Apa sejatine, kepiye carane ngasilake lan apa gunane energi surya fotovoltaik

Energi Surya Photovoltaic

Sanajan bahan bakar fosil isih nguwasani planet kita saiki, pembaruan bisa mlebu ing pasar kabeh negara ing jagad iki. Tenaga sing bisa dianyari yaiku tenaga sing ora bisa ngrusak lingkungan, sing ora entek lan bisa nggunakake energi unsur ing bumi lan lingkungan, kayata srengenge, angin, banyu, lsp. Kanggo ngasilake listrik. Amarga bahan bakar fosil arep entek, bisa dianyari dadi mbesuk.

Dina iki kita bakal ngobrol kanthi jero energi surya fotovoltaik. Energi iki, bisa uga, minangka energi sing paling akeh digunakake ing jagad iki ing bidang terbarukan. Apa sampeyan pengin ngerti cara kerjane lan macem-macem panggunaan?

Definisi

panggunaan panel surya kanggo ngasilake energi

Sadurunge miwiti njlentrehake panggunaan lan sifat, ayo njlentrehake apa energi surya fotovoltaik kanggo wong-wong sing durung ngerti. Tenaga surya yaiku bisa nggunakake energi srengenge saka partikel cahya kanggo ngasilake energi sing mengko malih dadi listrik. Sumber energi iki resik banget, saengga ora bisa ngrusak lingkungan utawa ngetokake gas sing mbebayani menyang swasana. Kajaba iku, duwe bathi gedhe amarga bisa dianyari, yaiku srengenge ora bakal kesel (utawa paling ora suwene sawetara milyar taun).

Kanggo nglumpukake energi srengenge, panel surya digunakake sing bisa nyekel fotone cahya saka radiasi surya lan malih dadi energi.

Kepiye cara ngasilake energi surya fotovoltaik?

sel fotovoltaik sing digunakake kanggo ngasilake energi

Kaya sing wis disebutake sadurunge, kanggo ngasilake energi fotovoltaik, kudu motret fotone cahya sing ana ing radiasi surya lan ngonversi dadi listrik kanggo digunakake. Iki bisa digayuh kanthi proses konversi fotovoltaik liwat panggunaan panel surya.

Panel surya minangka elemen penting sel fotovoltaik. Iki minangka bahan semikonduktor (umpamane saka silikon) sing ora mbutuhake komponen sing obah, ora ana bahan bakar, utawa ngasilake swara. Nalika sel fotovoltaik iki terus-terusan kapacak ing cahya, bakal nyedhot energi sing ana ing fotone cahya lan mbantu ngasilake energi, nyetel elektron sing kejebak dening medan listrik internal. Nalika kedadeyan kasebut, elektron sing dikumpulake ing permukaan sel fotovoltaik ngasilake arus listrik sing terus-terusan.

Amarga voltase output sel fotovoltaik kurang banget (mung 0,6V), mula dipasang ing seri listrik banjur dibungkus ing piring kaca ing sisih ngarep lan bahan liyane sing tahan lembab ing sisih ngarep. Mburi (wiwit mayoritas wektu bakal mapan ing ayang-ayangan).

Gabungan seri sel fotovoltaik lan dilapisi bahan kasebut mbentuk modul fotovoltaik. Ing level iki sampeyan wis bisa tuku produk kanggo diganti dadi panel surya. Miturut teknologi lan jinis panggunaan kasebut, modul iki jembaré 0.1 m² (10 W) nganti 1 m² (100 W), rata-rata nilai indikatif, lan penurunan voltase 12 V, 24 V utawa 48 V gumantung saka aplikasi kasebut.

Kaya kasebut ing ndhuwur, liwat proses konversi fotovoltaik, energi dipikolehi kanthi voltase sing sithik banget lan saiki langsung. Energi iki ora bisa digunakake kanggo omah, mula yen dibutuhake, mengko inverter daya kanggo malih dadi arus bolak-balik.

Unsur lan kinerja

energi surya kanggo omah

Piranti sing dununge sel fotovoltaik diarani panel surya. Panel kasebut duwe macem-macem panggunaan. Iki digunakake kanggo ngasilake energi ing bidang pribadi, kulawarga lan bisnis. Regane ing pasar udakara 7.000 euro. Keuntungan utama panel surya kasebut yaiku instalasi gampang banget lan ora mbutuhake perawatan. Dheweke duwe umur udakara 25-30 taun, mula investasi kasebut pulih kanthi sampurna.

Panel surya iki kudu dipasang ing papan sing bener. Yaiku, ing wilayah kasebut sing tujuane sunar srengenge paling akeh saben dinane. Kanthi cara iki, kita bisa nggunakake energi srengenge kanthi maksimal lan ngasilake listrik.

Panel surya butuh batere sing nyimpen energi sing dienggo kanggo digunakake ing jam kasebut yen ora ana suryo srengenge (kayata ing wayah wengi utawa nalika awan utawa udan).

Babagan kinerja instalasi solar fotovoltaik, bisa diarani gumantung kabeh marang orientasi panel surya, papan panggonan lan wilayah geografis sing dipasang. Luwih akeh sunar srengenge ing wilayah kasebut, luwih akeh energi sing bisa diasilake. Umume instalasi solar mbalekake investasi udakara 8 taun. Yen paneliti surya migunani 25 taun, sampeyan bakal entuk bathi lan bathi luwih saka cukup.

Nggunakake energi surya fotovoltaik

Sistem fotovoltaik sing nyambung menyang kothak

energi surya fotovoltaik sing bakal digunakake ing jaringan listrik

Salah sawijining panggunaan utama energi surya fotovoltaik yaiku instalasi sensor fotovoltaik lan inverter saiki sing bisa ngowahi energi terus-terusan sing digawe ing panel surya dadi arus bolak-balik kanggo ngenalake menyang jaringan listrik.

Biaya saben kWh energi surya luwih larang tinimbang sistem generasi liyane. Sanajan iki wis suwe saya suwe. Ing sawetara panggonan sing jumlah jam surya luwih akeh, biaya energi surya fotovoltaik paling murah. Penting sampeyan duwe garis pitulung finansial lan legal kanggo ngimbangi biaya produksi. Ing pungkasan dina, kita mbantu planet kita supaya ora bisa polusi lan ngindhari perubahan iklim lan polusi.

Panggunaan liyane energi surya fotovoltaik

panggunaan energi surya fotovoltaik ing tetanen

  • Pencahayaan Penggunaan energi surya fotovoltaik liyane yaiku pencahayaan ing pirang-pirang lawang desa, area istirahat, lan prapatan. Iki nyuda biaya cahya.
  • Sinyal Jinis energi iki digunakake kanthi nambah frekuensi kanggo sinyal ing jalur lalu lintas.
  • Telekomunikasi. Energi iki digunakake ing pirang-pirang kesempatan kanggo lapangan pengulang daya seluler, radio lan televisi.
  • Elektrifikasi deso. Kanthi bantuan sistem terpusat, kutha-kutha lan desa-desa cilik sing paling nyebar bisa ngrasakake listrik sing bisa dianyari.
  • Peternakan lan ternak. Kanggo konsumsi energi ing wilayah kasebut, energi surya fotovoltaik digunakake. Kanggo madhangi, drive banyu lan pompa irigasi, kanggo susu, lsp.

Kaya sing sampeyan ngerteni, energi surya fotovoltaik digunakake ing pirang-pirang wilayah sing nggawe kompetitif ing pasar lan dianggep minangka masa depan energi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.