Afrika Selatan lan potensine ing energi surya

Afrika Kidul minangka salah sawijining negara Afrika sing duweni potensi paling gedhe ing tenaga surya. Bangsa iki kira-kira duwe 2500 jam saben taun saka sinaran surya. Nomer jam iki bola-bali taun-taun, pancet mula bisa diprediksi lan dipercaya sumber energi terbarukan.

Energi surya bisa dadi pilar penting kanggo ngasilake listrik sing resik ing Afrika Selatan. Iki uga bisa ditrapake kanthi ekonomi amarga ana area sing ora digunakake kanggo tujuan liyane sing cocog kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga surya fotovoltaik.

Saiki 90% energi sing diproduksi ing Afrika Kidul wis entek batu bara mula tingkat kontaminasi sing digawe dhuwur.

Udakara 369 yuta ton CO2 setaun aku ngasilake negara iki kanthi nggunakake batu bara minangka sumber energi utama.

Ing bawana, iki minangka emitor paling gedhe saka C02 lan rangking nomer 16 ing saindenging jagad.

Energi surya bisa ngasilake jumlah listrik sing padha karo batubara nanging kanthi biaya sing murah lan pengaruh lingkungan sing luwih murah.

Negara-negara Afrika duwe masalah serius kekurangan lan kekurangan listrik nanging uga nggunakake petroleum, batu bara, Gas antara liya, sing kudu diimpor.

Miwiti nggunakake sumber daya alam sing sampeyan duwe lan nggunakake energi terbarukan minangka kabijakan paling apik sing bisa sampeyan tindakake.

Ekonomi Afrika Selatan bakal entuk manfaat saka pangowahan sumber energi sing ora mung bakal nambah jumlah listrik nanging malah bisa ngekspor energi menyang negara liya.

Kajaba iku, populasi bakal nambah kualitas urip kanthi nggunakake energi sing saiki ora duwe layanan penting iki kanggo kulawarga utawa komunitas apa wae.

Investasi energi surya bakal nguntungake Afrika Selatan lan mbantu nyuda jumlah polusi sing ngasilake saben taun.

SUMBER: Evwind


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.