7 Tips kanggo ngirit energi

Ing saben dinten gesang kita nggunakake energi lan kakehan kita ora ngerti manawa nggunakake salah utawa mbuang-buang.

Sawetara tips sederhana kanggo ngirit energi Padha:

  1. Cabut kabeh alat listrik nalika ora digunakake kayata komputer, televisi, peralatan musik, lan sapiturute amarga sanajan wis ngadeg isih ana nggunakake energi.
  2. Gunakake produk solar amarga ing pasar ana macem-macem macem-macem kayata ponsel solar, tas, pangisi daya baterai, senter, lan liya-liyane.
  3. Ganti lampu umum nganggo teknologi LEDS amarga ngirit listrik.
  4. Yen ing omah sampeyan duwe ciri iklim sing apik, gunakake energi angin utawa srengenge, biogas, kayu bakar ing omah lan kantor, amarga biaya sing murah lan energi terbarukan lan resik.
  5. Pilih produk listrik sing luwih efisien ing babagan biaya listrik. Penting, golek informasi babagan label energi sadurunge tuku produk elektronik.
  6. Pateni lampu nalika ora digunakake amarga sampah utama.
  7. Penting kanggo duwe insulasi sing apik ing omah kanggo ngindhari kerugian panas sing tanggung jawab kanggo biaya pemanasan 25% nganti 30% ing musim salju lan uga mbutuhake kebutuhan AC nalika musim panas.

Ngowahi kabiasaan tartamtu lan nggabungake teknologi ing urip kita
luwih irit lan ngirit energi, kita bakal menehi kontribusi sing penting kanggo ngirit energi global
Nduwe sikap proaktif minangka konsumen lan warga bakal ngidini kita nyuda tagihan listrik lan uga bisa kolaborasi kanggo ningkatake lingkungan.
Listrik minangka sumber sing penting banget kanggo gaya urip, nanging kita kudu nggunakake kanthi rasional lan nggunakake sing anyar sumber energi sing luwih resik.
Pramila kolaborasi lan dhukungan inisiatif kanggo energi terbarukan bakal dadi kontribusi gedhe sing bisa ditindakake saben wong.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.