Inggris mandheg nggunakake batubara kanggo ngasilake listrik 135 taun mengko

batu bara Iki minangka negara pertama sing nggunakake batubara kanggo ngasilake listrik, 135 taun mengko, minangka sing pertama saka ekonomi gedhe ing donya phase metu (sithik mbaka sethithik nanging tanpa mandheg).

Dina Jumuah kepungkur, kanggo pertama kaline wiwit Revolusi Industri, Inggris urip sedina muput tanpa ngobong kilo batubara kanggo ngasilake listrik. Nanging dudu pungkasan sumber energi fosil iki sing menehi kontribusi banget kanggo perubahan iklim, sanajan umume aktivis lingkungan setuju kanggo ngrayakake minangka tonggak sejarah.

Kedadeyan kasebut antara jam 23.00 dina Kemis lan 23.00 wengi dina Jumuah minggu kepungkur. Selawe patlikur jam ing Stasiun Daya Barat Burton 1, mung pembangkit listrik tenaga batu bara operasional, mandheg nyedhiyakake listrik menyang jaringan nasional. Dina sabanjure ing wayah sore, tanduran gas nyedhiyakake 47% listrik negara kasebut; pembangkit listrik tenaga nuklir lan turbin angin, saben 18%; panel surya, 10%, lan 6% asale saka biomassa.

Tanggal kasebut ora disengaja. On primavera, nalika dina wis ndawakake lan rumah tangga mandheg nggunakake pompa panas / panas, lan isih ora nggunakake AC (aku ngerti yen ing Inggris ora digunakake kanthi padha frekuensi saka ing Andalusia). Panjaluk listrik cenderung luwih murah, saliyane iku, dina Jumuah cenderung dina ing minggu kanthi kurang konsumsi, lan ngrampungake nalika dina wektu preinan Paskah (akeh pabrik ditutup).

Nanging dudu episode sing diisolasi (jarene para ahli), nanging kalebu bagean saka gaya luwih saka cetha. Wis ana episode liyane ora areng, sanajan luwih cendhek, ing taun pungkasan, lan kabeh nuduhake manawa dina kaya dina Jumuah bakal diulang saben wektu kanthi luwih frenquency.

Paling taun kepungkur, batu bara nyumbang "mung" 9% energi sing digawe ing negara kasebut, dibandhingake karo 23% ing 2015 lan 40% ing 2012. Sajrone limang taun kepungkur, rong pertiga kapasitas diinstal ing negara kasebut kanggo ngasilake listrik saka batubara wis diilangi. Rencana pamrentah kanggo nutup pabrik batu bara pungkasan ing taun 2025.

Tanduran batu bara

Ing minggu sadurunge pemukiman nglawan perubahan iklim Desember 2015 ing Paris, Pamrentah Inggris ngumumake kekarepane kanggo phase metu batu bara nganti taun 2025 (deadline). Tanduran batu bara wis mati nalika tenaga surya lan angin dheweke wis saya akeh ing saindenging negara, didhukung dening premi sing dikenalake dening Pamrentah kanggo netepi komitmen sing dikarepake kanggo nyuda gas omah kaca.

Ora malah banget dikritik Pangowahane Theresa May menyang energi terbarukan bisa nyuda tren sing ndadekake Inggris dadi negara nomer enem ing jagad iki ing kapasitas energi surya sing dipasang (Sapa sing bakal ujar).

Ing jamane, batu bara ana mesin ing jaman industri Inggris, ing endi tanduran pertama ing London taun 1882. Iki minangka rezeki ekonomi lan umur atusan wong kutha pertambangan disebar kabeh negara lan nyumbang kanggo kabut karakteristik kasebut cuaca inggris.

Industri batu bara

Begjanipun rauh bakal nganti kepungkur ing UK, kaya sing wis ana ing negara-negara kaya Swiss, Belgia utawa Norwegia. "Dina pisanan tanpa batu bara ing Inggris wiwit Revolusi Industri tandha titik balik ing transisi energi”Diandharake Hannah Martin saka Greenpeace UK. "Dasawarsa kepungkur, dina tanpa batu bara mesthi ora bisa dibayangake, lan sajrone sepuluh taun maneh, sistem energi kita bakal bakal malih malih kanthi radikal malih".

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Josep ngandika

    Konsumsi listrik ing musim semi lan Paskah saya mudhun, ………… lan mundhak ing tujuan liburan ing Inggris.

  2.   Tomas Bigorda ngandika

    Kabeh wong teka ing Spanyol 😛