Akibat saka polusi banyu

akibat saka polusi banyu segara

Planet iki luwih kerep ngelingake yen ora ana urip tanpa banyu, kayata kahanan garing lan kurang banyu sing ngancam pasokan banyu ngombe ing macem-macem wilayah ing donya. Jinis-jinis polusi banyu sing beda-beda nyebabake kualitas sumber daya larang iki saya rusak, sing dadi ancaman kanggo kesehatan planet. Sayange, amarga aktivitas manungsa, banyu lan polusi minangka rong tembung sing raket. Akeh wong sing ora ngerti babagan iki Akibat saka polusi banyu.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake babagan akibat utama polusi banyu lan jinise.

Jinis polusi banyu

kali sing kontaminasi

hidrokarbon

Tumpahan minyak meh tansah duweni pengaruh marang satwa utawa urip akuatik lokal, nanging potensi panyebaran gedhe banget.

Lenga nempel ing wulu manuk laut, sing mbatesi kemampuan kanggo nglangi utawa mabur lan mateni iwak. Tambah ing tumpahan minyak lan tumpahan maritim nyebabake polusi laut. Penting: Lenga ora larut ing banyu lan bakal mbentuk lapisan lenga sing kandel ing banyu, nyedhot iwak lan ngalangi cahya saka tanduran akuatik fotosintetik.

lumahing banyu

Banyu lumahing kalebu banyu alam kang ana ing lumahing bumi, kayata kali, tlaga, blumbang, lan segara. Zat kasebut kena kontak karo banyu lan larut utawa dicampur kanthi fisik.

penyerap oksigen

Ana mikroorganisme ing badan banyu. Iki kalebu organisme aerobik lan anaerob. Banyu asring ngandhut mikroorganisme, aerobik utawa anaerob, gumantung saka zat biodegradable sing dilebokake ing banyu.

Mikroba sing berlebihan ngonsumsi lan ngonsumsi oksigen, nyebabake pati organisme aerobik lan produksi racun-racun sing mbebayani kayata amonia lan belerang.

Polusi lemah

Banyu udan nyemprotake pestisida lan bahan kimia sing ana gandhengane saka lemah lan nyerep menyang lemah, ngrusak banyu lemah.

Kontaminasi mikroba

Ing negara berkembang, wong ngombe banyu sing ora diolah langsung saka kali, kali, utawa sumber liyane. kadhangkala dumadi kontaminasi alam sing disebabake dening mikroorganisme kayata virus, bakteri lan protozoa.

Polusi alam iki bisa nyebabake penyakit serius manungsa lan matine iwak lan spesies liyane.

Polusi Materi Suspended

Ora kabeh bahan kimia gampang larut ing banyu. Iki diarani "partikel." Jinis-jinis zat kasebut bisa ngrusak utawa malah mateni urip banyu.

Kontaminasi kimia banyu

Wis dingerteni carane macem-macem industri nggunakake bahan kimia sing dibuwang langsung menyang sumber banyu. Agrokimia digunakake ing tetanèn kanggo ngontrol hama lan penyakit padha mlebu ing kali, ngracuni urip banyu, ngrusak keanekaragaman hayati lan mbebayani urip manungsa.

Kontaminasi nutrisi

Kaping pirang-pirang kita ngomong yen banyu nduweni nutrisi sing sehat kanggo urip, mula ora perlu diresiki. Nanging nemokake konsentrasi dhuwur saka pupuk tetanèn lan industri ing banyu ngombé ngganti gambar kabèh.

Akeh banyu limbah, pupuk, lan limbah ngemot akeh nutrisi sing bisa ningkatake pertumbuhan ganggang lan suket ing banyu, dadi ora bisa diombe, lan malah nyumbat saringan.

Limbah pupuk saka polusi lahan pertanian banyu saka kali, kali, lan tlaga nganti tekan segara. Pupuk sugih ing macem-macem nutrisi sing dibutuhake kanggo urip tanduran, lan banyu tawar sing diasilake ngganggu keseimbangan alami nutrisi penting kanggo tanduran akuatik.

Akibat saka polusi banyu

karusakan plastik

Banyu kasebut terkontaminasi karo obat sing kita siram ing jamban utawa lenga sing kita siram ing sink. Sampah sing dibuwang menyang segara lan kali minangka conto liyane. Padha mengkono karo mikroplastik, sing konsentrasi ing segara saya tambah kanthi cepet. Miturut Perserikatan Bangsa-Bangsa, 8 yuta plastik tiba ing samodra saben taun, ngowahi urip ekosistem sing ana ing kono.

