Bagéyan saka tanduran

germination

Umume wong bisa ngenali sing utama Bagéyan saka tanduran amarga ana elektron karo wit kutub ing tanduran apa wae. Nanging, bisa uga ora siji saben bagean saka tanduran ing beton lan rinci.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake apa bagean utama tanduran kanthi rinci lan apa fungsine saben wong.

Bagéyan saka tanduran

bagean saka tanduran diterangake

Yen kita ngringkes endi bagean utama saka tanduran, kita bisa ngomong yen ing ngisor iki:

  • Gagang
  • Estate
  • Godhong
  • Kembang
  • Woh

Iki cenderung mbedakake meh kabeh wong. Nanging, karakteristik saben bagean tanduran ora dikenal kanthi rinci kanthi cara umum. Kita bakal nulis siji-siji apa bagean saka tanduran.

Gagang

bagean saka houseplant

Batang minangka bagéan saka tanduran, lan salah sawijining fungsi kanggo nyedhiyakake dhukungan lan struktur, ndhukung organ tanduran liyane ing ndhuwur lemah, kayata godhong lan kembang. Fitur utama liyane yaiku nuduhake geotropisme negatif, sing tegese tuwuh ing arah ngelawan saka gravitasi. Sanajan kita kasebut minangka bagean udara saka tanduran, sejatine ana sawetara jinis batang lan fungsine:

Batang bisa digolongake kanthi cara sing beda-beda, nanging sing paling umum diklasifikasikake adhedhasar lingkungan sing ditemokake, saengga bisa mbedakake antarane batang lemah lan aerial.

  • Batang ngisor lemah lagi dipérang dadi tubers, rhizomes lan bolam.
  • Batang pangeboman Bisa dipérang dadi batang erect, stolons, climbing stems lan twisted stems, nanging ana uga stem khusus kayata prickly, stoloniferous utawa tendril.

Kaya sing wis dakkandhakake, salah siji saka rong fungsi utama batang yaiku kanggo ndhukung kabeh bagian aerial saka tanduran. Liyane yaiku transportasi nutrisi lan zat liwat interior tanduran. Saka oyod, sing diarani jus mentah munggah ing tabung batang menyang godhong, ing endi kakehan karbon dioksida lan ngasilake getah sing apik, yaiku panganan tanduran.

Estate

Oyod kasebut gampang dingerteni ing pirang-pirang tanduran. Se gegayutan karo bagean cabang sing umum ditemokake ing ngisor lemah. Iku serves kanggo Feed tanduran karo gizi saka lemah. Iki minangka organ pisanan sing tuwuh nalika tuwuh. Bisa diarani oyod minangka bagian sing paling penting ing tanduran. Ana macem-macem jinis oyod lan bisa diklasifikasikake kanthi beda-beda gumantung saka jangkar sing diwenehake tanduran, wangun lan arah wutah.

Oyod duwe fungsi sing penting banget ing tanduran. Ayo ndeleng apa fungsi utama akar:

  • Kita ngandika, salah siji saka fungsi utama saka werna yaiku nyerep banyu lan nutrisi liwat wulu absorbent cilik padha duwe, kanggo banjur pass pangan liwat gagang kanggo liyane saka tanduran.
  • Fungsi liyane sing ditindakake yaiku kanggo jangkar kabeh struktur tanduran ing tengah, kanthi oyod lemah sing dicekel kanthi jero, utawa kanthi oyod aerial sing dipasang ing tanduran utawa permukaan liyane.
  • Sawetara werna duwe kemampuan kanggo fotosintesis utawa padha nempel ing tanduran liya kanggo nyerep nutrisi.

Godhong

wutah tanduran

Godhong iku salah siji bagéan sing paling bisa ditepungi saka tanduran apa wae, ana ing meh kabeh tetanduran sanajan macem-macem wujud, ukuran lan malah werna, Kajaba iku, godhong tanduran duwe fungsi penting kayata fotosintesis lan liya-liyane.

Iki minangka organ tanduran, umume tipis lan werna ijo, sing tuwuh saka pucuk utawa batang tanduran. Padha bisa diklasifikasikaké ing macem-macem cara: miturut petioles, pinggiran, iga lan malah wangun. Ing sisih liya, klasifikasi sing paling dhasar adhedhasar apa tanduran kasebut tetep godhonge ing saindhenging taun lan dadi perennial, utawa yen ilang ing sasi sing luwih adhem lan dadi deciduous.

Godhong utamane nindakake telung fungsi:

  • Padha fotosintesis kanggo njupuk energi kimia saka sinar srengenge.
  • Padha ngidini tetanduran kanggo ambegan lan ijol-ijolan gas ing wayah wengi.
  • Padha kringet, ngidini banyu keluwihan mili liwat dheweke.

Flores

Ing kasus akeh tetanduran, kembang minangka bagéan sing paling menarik kanggo wong, lan tanggung jawab kanggo reproduksi tanduran kasebut. Kembang asring dadi padhang amarga alasan iki: kanggo narik serangga pollinating. Nanging sanadyan, kabeh tetanduran reproduksi liwat kembang.

Ana macem-macem jinis kembang sing beda-beda ing ukuran, warna, wujud, lan ambune. Kembang kasebut duwe calyx, corolla, benang sari, filamen, lan putik. Serbuk sari ana ing benang sari (organ kelamin lanang saka tanduran), lan proses ngasilake tetanduran anyar dumadi nalika serbuk sari diangkut menyang putik organ wadon.

Woh

Ora kabeh tanduran metokake woh, nanging sing ngasilake kanthi cara seksual kanthi wiji cenderung ngasilake woh. Nalika kembang kasebut dibuahi, ngasilake wiji sing mbentuk woh-wohan ing sakubenge. Kaya godhong lan kembang, ana macem-macem woh-wohan utawa sayuran. Woh apa wae sing biasane sampeyan mangan yaiku woh tanduran utawa wit, nanging uga woh-wohan sing kita mangan kaya kacang.

Fungsi woh biasane kanggo nglindhungi wiji nalika nggampangake panyebaran liwat aktivitas kewan, sing ngonsumsi woh lan nyimpen wiji ing papan liya, saengga bisa nggampangake reproduksi spesies kasebut.

Bibit iku penting kanggo tanduran wiwit karo dheweke bisa nggayuh gen. Ana macem-macem jinis: swiwine, luwih cilik tinimbang endhas pin, ukurane bola tenis ... Supaya bisa germin, kondhisi kasebut cocog kanggo saben spesies. Dadi, yen, umpamane, asale saka habitat sing adhem banget adhem, supaya bisa thukul, mula suhune mula sithik.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan bagean tanduran kanthi ciri.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)