Asia siyap kanggo nyalip Eropa nganggo listrik biomassa

Ing 2015, dheweke dipisahake luwih saka 6.000 megawatt lan setaun bubar tekan 1.500. Iki bedane kekuwatan listrik dipasang nganggo biomassa (padat, cair lan biogas) sing misahake rong bawana kanthi kapasitas paling dhuwur, Asia lan Eropa (36.954) lan Asia (35.249 MW), miturut data sing diwenehake dening laporan paling anyar saka Badan Energi Terbarukan Internasional (Irena): Statistik kapasitas sing bisa dianyari 2017.

Laporan liyane saka macem-macem organisasi, kalebu Program Lingkungan PBB (UNEP), nanging ngelingake manawa isih ana Eropa ing wilayah kasebut proyek luwih gedhe, kayata MGT Power ing Inggris lan Hofor ing Denmark.

Laporan kasebut Tren Investasi Energi Terbarukan Global 2017, ing endi Pusat Kolaborasi Sekolah-Universitas UNEP lan Bloomberg New Energy Finance (BNEF) melu saliyane UNEP, nyoroti 37 persen ing 2016 ambruk ing investasi biofuel, dadi 2.200 yuta dolar. Nanging, ngurmati stabilitas biomassa, sing tetep regane $ 6.800 milyar.

Rong jeneng tanduran sing cocog karo investasi lan konstruksi lagi ditindakake (Tees, 299 megawatt ing Inggris dening MGT Power, wis tanpa Abengoa nanging karo Técnicas Reunidas; lan Amager, 150 megawatt, ing Denmark, dening Hofor). biomassa

Meh 50% pertumbuhan donya tetep ing India

Laporan anyar liyane, yaiku saka Statistik kapasitas sing bisa dianyari kanggo 2017 del Irena, negesake manawa jarak sing luwih gedhe antara Asia lan Eropa, sing mung sajrone setaun (antarane 2015 lan 2016) wis dikurangi meh 4.000 megawatt. Saka 8.623 megawatt sing dipasang ing 2016, 6.000 isih ana ing Asia, dene Eropa mung nambah 1.500. India, kanthi 3.580 megawatt, minangka negara sing paling akeh tuwuh, wiwit 5.605 dadi 9.185.

Negara Asia sing duwe tenaga paling dhuwur yaiku China (12.140 megawatt), sing nomer telu ing jagad iki mung dikalahake karo Brasil (14.179, sing ana gandhengane karo industri tebu lan pulase bagasse) lan Amerika Serikat (12.458). Sing terakhir nambahake telung megawatt testimoni ing 2016, lan Wis macet ing nomer sing padha wiwit 2013.

Swedia, Jerman lan Inggris dadi pemimpin ing Eropa

Sanajan Eropa ngrebut posisi pertama ing skala bawana, Jerman, negara nomer papat sing padu kasebut, pancen adoh banget saka wilayah kasebut sirah kaping telu kanthi 9.336 megawatt (5.000 wong nganggo biogas), lan India cedhak banget. Ing bawana sing padha, ing kasus Spanyol mandeg ing biomassa listrik katon amarga ngilang premium kanggo instalasi anyar, amarga wis tetep stagnan udakara 1.018 megawatt sajrone telung taun.

biomassa

Ing Eropa, kajaba Jerman, tuwuhing Kerajaan Inggris (saka 4.700 nganti 5.000 megawatt), ing endi, kajaba tanduran sing lagi wae dibangun kaya Tees, tanduran sing kobongan nganggo batubara utawa langsung ngubah batu bara dadi biomassa. Swedia, kanthi 4.893 megawatt, nomer telu ing Eropa. 

2.800 MW listrik terbarukan mati-kothak

Kasunyatan menarik liyane sing laporan statistik Irena nyedhiyakake taun iki yaiku kanggo pertama kaline ngemot angka khusus kanggo energi nganyari maneh saka kothak. Iki nuduhake manawa "kapasitas listrik terbarukan sing ora nyambung karo jaringan wis tekan 2.800 megawatt ing pungkasan taun 2016 ”.

"Udakara 40 persen listrik iki disuplai kanthi energi surya lan sepuluh persen nganggo hidroelektrik. Umume sisane asale saka bioenergi, "nyoroti laporan kasebut, sanajan tanpa nemtokake persentase. "Diperkirakan ing saindenging jagad, nganti sewidak yuta rumah tangga, utawa 300 yuta wong, nampa layanan lan entuk bathi saka listrik terbarukan mati-kothak".

poto-konsumsi

Warta lawas: Jaringan panas biomassa kanggo 6000 warga bakal dileksanakake ing Guadalajara

Tanpa anané konfirmasi resmi lan presentasi ing media, kabeh kayane nuduhake manawa kutha Guadalajara bakal duwe jaringan panas kanthi biomassa sing bakal nyuplai energi termal kanggo 6.000 warga. Iki wis maju dening Dewan Kutha lan perusahaan sing ngurus proyek kasebut, Biomass Resources (Rebi), menyang macem-macem media. Perusahaan iki bakal nambahake siji jaringan menyang telu sing wis diatur ing antarane Soria (siji ing ibukota lan liyane ing Ólvega) lan Valladolid.

Ing wiwitan taun, walikota Guadalajara dhewe, Antonio Román, menehi pratondo pisanan babagan fasilitas anyar ing presentasi Strategi Lokal kanggo Ngatasi Perubahan Iklim. "Bangunan perumahan duwe bobot penting ing emisi sing ana gandhengane karo konsumsi energi (398.854.478 kWh / taun)", Ditulisake ing rilis pers sabanjure, kanggo nambah manawa" Dewan Kutha lagi sinau kelayakan aplikasi ing Guadalajara proyek kanggo nggawe pemanasan kabupaten kanthi biomassa sing bakal mengaruhi sawetara 6.000 warga ”.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.