Apa konsumsi sing tanggung jawab

Apa konsumsi sing tanggung jawab

Nalika nerangake ngreksa lingkungan, ing konsumsi tanggung jawab iku faktor dhasar ing bagean masyarakat. Kita ngerti konsumsi sing tanggung jawab minangka sikap konsumen lan pangguna, sing tegese konsumsi sadar lan kritis, sing bisa nggunakake sumber daya sing kasedhiya nalika tuku produk utawa nyewa layanan lan ing omah kanthi efektif.

Ing artikel iki, kita bakal menehi pitakon babagan konsumsi sing tanggung jawab, apa pentinge lan ciri-cirine.

Apa konsumsi sing tanggung jawab

konsumsi tanggung jawab

Saliyane ngerti hak-hak, konsumen lan pangguna sing tanggung jawab uga dipandu dening standar sosial lan lingkungan supaya bisa nggawe lingkungan sing cocog kanggo kabeh lan njamin konsumsi kanthi pengaruh minimal marang lingkungan. Tujuane kanggo ningkatake urip ing planet iki. Kontribusi kanggo kualitas urip wong ing donya lan generasi sabanjure.

Konsumsi sing tanggung jawab adhedhasar rong maksim, yaiku, nyuda kurang lan apa sing dikonsumsi bisa dadi sustainable lan bisa ndhukung. Sikap kasebut ditetepake minangka salah sawijining prinsip pandhuan kebijakan publik ing "Hukum Otonomi Andalusia". Basis legal kanggo konsumsi sing tanggung jawab lan produksi lestari bisa ditemokake ing artikel 191 lan 193 saka Perjanjian Operasional EU.

Tuku tegese nyukupi kabutuhan utawa kepinginan, nanging uga ngaktifake serangkaian proses ekonomi, sosial lan lingkungan. Ing pangertèn iki, nindakake iki tanggung jawab tegese tuku apa consumable lan apa ora; apa kasedhiyan ekonomi kita bener, lan banjur milih produk, ora mung kanggo rega utawa kualitas, nanging uga amarga padha ngormati lingkungan amarga perusahaan sing gawé iku diatur dening prinsip hak asasi manungsa lan kaadilan sosial.

Kajaba iku, konsumsi tanggung jawab minangka sikap sing uga bisa ditindakake ing omah lan ing gaya urip. Ing ngrumat lan ningkataken lingkungan, warga kudu ngenani kuwajibane minangka individu. Sikep prasaja kaya ngirit listrik, panas, banyu utawa bahan bakar bisa ningkatake kualitas urip ing masyarakat.

Karakteristik utama

Apa konsumsi tanggung jawab lan kanggo apa?

Sawise ngerti apa konsumsi tanggung jawab, ayo ndeleng apa ciri utama:

  • Iki minangka digawe sadar amarga wis premeditated, sijine kamardikan saka pilihan sadurunge iklan lan imposing meksa fashion.
  • Penting amarga takon babagan kahanan sosial lan ekologis sing diprodhuksi produk utawa layanan kasebut.
  • Etika, lan adhedhasar nilai-nilai kayata tanggung jawab, penghematan minangka alternatif kanggo sampah lan konsumerisme utawa ngurmati hak-hak produsen lan lingkungan.
  • Iku ekologis lan supaya ora mbuwang sumber daya alam, amarga produksi massal bakal nyuda lingkungan.
  • Sehat amarga nyengkuyung gaya urip adhedhasar diet sehat lan imbang lan tuku produk kualitas sing ngormati lingkungan.
  • Sustainable, amarga nyuda konsumsi sing ora perlu bisa ningkatake kualitas urip ing planet lan keseimbangan lingkungan, lan bakal ngasilake sampah sing luwih sithik.
  • Iku ndhukung, awit wis manunggal karo bangsa liya lan generasi penerus, amarga hak-hak sing sadurunge diajeni lan hak-hak sing terakhir dijamin.
  • Es adil sosial amarga adhedhasar prinsip non-diskriminasi lan non-eksploitasi.
  • Iki nduweni kekuwatan pangowahan sosial. Konsumen duwe kemampuan kanggo ngowahi prilaku konsumen murni dadi prilaku warga nyata. Kanthi cara iki, kanthi tumindak sadina-dina, sampeyan bisa nyumbang kanggo pangowahan penting ing aturan lan pola produksi lan konsumsi sosial.
  • El kekuwatan umum nduweni tanggung jawab kanggo nyusun norma-norma supaya ekonomi bisa lestari, ndhukung lan ngurmati hak asasi manungsa, nanging pilihan utawa cara konsumsi sing ora tanggung jawab yaiku konsumen individu.

Konsumsi tanggung jawab ing masyarakat

care lingkungan

Cara sing dikonsumsi yaiku sebab lan asil saka akeh masalah lingkungan sing diadhepi ing planet saiki: deforestasi, invasi plastik, perubahan iklim lan ilang keanekaragaman hayati, mula kita njupuk keputusan cilik babagan apa sing bakal dipangan, ing endi sing bakal dituku utawa pinten. Saben dina. Iku luwih penting tinimbang sing kita pikirake.

Perusahaan duwe tanggung jawab penting kanggo nyegah sumber polusiNanging, dheweke yakin bisa terus nindakake perkara sing padha amarga padha karo sing dikarepake konsumen.

Standar dhasar kanggo konsumsi sing tanggung jawab yaiku: perdagangan lokal, emisi karbon dioksida (CO2) sing sithik, jarak sing cedhak antarane produser lan konsumen; proses produksi sing ngurmati lingkungan, padha nggunakake input kimia nol utawa minimal, ningkataké biodiversity lan nglindhungi lemah Praktis, banyu sustainable, Manajemen lan pangopènan ekosistem, uga abang saka packaging; perdagangan sing adil lan tanggung jawab sosial, njamin ngormati budaya, kahanan kerja sing apik lan proses pengambilan keputusan sing inklusif lan demokratis ing hubungan bisnis adhedhasar transparansi.

Kaputusan lan kalbu

Kaping pirang-pirang kita bakal nimbang kabeh iki sadurunge tuku? Sepira kerepe kita seneng nggawe pantry ing pasar lokal kanggo ndhukung ekonomi kulawarga utawa jaringan petani? Kita priksa manawa produk kasebut ora ngemot plastik sing bisa digunakake, apa luwih seneng toko akeh? Apa kita peduli yen produk sing kita tuku diprodhuksi kanthi biaya eksploitasi sumber daya alam sing berlebihan lan malah wong sing paling mlarat ing negara kasebut?

Keputusan kasebut nggawe bedane sistem produksi sing tanggung jawab adhedhasar kabutuhan nyata populasi lan sistem produksi kanthi biaya pangembangan aset alam, budaya lan pakaryan masarakat sing urip ing padesan utawa kahanan urip sing mlarat.

Kita kudu luwih kerep mikir babagan kahanan kasebut, mangertos wong-wong mau, verifikasi apa alternatif liyane lingkungan loropaken ana lan wiwiti ngganti pancasan kita, amarga Correspondence antarane pancasan perusahaan lan pancasan tuku mbukak daya saka konsumen.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana ing tangan kita supaya bisa nggawe konsumsi sing tanggung jawab sing bener kanggo ngrusak lingkungan ing urip saben dinane. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan konsumsi sing tanggung jawab lan pentinge kanggo konservasi lingkungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.