Chili ngrencanakake ngilangi tanduran batubara

Tanduran batu bara Yen para politisi setuju, Chili bakal njupuk langkah gedhe kabijakan sing bisa dianyari. Negara Chili pengin dekarbonisasi ekonomine ing taun 2050.

Kasunyatane, Chili ngusulake ora miwiti pangembangan pabrik berbasis batu bara anyar, sing ora duwe sistem panangkepan lan panyimpenan karbon utawa teknologi sing padha. Kajaba iku, kalebu panutupan fasilitas fasilitas alam sing dijadwalake sing saiki ana.

Keputusan kasebut digawe dening perusahaan listrik sing paling penting penting negara kasebut, kayata AES, Colbun, Enel lan Engie sing setuju karo pamrentah sing dipimpin dening Michelle Bachelet.

"Ngantisipasi komitmen kita marang Persetujuan Paris lan amarga kolaborasi perusahaan-perusahaan sing ngasilake, Chili bakal duwe pembangunan dekarbonisasi. Kita ora bakal mbangun luwih akeh pabrik termoelektrik sing dibakar batubara, lan kita bakal mboko sithik nutup lan ngganti sing ana, "presiden kasebut tweets gegayutan karo prakarsa iki, sing ndadekake Chili dadi prioritas saka upaya sing ditindakake ing Amerika Latin kanggo nglawan perubahan iklim. (Fenomena sing diasilake dening batu bara, ing antarane gas omah kaca liyane).

Pajak karbon Australia

Dina iki bisa dianyari

Saiki, 40% listrik Chili ngasilake tanduran termoelektrik sing disedhiyakake batubara, sing nggawe sumber listrik utama ing negara kasebut. Nanging, pangowahan energi sing digunakake salaras karo kemajuan sing penting teknologi nganyari maneh wis ing negara:

Diperbarui ing Maret 2014, mung cocog karo 7% saka total matriks, sing wis tikel kaping pindho ing Maret 2017. Sing paling akeh digabungake yaiku energi surya, sing miturut Komisi Energi Nasional ing wulan Februari taun iki, 76% saka proyek cocog kanggo panel surya fotovoltaikMula, ing Sistem Pusat sing gegandhengan 5% asale saka jinis energi kasebut. Uga ana proyek angin lan hidrolik.

Keuntungan luwih akeh

Saliyane luwih lestari, bisa dianyari luwih nguntungake, utawa sawetara laporan babagan pengaruh ekonomi ujar: LPabrik photovoltaic El Romero Solar, ditugasake lan disambungake menyang kothak ing 2016, ngandhakake yen sajrone umur migunani, kira-kira 35 taun, bakal nyumbang 316 yuta dolar kanggo Produk Domestik Bruto (PDB), "tikel kaping pindho saka pabrik batubara standar sing padha.

El Romero Solar, kanthi 246 MWp, pabrik fotovoltaik paling gedhe ing Amerika Latin nalika miwiti operasi

rega energi surya lan cahya

Mangsa ngarep

Miturut Menteri Energi Chili, Andrés Rebolledo "Kita duwe kahanan sing luar biasa kanggo pangembangan energi terbarukan. Kita wis nemtokake tujuan ing taun 2050 paling ora 70% matriks adhedhasar, lan kita bisa nganti 90% ".

ing perusahaan listrik Dheweke kayane cocog karo pamrentah. Mangkene carane ditulis, ing pratelan gabungan, saka Kementerian Energi lan Asosiasi Generator: "Thanks kanggo nyuda biaya lan masif teknologi teknologi sing bisa dianyari sing wis dilebokake ing matriks kita, industri generasi listrik nggambarake mbesuk mbesuk ”.

"Keputusan Chili selaras karo dekarbonisasi sing progresif lan nuduhake dalan gedhe sing dibukak energi sing dianyari amarga mupangate”, Sabanjure, Enrique Maurtua Konstantinidis, direktur Perubahan Iklim ing Fundación Ambiente y Recursos Naturales (FARN).

Mula, pamrentah negesake reformasi sing jero sing dileksanakake ing taun-taun pungkasan, nanggepi kabijakan publik sing dirancang bebarengan karo aktor publik lan swasta, kanthi yakin manawa "sektor energi ngasilake investasi lan wis bisa nyuda regane kanthi drastisMinangka fokus ing bisnis anyar lan duwe kompetisi sing luwih dhuwur ”.

Direktur Eksekutif Gambar Chili, Myriam Gómez, ujar manawa "tanpa mangu-mangu, duwe matriks fokus ing energi terbarukan lan nggunakake sumber daya alam kanthi tanggung jawab, njupuk langkah-langkah berkelanjutan ing mangsa ngarep, minangka aspek utama kanggo citra negara kita. Nyatane, miturut laporan 2017 konsultasi internasional Ernst & Young, Indeks Atraksi Negara Energi Terbarukan, negara kasebut rangking papan nomer enem ing saindenging jagad ing antarane negara-negara sing duwe kesempatan paling apik ing pembangunan NCRE ”.

  rega energi surya sing murah

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.