China nganggep kepemimpinan Eropa ing energi terbarukan

Energi surya ing China

Pambuka ing energi terbarukan, Uni Eropa, wis dicekel China ing taun pungkasan iki.

Wis kabukten manawa pangembangan tenaga terbarukan saya maju ing saindenging jagad, bukti iki minangka warta sing saben dina dienggo ing RenovablesVerdes.

Yen ndeleng kanthi cepet liwat blog, bisa dingerteni, saka energi kasebut, energi surya lan angin minangka sing ngalami ledakan lan saiki lagi kondhisi apik kanggo saingan karo bahan bakar fosil.

Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) nyedhiyakake macem-macem data sing bisa dingerteni biaya sampeyan bakal tetep mudhun.

Adnan Amin, Direktur Jenderal IRENA ujar nalika presentasi laporan saiki ing Abu Dhabi manawa:

"Dinamika anyar iki nuduhake pangowahan sing signifikan ing sistem energi, kayata biaya energi fotovoltaik nganti udakara 50 persen rata-rata global ing 3 taun sabanjure.

"Keputusan kanggo energi terbarukan ing produksi listrik ora mung ekologis, nanging sing utama, yaiku keputusan ekonomi sing cerdas. Pamrentah ing saindenging jagad iki ngakoni potensi kasebut lan ningkatake sistem energi sing kurang karbondioksida ”

China nganggep kepemimpinan Eropa ing energi terbarukan

China maju banget ing teknologi ing mangsa ngarep lan ngasilake tenaga surya lan angin luwih akeh tinimbang negara liya ing planet iki.

Ahli ekonomi Profesor Claudia Kemfert, khusus kanggo energi, saka Institut Riset Ekonomi ing Jerman:

"China duwe kepemimpinan iki amarga ngakoni potensi pasar lan keuntungan ekonomi sing gedhe banget."

Miturut data saka Bloomberg New Energy Finance, China mbiayai sekitar 133 milyar dolar ing energi terbarukan ing taun pungkasan. Luwih saka setengah anggaran iki dadi energi surya.

Miturut NEA, Administrasi Energi Nasional China, tanduran fotovoltaik kanthi kapasitas udakara 2017 GW dipasang ing taun 53, luwih saka setengah saka kapasitas donya.

Jerman, pelopor nganti sawetara wektu kepungkur babagan tenaga surya, ing taun sing padha mung bisa ngemot 2 GW kapasitas.

Lan China, kanthi kabijakan pertumbuhane, wis ngganti Eropa dadi pimpinan energi terbarukan, lan miturut Bloomberg New Energy Finance, ing taun 2011 lan 2017, investasi kasebut wis dikurangi dadi kurang saka setengah, khusus nganti 57 yuta dolar.

Hans-Josef Fell, Presiden Energy Watch Group ujar:

"Nganti 2011, Uni Eropa duwe peran kepemimpinan sing jelas. Amarga kegagalan politik dhewe, dheweke wis ngirim.

"Kabijakan digawe kanggo nglindhungi ekonomi energi atom, batu bara, minyak lan gas alam, saka energi terbarukan."

Apa Eropa bakal entuk lemah maneh?

Presiden Komisi Eropa, Jean-Claude Juncker nyatakake:

"Aku pengin Eropa dadi pimpinan perjuangan nglawan perubahan iklim."

Negara Anggota, Komisi Eropa lan Parlemen Eropa nyinaoni lan debat babagan langkah-langkah sing bisa lan perlu sajrone kerangka undang-undang sing akeh miturut judhul: "Energi bersih kanggo kabeh wong Eropa".

Bangunan Parlemen Brussels

Kandhane proposal Komisi Eropa ngerteni manawa bagian saka energi terbarukan mundhak dadi 27% ing taun 2030, gegayutan karo total konsumsi energi (saiki ana 17%).

Masalah utama ing Eropa yaiku kaya sing dituduhake dening Stefan Gsänger, Sekretaris Jenderal WWEA (Asosiasi Energi Angin Sedunia), pasar stagnan utawa surut.

"Saiki ing Eropa, kita duwe investasi paling murah luwih saka sepuluh taun. Ing kondhisi kasebut, para wirausahawan ora bisa nandur modal ing inovasi massa utawa teknologi. Akibate, inovasi ana ing papan liya.

Yen Eropa pengin tantangan serius marang pimpinan, mula Uni Eropa kudu ngupayakake paling ora target 50 persen energi terbarukan gegayutan karo total konsumsi energi ing taun 2030 ”.

Dominasi China

Ora diraguhi, kanggo China, ekspansi energi terbarukan luwih gampang dibanding Eropa amarga ing negara pertama kasebut konsumsi energi mundhak kanthi permanen.

julian scorp, saka Kamar Industri lan Perdagangan Jerman ing Brussel nerangake:

"Ing kana, dheweke nandur modal ing kapasitas anyar, tanpa prelu njupuk fosil utawa kapasitas nuklir metu saka sirkulasi," jarene.

Ing Eropa, kosok baline, ana kapasitas lan konsumsi energi sing luwih gedhe, miturut standar Uni Eropa, malah kudu mudhun.

Supaya energi sing bisa dianyari cenderung ngilangi pembangkit listrik liyane saka pasar ”.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.