Salah sawijining omah sing paling efisien ing donya dibangun ing Ibiza

Omah sing efisien banget

La efisiensi energi Iki minangka salah sawijining teknik paling inovatif sing ana ing jagad energi terbarukan. Omah sing paling efisien yaiku sing kurang energi nindakake fungsine lan nyukupi kabutuhane para panyewa. Salah sawijining omah sing paling efisien ing donya wis ditampilake ing Ibiza ing dina efisiensi energi.

Ing wayah awan, proses konstruksi lan persyaratan sing dibutuhake kanggo omah kasebut bisa dianggep minangka salah sawijining sing paling efisien ing planet iki. Omah iki dununge ing Sant Llorenc ing Ibiza lan dawane 210 meter persegi.

Supaya omah bisa dianggep efisien, kudu nduwe sertifikat efisiensi energi. Miturut sertifikat, Michael Wassouf, omah cocog karo kabeh ciri Sertifikat Passivhaus, sing ngakoni efisiensi energi, lan uga ana ing kategori kasebut Premium, sing paling nuntut. Sing paling penting babagan omah sing efisien iki yaiku kabeh wis medhot saka jaringan listrik lan ora duwe sumur banyu. Nduweni sistem panel surya 30 sing diwenehake kanthi energik.

Saliyane, omah kasebut uga nawakake sawetara fitur sing nyenengake kayata sistem fotovoltaik ing pergola sing kendaraan bisa diparkir ing sangisore, kendaraan listrik kasebut bisa diisi lan ing ndhuwur bisa nyedhiyakake banyu kanthi koleksi banyu udan lan sistem perawatan.

Kajaba iku, omah kasebut duwe sawetara kaluwihan ing arsitektur sing bisa dioptimalake banget, amarga wis ana madhep kidul lan duwe windows gedhe sing ing musim salju bakal bisa entuk bathi surya. Minangka kanggo insulasi termal, dietung kanthi insulasi 36 sentimeter ing tembok, kaca pindho lan kaping pindho sing ora ngidini panas utawa adhem nembus lan fitur liyane sing luwih canggih.

Perusahaan konstruksi sing wis nindakake pembangunan omah iki yaiku Terravite lan dibangun karo kulawarga siji, struktur kayu daur ulang lan tekanan, jubin pring lan bahan sing bisa dilestarekake kanthi lengkap. Kemewahan sing bisa dadi omah umum mbesuk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   efenergy ngandika

    Menarik banget nggunakake pring lan kayu, unsur alami lan kanthi macem-macem struktural lan energik. Aku kepiye kepiye struktur kayu bisa nyangga bobot 30 panel surya, mesthine kudu dadi titik penting kanggo pitungan atap.
    A Salam.

    1.    Portillo Jerman ngandika

      Sejatine, sejatine ya, kudu dadi titik penting nalika mbangun. Nanging sampeyan kudu ndeleng kekuwatan panel kasebut amarga bisa beda-beda antarane 3kg lan 30kg. Aku ora ngerti sejatine kuat.

      Matur suwun!

      1.    efenergy ngandika

        Germán sejatine, nanging kaya sing dideleng ing foto kasebut, ana kaya kios ing endi panel fotovoltaik katon. Ing njero bilik aku mbayangake manawa bakal ana unsur-unsur panginstalan fotovoltaik supaya bisa digunakake (inverter, baterai, regulator pengisian daya, lsp).
        Aku mikir manawa atap omah minangka sing bakal nyangga bobot panel surya termal lan yen bobot cukup 😀

        Salam Jerman