semi utawa musim panas lan dicampur karo vermikulit. Dheweke kudu ditutupi lapisan lancip saka landasan lan kudu njaga asor sing entheng. Aja lali yen asor ora ateges lemah dibanjiri. Wiji kasebut bakal rampung sawise sewulan.

Yen milih multiply kanthi stek batang, potongan kudu Cut ing spring utawa panas lan nandur ing pot. Uga bisa dilebokake ing bagean kebon, nanging kudu dianggep suryo srengenge sing cukup. Sampeyan kudu ngurus kaya tanduran sing wis bosok, amarga mung bakal mbutuhake sawetara minggu kanggo oyot.

Yen kita milih multiply karo nyedhot kita bisa misahake tanduran ibu nalika duwe oyot pertama. Yen wis dipisahake banjur diangkat ing pot kanthi ukuran cilik nganti tuwuh. Kita bisa nggunakake substrat sing tuwuh universal kanggo ningkatake pangembangane. Disaranake nutupi oyot ing sawetara kali saka kali. Kadhangkala para pengisep cilik banget lan tandurane rada angel.

Minangka hama lan penyakit, pokoke sampeyan kudu ngati-ati karo siput lan slug. Moluska iki minangka mungsuh utama sampeyan. Supaya dheweke adoh saka Kalanchoe kanthi sawetara bumi sing diatomasi. Sampeyan kudu nyelehake bumi iki ing landasan ing saubenging tanduran supaya moluska iki ora ngganggu. Menarik kanggo nyelehake dosis 30 gram kanggo saben liter banyu.

Panggunaan utama

Kalanchoe biasane digunakake kanggo nggunakake ornamental. Lan tanduran kasebut minangka tanduran sing cukup endah sing bisa ditanam ing endi wae. Werna godhong lan kembang sing larang regane menehi hiasan banget. Spesies Kalanchoe liyane bisa dicampur siji lan sijine kanggo milih kombinasi warna sing apik.

Uga duwe panggunaan obat liyane, sanajan akeh spesies kasebut bisa beracun. Tanduran sing digunakake kanthi bener bisa mbantu kesehatan. Akeh lembar bisa digunakake kanggo nyiyapake aplikasi eksternal utawa internal. Yen kita pengin nggunakake panggunaan eksternal digunakake kanthi nggawe plester utawa poultices lan kanggo nggunakake internal sampeyan bisa nyiyapake infus karo godhong. Uga bisa dikonsumsi nganggo salad. Antarane mupangate kanggo kesehatan, bisa ditemokake saka rematik lan batuk, sifat sedative, nyuda diare, nambah pencernaan lan bisa digunakake minangka perawatan komplementer kanggo kanker. Keuntungan liyane yaiku nyuda demam lan nglindhungi ati.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Kalanchoe lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.