Islandia ngebur sumur panas bumi paling jero ing jantung gunung geni

Islandia

Islandia lagi nggali sumur panas bumi paling jero ing planet iki ing jantung gunung geni sing duwe ambane 5 kilometer kanggo njupuk energi sing bisa dianyari.

Lan tekanan ekstrem lan panas sing ana ing jerone bisa ngasilake listrik 30 nganti 50 MW saka sumur panas bumi. Islandia yaiku pimpinan donya ing panggunaan energi panas bumi lan ngasilake udakara 26 persen listrik saka sumber panas bumi.

Kapasitas generasi sing diinstal tanduran listrik panas bumi yaiku a gunggunge 665 MW ing taun 2013 lan produksi 5.245 GWh.

Sumur khas panas bumi 2,5 km ing lapangan Icelandik padha karo energi udakara 5 MW. Ilmuwan ngarepake a mundhak sepuluh ing energi sing apik ing sumur kasebut nalika ngebur luwih kerak ing bumi. Ing jerone 5 kilometer, tekanan ekstrem lan panas ing ndhuwur 500 derajat Celsius bakal nggawe "asap supercritical" sing bakal nambah efisiensi turbin kanthi substansial.

Usaha patungan dening Statoil lan Proyek Pengeboran Jero Islandia (IDDP), sumur panas bumi paling apik ing donya, saiki dilatih. ing semenanjung Reykjanes, ing ngendi gunung geni pungkasan mbledhos 700 taun kepungkur.

Un upaya sing padha nem taun kepungkur rampung bencana, kanthi rig pengeboran ndemek magma kanthi jerone 2,1 kilometer, ngrusak senar bor. Ásgeir margeirsson, CEO proyek induk HS Orka, ujar:

Ora ana jaminan yen kahanane lancar, ing jerone ati kabeh bisa dadi bencana sajrone sawetara detik. Kabeh iki bisa duwe pungkasan sing ora dikarepake, amarga amarga sawetara alasan ora bisa dilatih luwih jero. Kita ora ngarep-arep ndemek magma, nanging kita bakal ngebur watu anget. Lan kanthi rock anget, tegese 400 nganti 500 derajat Celcius.

Kanggo rencana IDDP 7 taun sabanjure yaiku ngebur lan nyoba seri sumur sing bakal nembus zona superkritis sing dipercaya ana ing sangisore telung lapangan panas bumi sing wis dieksploitasi ing Islandia.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.