Faktor apa sing mengaruhi kapasitas AC sampeyan?

omah AC

Saiki musim panas wis teka, kita kabeh nggunakake AC ing omah supaya suhu sing luwih nyaman. Nanging, akeh wong sing wedi nggunakake amarga akeh energi sing dikonsumsi. Iki mengko nerjemahake menyang mundhak disproportionate ing tagihan listrik. Kanggo ngindhari iki, penting kanggo sinau faktor apa mengaruhi kapasitas AC Panjenengan sadurunge tuku supaya bisa milih instalasi sing paling cocog karo sampeyan lan mbayar kurang.

Apa sampeyan pengin ngerti faktor apa sing mengaruhi kapasitas AC lan apa pentinge? Ing kene kita nerangake kabeh kanthi rinci.

Faktor sing mengaruhi kapasitas AC

AC abang

Sing paling normal yaiku mikir yen nginstal AC ing omah identik karo kudu mbayar tagihan listrik luwih akeh amarga konsumsi energi piranti kasebut. Nanging, penting kanggo ngerti faktor sing mengaruhi kemampuan AC supaya bisa sinau carane milih instalasi efisien. Iki bakal ngirit energi sing kuat yen kita sinau milih sing bener lan sing paling cocog karo kita.

Nalika milih sistem AC kanggo dipasang ing omah, penting kanggo nemtokake kapasitas pendinginan sing dibutuhake. Iki minangka salah sawijining aspek utama lan paling penting. Ora ana gunane duwe AC sing kuat banget yen perlu kanggo adhem ora akeh amarga omah kita duwe lokasi sing apik babagan posisi srengenge ing jam sibuk. Kaya sing bakal mbuwang energi lan dhuwit ing AC sing kuat kanggo kamar cilik.

Ing tangan liyane, sistem sing duwe kapasitas cooling sethitik bisa menehi asil cukup kuciwo sing ora cocog biaya melu. Nggoleki kapasitas sampurna sing cocog karo kahanan kita yaiku sing paling becik. Ana sawetara faktor sing mengaruhi kapasitas kondhisi hawa sampeyan lan kita bakal ndeleng saben langkah demi langkah:

Isolasi

Insulasi sing ana ing omah kita penting kanggo kabutuhan kanggo kelangan omah. Bangunan omah anyar biasane uga terisolasi karo bahan sing apik lan padha mung perlu cooling ekstra sethitik. Elinga yen insulasi sing ora apik ora mung tegese duwe panas luwih akeh, nanging uga hawa adhem sing ditimbulake karo AC lolos sadurunge kamar kasebut.

Jumlah wong

Jumlah wong sing manggon ing omah utawa sing nglampahi wektu luwih akeh ing kamar sing pengin digawe adhem minangka faktor dhasar kanggo nemtokake tingkat pendinginan sing dibutuhake. Wong ngasilake luwih utawa kurang 120 W / h saka panas. Sing luwih akeh wong ana ing kamar kanthi kerep, luwih akeh perlu kanggo kelangan kamar.

preferensi pribadi

Iki minangka aspek penting nalika milih sampeyan AC. Ana sawetara wong sing luwih seneng kadhemen tinimbang liyane. Nanging, apa wae wong kasebut, iku penting kanggo tansah milih AC teknologi anyar supaya tingkat efisiensi luwih dhuwur lan nduweni rating energi sing dhuwur. Kanthi cara iki, tabungan luwih gedhe lan kinerja optimal bisa digayuh.

infiltrasi srengenge

desain AC

Infiltrasi solar minangka barang sing luwih kerep digunakake ing bangunan anyar amarga nggunakake permukaan kaca sing gedhe. Malah karo glazing sing nduweni tingkat perlindungan srengenge, suhu mundhak ing jero ruangan nalika srengenge sumunar. Ngadhepi jinis kahanan iki, dadi luwih penting kanggo milih AC kanthi teknologi sing luwih canggih lan nduweni rating energi sing dhuwur.

Piranti listrik

Umume piranti listrik rumah tangga ngetokake panas kaya lampu. Iku bakal gumantung ing nomer piranti electrical lan jinis cahya sing kita duwe ing ngarep kasunyatan sing kita kudu kelangan omah luwih utawa kurang.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan pentinge ngerti faktor sing mengaruhi kemampuan AC sampeyan. bisa milih kanthi becik endi sing paling cocog karo kahanan sampeyan. Elinga yen penting kanggo njupuk faktor kasebut bebarengan karo pilihan AC sing efisien kanthi teknologi modern supaya pendinginan omah ora mbutuhake biaya tambahan kanggo tagihan listrik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.