Saktemene, organisasi internasional iki nemtokake kontaminasi banyu minangka kontaminasi banyu sing komposisine diganti nganti ora bisa digunakake. Banyu sing kontaminasi tegese manungsa ora bisa nggunakake sumber daya sing aji iki. Kerusakan iki minangka ancaman serius kanggo planet iki lan mung bakal nambah kemiskinan sing paling rawan.

Polusi banyu duweni efek ngrusak lingkungan lan kesehatan planet. Sawetara akibat sing paling penting saka macem-macem jinis polusi banyu yaiku: karusakan keanekaragaman hayati, kontaminasi rantai pangan, kalebu panyebaran zat beracun menyang panganan lan kekurangan banyu ngombe.

Cadangan banyu lemah nyedhiyakake 80% saka populasi donya. 4% saka cadangan kasebut wis kontaminasi. Saka kabeh jinis polusi banyu, sing utama ana hubungane karo kegiatan industri sawise Perang Dunia II lan nganti saiki. Contone, saben taun luwih saka 450 kilometer kubik banyu limbah dibuwang menyang segara. Kanggo ngencerake kontaminasi iki, tambahan 6.000 kilometer kubik banyu seger digunakake.

Miturut Perserikatan Bangsa-Bangsa, 2 yuta ton limbah mili menyang banyu ing donya saben dina. Sumber polusi sing paling penting yaiku kurang manajemen lan pembuangan sampah manungsa, industri lan tetanèn sing ora cukup.

Sawetara cairan bisa ngrusak wilayah gedhe banyu kanthi konsentrasi sing sithik. Tuladhane, mung 4 liter bensin bisa ngrusak banyu nganti 2,8 yuta liter. Kéwan banyu tawar bakal punah kaping lima luwih cepet tinimbang kéwan darat.

Akibat saka polusi banyu ing segara

Akibat saka polusi banyu

Wilayah maritim sing paling tercemar yaiku Segara Mediterania. Pesisir Prancis, Spanyol lan Italia minangka sawetara wilayah sing paling polusi ing Bumi. Sabanjure ing dhaptar yaiku Karibia, Celtic, lan Segara Lor. alesan? Sampah laut, salah sawijining masalah polusi sing paling serius ing segara. Luwih saka 60% sampah sing teka yaiku plastik. 6,4 yuta ton plastik Padha mungkasi ing segara saben taun.

Yen kita ora tresna marang planet kita lan njupuk tindakan kanggo ngilangi polusi banyu, segara bisa liwati saka sekutu kita kanggo ngurangi efek saka owah-owahan iklim marang mungsuh kita. Banyu gedhe iki tumindak minangka klelep alami kanggo karbon dioksida ing atmosfer. Iki ndadekake bisa nyuda gas omah kaca lan dampak negatif saka krisis iklim.

Saiki, para ilmuwan lan ahli saka sak ndonya ngelingake yen yen ora ngowahi kebiasaan lan mandheg ngetokake gas sing ngrusak iki, urip ing samodra ora bakal bisa urip amarga suhu mundhak, lan iki bakal dadi faktor liya sing kudu ditindakake. akun.

Ing sisih liyane, kelangkaan banyu lan kaku hydric masalah liyane sing kudu kita ngadhepi. Miturut prakiraan dening Program Lingkungan Perserikatan Bangsa-Bangsa, ing taun 2025, setengah saka pedunung planet bakal ngalami kekurangan sumber daya sing larang iki. Saben tetes banyu sing najis dina iki tegese ilang banyu sesuk.

Carane supaya akibat saka polusi banyu

Nyingkiri kontaminasi banyu ana ing tangan kita. Iki minangka sawetara perkara sing bisa ditindakake kanggo ngilangi anané rereged ing banyu:

  • Ngurangi emisi karbon dioksida
  • Ngilangi panggunaan pestisida lan jinis bahan kimia liyane sing ngancam alam kita
  • Pemurnian banyu limbah
  • Aja mbanyoni tanduran kanthi banyu sing wis kontaminasi
  • Promosi perikanan sing lestari
  • Ngilangi plastik siji-guna

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan akibat saka polusi banyu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.