5 unsur alam kasebut

5 unsur ciri alam kasebut

Ing alam ana macem-macem unsur sing nggawe kabeh ekosistem sing kita ngerti. 5 unsur alam kasebut Sing utama yaiku bumi, kayu, geni, banyu lan logam. Klasifikasi iki diwiwiti saka filsafat tradisional Tionghoa. Iki minangka unsur nyata sing ditemokake ing alam kanthi bentuk paling murni. Filsafat nggawe simbol babagan karakter pangowahan komplementer sing ana ing kabeh makhluk urip lan lingkungan sing ana ing sekitare.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan 5 unsur alam lan pentinge.

Karakteristik utama

kayu minangka ekosistem

Filsafat Tiongkok ngungkapake interrelasi saka macem-macem sudut: miturut jalur sing diturunake saka generasi ke generasi, saben unsur ngasilake liyane, saengga ngrampungake siklus harmoni ing antarane limang unsur kasebut.

Sudut pandang liyane yaiku siklus dominasi, uga dikenal minangka bintang karusakan. Ing metode iki, saben item dikirim menyang item liyane nganti loop diwiwiti maneh.

Kanggo ngerteni luwih lengkap 5 unsur alam, kita kudu ngerti apa ekosistem kasebut. Ekosistem minangka sistem, yaiku seperangkat elemen sing gegandhengan, unsur kasebut kalebu: lingkungan fisik, organisme lan interaksi (predator, predator, host parasite, kompetisi, simbiosis, penyerbukan, distribusi serangga). Wiji lsp).

Nalika wong ndeleng ekosistem minangka bagean saka alam donya, jarak antarane definisi sing tepat lan jarak sing dawa ditemtokake dening jinis-jinis organisme sing urip bebarengan lan interaksi. Iki minangka obyek investigasi ekologi. Para ahli lingkungan nemtokake watese adhedhasar kabutuhane. Ekosistem bisa dadi weteng ruminan, flora usus, kolam, alas, tlaga. Iki digawe saka unsur biologis (kontaminasi biologis) lan unsur non-biologis (komunitas biologis) sing ana gandhengane kanthi dinamis. Yaiku, minangka unit fungsional sing unsur lingkungan lan non-urip lingkungan digabungake kanthi cara sing kompleks.

5 unsur alam kasebut

5 unsur alam kasebut

Miturut budaya Tiongkok lan Feng Shui, ing alam limang unsur dibedakake kanthi jelas sing nyebabake fenomena alam ing jagad iki.

Banyu

Banyu minangka unsur sing nggambarake luwih saka 70% permukaan bumi lan rangking kaping pisanan. Ing macem-macem negara (padhet, cair utawa gas), banyu mesthi ana ing sawijining wujud utawa liyane ing alam. Saka sudut pandang spiritual, elemen iki ana gandhengane karo katrampilan alus, manajemen emosi, introspeksi, katentreman batin, semedi lan prilaku reflektif saben wong. Ngelingi kahanan istirahat ing wektu taun iki, elemen iki ana gandhengane karo musim salju. Banyu uga ana gandhengane karo warna biru, simbol samodra, lan katenangan absolut.

Wong sing tema astral Tiongkok adhedhasar unsur banyu duwe watek sing landhep lan intuisi. Dheweke duwe kemampuan kanggo ngrungokake lan nganalisa wong liya, ngidini dheweke ngembangake bakat komunikasi sing apik. Panemune lan nurani diplomatis bisa gampang campur tangan dadi dhasar masalah sing diadhepi supaya bisa ngrampungake kanthi luwih apik.

Madera

Ana kayu ing batang wit kasebut. Iki minangka unsur sing kuat, ana gandhengane karo kekuwatan, vertikal lan godhong. Ing ranah spiritual, ana gandhengane karo tuwuh lan lembut. Ngelingi makna simbolik saka tuwuh lan ekspansi sing kedadeyan kanthi alami ing taun iki, kayu cocog karo musim semi. Uga ana gandhengane karo dekorasi kayu coklat lan ijo, lan aroma alami kayata pinus, cedar, lan minyak cemara.

Kayu minangka unsur lair, kreatifitas, umur dawa lan kawicaksanan. Wong sing nggunakake kayu minangka unsur duwe sipat loman lan urip. Dheweke minangka wong sing jujur ​​lan jujur, lan mung kapercayan sing kuat sing bisa nggawe dheweke duwe nilai moral sing gedhe. Inovasi minangka sifat nomer loro lan bakat kreatif sampeyan asring luwih saka rata-rata. Penyayang alam lan kanca-kanca kewan sing apik. Wong kayu seneng ing papan sing sepi, sing bisa nemokake keseimbangan batin.

5 unsur alam yaiku: geni

Geni ditegesi minangka emisi cahya lan panas sing disebabake proses pembakaran. Unsur iki ana gandhengane karo fluktuasi fisik lan emosional. Amarga gelombang panas, mula kobongan nalika musim panas. Iki uga ana gandhengane karo perasaan rusak, perang lan kekerasan. Werna sing ana gandhengane karo geni yaiku abang, oranye, lan kuning.

Wong sing duwe "geni" minangka unsur dheweke wani, open-minded lan grapyak. Biasane seneng-seneng, semangat lan semangat. Pangguna kobongan loman, petualang lan antusias, dheweke dadi pimpinan kharisma lan komunikasi ing talenta banget. Saliyane, dheweke uga bisa wangkal lan fokus ing kegiyatan sing mbutuhake kerja sing intensif lan terus-terusan, uga ora nggatekake rincian sing penting kanggo sukses bisnis. Kepinginan kanggo inovasi gedhe banget saengga dheweke asring nanggung risiko ora rasional lan malah mbebayani rasa senenge dhewe. Kabutuhan pangenalan meh tanpa wates lan kecenderungan ngetrapake ide dhewe-dhewe bisa uga nesu-nesu lingkungane.

Bumi

Barang iki ana gandhengane karo turah mbrawah, nutrisi wit lan produksi sajrone urip ing Bumi Bumi.

Saka sudut pandang filosofis, bumi minangka unsur sing ana gandhengane karo kawicaksanan, kasetyan, stabilitas, keadilan lan pangadilan sing apik.

Werna sing ana gandhengane karo unsur iki yaiku coklat, kuning, terracotta lan oranye. Tanah kasebut uga ana gandhengane karo pungkasan musim panas.

5 unsur alam yaiku: logam

ekosistem alam

Nyakup kabeh logam sing ana ing bumi, kalebu tembaga, kuningan, aluminium, perak, tembaga, lan emas. Logam ana gandhengane karo pamikiran terstruktur: intelijen, bakat, ngrancang lan ngatur ide. Konten ing ndhuwur nggawe elemen iki gegandhengan karo manajemen bisnis. Unsur iki nglambangake musim gugur, budaya sing tliti lan sesanti.

Logam, bahan saka tameng protèktif lan pedhang landhep, minangka unsur soliditas, kecemerlangan, kasetyan, nanging uga kaku. Individu logam kasebut tliti lan tepat ing wicara. Dheweke duwe pikiran sing mantep lan ngitung. Nalika duwe target ing pikiran, dheweke cenderung tumindak tanpa ragu-ragu. Individu logam minangka makhluk sing ambisius sing seneng dhuwit lan kekuwatan sing ana gandhengane.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan 5 unsur alam lan ciri kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.