Ledakan energi surya fotovoltaik bali ing Spanyol

rega energi surya lan cahya Ibukutha sing bisa dianyari bisa nggoleki Kerajaan Spanyol kanggo nggawe investasi energi fotovoltaik. Beda karo 10 taun kepungkur, penghasilan sampeyan bakal gumantung dhasar ing pasar tinimbang sing ditemtokake Menteri Energi.

Sayange, Partai Populer ngrusak keamanan hukum negara kasebut, lan investor iki wedi. Kasunyatane, nyebabake a mandheg ing negara kanthi srengenge luwih akeh saka saindenging Eropa.

Untunge, perbaikan pasar lan konsensus politik Eropa sing ditindakake sawise Persetujuan Paris narik investasi menyang Spanyol fotovoltaik maneh, seng nembus menyang campuran energi meh ora nutupi 3% panjaluk saiki

california ngasilake akeh energi surya

Kanthi untung bathi antarane 4% lan 7% rata-rata, kapentingan dana, bank, pangembang industri lan pemain agunan wiwit ngasilake energi surya sing anyar.

Sabanjure kita bakal ndeleng sawetara tombol:

Ngurangi biaya fotovoltaik surya

Iki minangka faktor utama kanggo ngedongkrak amba sing ngalami teknologi iki kanthi global. Saiki panel fotovoltaik luwih murah sepuluh kali tinimbang dasawarsa kepungkur.

Iki tegese energi surya fotovoltaik wis kompetitif tanpa mbutuhake subsidi kaya sadurunge. Nyatane, ing pasinaon pungkasan Badan Energi Terbarukan Internasional (IRENA) nuduhake kepiye listrik sing diproduksi nganggo solar fotovoltaik minangka listrik sing paling murah kanggo kabeh teknologi terbarukan.

Penurunan rega sing murah amarga manufaktur ing China, sing meh 100% piring diprodhuksi. Sawetara konsultan khusus ing sektor kasebut ngelingake manawa kudu dipertimbangkan manawa wong Tionghoa dheweke bisa mulai larang rega piring diwenehake yen ora duwe persaingan signifikan ing saindenging jagad.

Kasedhiya Sun Akeh

Faktor liyane sing nemtokake nalika totoan ing Spanyol yaiku kapasitas sing diduweni ing wilayah iki sumber daya surya dhuwur. Kasunyatane, negara kasebut ing Eropa sing nyedhiyakake radiasi surya paling akeh. Negara kasebut nggunakake keuntungan kasebut kanggo ngeksploitasi pariwisata. Sayange, kapasitas energi kurang digunakake. Yen ndeleng data, data kasebut wis diinstal ing Spanyol ing pungkasan taun 2017 4.675 MW tenaga fotovoltaik, nalika ing Jerman, sing sumber daya surya luwih langka lan duwe tambahan lahan sing padha, saiki wis ana luwih saka 40.000 MW.

Decarbonisasi mbesuk

Faktor penting liyane kanggo totohan sing bisa dianyari yaiku level tinggi kompromi yen Uni Eropa wis entuk perjuangan nglawan perubahan iklim lan dekarisasi.

Iki meksa mungkasi emisi ing taun 2050 lan iki kalebu paningkatan produksi listrik lumayan bisa dianyari. Mula, negara-negara anggota ngluncurake lelang kanggo nginstal teknologi kasebut supaya bisa entuk kuota. Kanggo ketemu ing Paris kesepakatan mlebu ing 2015, para ahli nunjuk menyang listrik ekonomi.

Iki nggawe akeh wong mikir yen panjaluk listrik bakal tuwuh banget ing taun ngarep. Bukti iki minangka taruhan sing ditemtokake ing pabrik-pabrik mobil mobil listrik.

akuisisi kendharaan listrik anyar

Nyuda dokumen lan kahanan sing durung mesthi peraturan

Energi fotovoltaik kabukten ing lelang sing bisa dianyari pungkasan sing bisa saingan tanpa subsidi publik. Yaiku, kanthi rega pasar. Untunge kanggo dana negara, katergantungan Administrasi kurang lan sithik. Kurangi dokumen nalika nginstal fasilitas anyar, lan ngurmati kerangka peraturan, bakal mbantu narik investasi anyar.

PPA (Perjanjian Tuku Daya)

Minangka anyar, kita duwe produk sing dikenal minangka PPA (Perjanjian Tuku Daya). Iki minangka kesepakatan jangka panjang antarane generator sing adol daya kanthi rega tartamtu lan konsumen sing tuku. Produk iki dadi kunci, amarga ora ana pitulung saka pemerintah, bank lan dana setuju kanggo nyumbang modal nggunakake PPA iki minangka jaminan, sing ngidini pangembangan ing njaba lelang anyar lan jinis pitulung apa wae.

Spain energi surya

Kaya sing dijelasake dening direktur umum asosiasi fotovoltaik UNEF, José Donoso, "ana antara 1.000 MW nganti 2.000 MW ing njaba 4.000 MW sing dianugerahi lelang sing saiki dikembangake karo PPA utawa langsung karo rega pasar." Ana malah investor gelem kanggo nganggep risiko volatilitas sing ditawakake penghasilan saka pasar grosir, sing ngalami fluktuasi sing cukup gedhe.

Titik penting liyane yaiku minat bank sing anyar kanggo mbiayai proyek kasebut. Nanging, risiko pasar lan pengalaman sing ora apik ing jaman biyen nggawe dheweke luwih akeh tliti nalika nyuntikake dana. Nanging, sumber industri nerangake manawa ana bank internasional sing luwih aktif lan uga bakal nglawan Spanyol.

Melon generasi listrik sing ana ing tangan 'utilitas' gedhe bakal saya beda. Oligopoli produksi rusak. Nyatane, Dana pensiun (Allianz, institusi umum Hontario), saka modal ventura (Cerberus, KKR, Oaktree) utawa saka prasarana (GIP, Brookfield) wong asing melu sektor kasebut kanthi tekad.

Portugal bakal nyuplai patang dina energi terbarukan


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.