Galicia pengin memimpin produksi energi terbarukan ing Spanyol

spanyol energi angin

Pak Alberto Núñez Feijóo, presiden Xunta yakin Galicia, "bisa uga bebarengan karo Castilla y León", bakal ngasilake produksi energi terbarukan ing taun ngarep.

Saiki, gegayutan karo sektor angin, peta jalan Xunta de Galicia nganggep yen ing taun 2020 operasi cedhak 4GW daya.

Tujuane kanggo nggayuh 6.000 megawatt ing sepuluh taun sabanjure, berkat fasilitas sing disedhiyakake dening Hukum Implementasi Bisnis sing anyar. Miturut Xunta, tegese a sadurunge lan sawise kanggo kabeh wong sing pengin nandur modal ing Galicia, ing bidang sing bisa dianyari nanging uga ing sektor ekonomi liyane sing berkembang.

Antarane kabaruan sing dianggep aturan iki, presiden regional negesake manawa nggawe tokoh kanggo mbedakake proyek industri kasebut sing dianggep minangka kapentingan khusus kanggo masyarakat. Kanthi cara iki, upaya kanggo ningkatake katrampilan administrasi ing proses kasebut.

Ing kasunyatan, total 18 taman wis dinyatakake minangka proyek sing duwe kepentingan khusus, sing 12 wis diidini. Pungkasane, apa sing dikarepake perusahaan kanggo totohan ing Galicia, nambahake presiden regional, uga ora disorot Energi sing bisa dianyari padha nyedhiyakake meh 90% listrik sing dikonsumsi dening wong Galicia, nalika makili 4,3% saka PDB ing wilayah kasebut.

Kincir angin

Anyar anyar sing diluncurake dening Hukum Bisnis yaiku nggawe Oktober pungkasan saka pendaptaran angin Galicia, ing ngendi panjaluk eksekusi 1,126 megawatt wis direkam.

Peternakan angin Malpica

Pak Feijoo njupuk keuntungan saka kunjungane kanggo nggawe peternakan angin Malpica minangka conto proyek sing kalebu "komitmen triple": lingkungan, kotamadya - amarga ngidini nggawe lapangan kerja ing dewan kabupaten - lan pungkasane, negesake komitmen Pamrentah kanggo nganyari maneh, dadi taman nomer loro sing bisa dibangun maneh ing wilayah kasebut.

Instalasi kincir angin

Ningkatake energi terbarukan liyane

Ora mung penting angin, Xunta uga nyoba ningkatake energi terbarukan liyane. Kasunyatane, ing Galicia ana rezim udan sing cukup dhuwur, mula, energi surya ora efisien banget, dheweke menehi strategi kanggo ningkatake energi biomassa. Asil imbangan yaiku Ing pungkasan taun 2017, instalasi luwih saka 4.000 dandang biomassa ing omah bakal didhukung.

Strategi Peningkatan Biomassa

Kanthi garis anggaran saka 3,3 yuta euro, Xunta de Galicia pengin promosi instalasi boiler biomassa kanggo ningkatake produksi energi terbarukan lan nyuda emisi gas rumah kaca ing luwih saka 200 administrasi publik, organisasi nirlaba lan perusahaan Galicia.

Diitung manawa tunjangan tabungan sing bakal diduweni kabeh sing entuk manfaat saka Strategi iki bisa nganti 3,2 yuta euro ing tagihan energi tahunan, kajaba 8 yuta liter solar. Iki bakal nyumbang kanggo nyuda 24000 ton CO2 menyang atmosfer.

Hydroelektrik

Iberdrola ngrampungake taun lalu ekspansi kompleks hidroelektrik paling gedhe ing Galicia, sawise nggawe pabrik San Pedro II anyar, diresmekake dening presiden perusahaan listrik, Ignacio Galán, lan presiden Xunta de Galicia, ing Sil Basin, ing Nogueira de Ramuín (Ourense).

Tugas fasilitas iki kalebu ekspansi kompleks hidroelektrik Santo Estevo-San Pedro, wiwit taun 2008 lan 200 yuta lan meh 800 wong wis diwenehi lapangan kerja.

Manfaatake Geothermal

Lemah Galicia sugih, ngasilake flora lan lanskap unik, nanging lemah ing ngisor iki uga unik kanggo nyimpen kekayaan, ing umume wusana boros. Saliyane potensial termal, kita kudu nambah kekayaan panas bumi.

Miturut sawetara panaliten, Galicia bisa dadi pemimpin ing revolusi anyar ing panggunaan energi panas bumi, ora mung minangka sumber panas nanging uga minangka sumber generasi listrik.

Saiki, geothermal Galicia wis dadi pimpinan nasional. Miturut data saka Acluxega (Asosiasi Kluster Xeotermia Galicia), komunitas ing 2017, angka 1100 sistem kahanan udara panas bumi nganggo pompa panas. Angka iki, minimal yen dibandhingake karo negara-negara utama bawana Eropa, nanging tokoh utama ing level Spanyol.


Babagan kekuwatan termal total diinstal, diramalake yen ing pungkasan taun 2016 ing Galicia, jumlah udakara 26 megawatt tekane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.